Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: zagrożenie poronieniem!  (Przeczytany 3986 razy)
Monique
rozmowna(y)

zagrożenie poronieniem!
« : PaĹşdziernik 20, 2009, 09:39:24 »

Dziewczyny, czy któraś z was miała w ciąży zbyt słabo rozpulchnioną macicę?!?! Jestem teraz w prawie trzecim miesiącu ciąży a moja macica wygląda tak jak u każdej zdrowej, nie będącej w ciąży kobiety  Płacz!!! Wyniki badań mam w normie, łożysko się nie odkleja, parametry dzidziusia są prawidłowe, mam bóle w krzyżu i podbrzuszu ale na szczęście nie plamię. Nie wiem co mam o tym myśleć, zastanawiam się nad konsultacją u jakiegoś specjalisty. Nie oczekuję oczywiście fachowej porady medycznej Uśmiech, ale chciałabym się dowiedzieć jak inne kobiety przeszły taką sytuację i może się trochę uspokoję Niezdecydowany

Dzieci: Madzia (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: zagrożenie poronieniem!
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 21, 2009, 07:52:51 »

A co ci powiedział lekarz? Osobiście myślę że skoro wszystkie badania masz ok a dzidzia zdrowo się rozwija to nie ma to wpływu. Poza tym tak sobie myślę co lekarz miał na myśli mówiąc "zbyt słabo rozpulchniona"...bo to wiesz...co lekarz to inna opinia....inny powie że normalnie rozpulchniona. Na usg wszystko jest ok?
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Monique
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 21, 2009, 10:12:21 »

Droga Ivy słabe rozpulchnienie i powiększenie macicy w ciąży może świadczyć o zbyt niskim poziomie progesteronu - hormonu, który m.in. działa w ten sposób, że podtrzymuje ciążę. Zbyt niski poziom progesteronu (wytwarzanego najpierw przez ciałko żółte a później przez łożysko) może powodować m.in. odklejenie łożyska i w efekcie poronienie. Właśnie czekam na wyniki badania na poziom progesteronu. Od 1 miesiąca ciąży biorę duphaston (progesteron), obecnie 2 tabletki na dobę ale niestety sytuacja nie poprawia się Płacz. A odpowiadając na twoje pytanie Ivy, to co napisałam powiedział mi lekarz po 1 badaniu USG.

Dzieci: Madzia (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 21, 2009, 19:31:57 »

Źle się zrozumiałyśmy. Myślałam że wszystkie badania masz już za sobą i są dobre. Jak będziesz miała wyniki to daj znać. Trzymam kciuki i życzę zdrowia.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.