Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 ... 7 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: problemy ze snem u roczniaka  (Przeczytany 14973 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
marti
rozmowna(y)

problemy ze snem u roczniaka
« : PaĹşdziernik 22, 2009, 19:39:45 »

Problemy ze spaniem u maluchów to chleb powszedni, wiem.Jednak jestem już trochę zdesperowana.Od narodzin mojego skarbunia nie przespaliśmy ani jednej nocy, wspomnę, że najdłuższa ciągłość snu jaka wogóle się zdarzyła to 6 h i było to jak Stasio miał 4 miesiące.A potem spał coraz gorzej i gorzej...Teraz już na myśl o nocy mam stres.Otóż od tygodnia mały zaczął się budzić no po 4 h przespanych i zaczyna plakać, jęczy i tak się wierci przez 2 lub 3 god ziny a ja już nie wyrabiam...i nic nie pomaga,ani piciu, ani na rękach.Martwię się co mu jest, nie wiem już co robić. :-\Chodzę ciągle niewyspana.Może są jakieś leki ziołowe dla maluszków pomagające w spaniu?Napiszcie, może ktoś też ma podobnie?
Dzieci: Stasio (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: problemy ze snem u roczniaka
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 23, 2009, 11:04:54 »

Marti nie mam dla ciebie jakichkolwiek rad, bo samej by mi sie one przydaly Z politowaniem
No chyba ze troszeczke pocieszy cie to ze nie jestes sama...
Ja tez juz zapomnialam jak to jest czuc sie wyspanym Smutny

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 23, 2009, 12:41:07 »

Widzę Marti, że trafił Ci się wyjątkowo trudny egzemplarz...na sen malucha dobrze wpływa przewietrzony pokój i częste spacery, ale Ty pewnie o tym świetnie wiesz, tylko na Stasia nie działa Smutny Ziólka na sen dla dzieci-nic o czymś takim nie słyszałam i nie wiem czy to byłby dobry pomysł, najlepiej powiedz o swoim problemie pediatrze, może on coś dradzi. Mój Dominik w nocy śpi, ale tylko dlatego, że śpi ze mną i je przez sen. Nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale nie dawałam już rady. A teraz jest problem, bo zasypia tylko przy cycusiu i budzi sie pół godziny po przeniesieniu do łóżeczka  Smutny Nie będę Ci jednak radziła żebyś roczne dziecko przeniosła do swojego łóżka, bo w tym wieku, to raczej się z łóżka wynosi Mrugnięcie Moja rada dla Ciebie Marti: idź do lekarza i pogadaj z nim, no i trzymaj się...
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 23, 2009, 20:19:30 »

Dzięki forumowiczki:)
Troszkę pociesza fakt, że nie jestem sama:)Jeśli chodzi o mojego lekarza...mówiłam jej już o tych problemach ale twierdzi, że to normalne...Może i ma rację,wkońcu przecież musi z tego wyrosnąć.A, że może to nastąpić nawet dopiero w wieku 3-4 lat jak słyszałam od pewnej położnej...straszne :O
A niechciało mi się w to wierzyć w szpitalu po porodzie...Wykrakała mi Duży uśmiech
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 24, 2009, 14:08:33 »

Po 3-4 latach - s z o k!!! Przecież, to się idzie wykończyć Szok Współczuję Ci Marti, mam nadzieję, że Stasiowi wcześniej przejdzie, a póki co staraj się spać w dzień, gdy mały śpi. Nam ostatnio smyk też daje popalić, już od tygodnia chodzi spać o 24, a wczoraj zasnął dopiero o 1 w nocy i o 6 już pobudka, a teraz smacznie śpi...liczę, że to mu przejdzie, bo on już wiele razy zmieniał pory snu...A tak na marginesie, to znam chłopca, który jako niemowlę zasypiał sam w łóżeczku, a gdy miał trzy lata i już swoje ważył, trzeba go było przed snem godzinami nosić Szok Z dziećmi to nigdy nie wiadomo Mrugnięcie pozdrawiam

marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : PaĹşdziernik 25, 2009, 19:45:14 »

Wierzę, że wczesniej zdarzy się ta piękna, przespana cała noc niż za 2 lata  :)A tak ogólnie już jest lepiej.Tzn.minęły te 2 godzinne nocne płacze ;Dhuraaaa!!!Budzi się dalej ze 4 razy, ale w miarę szybko zasypia spowrotem.A co do usypiania Karlinko to mi dentystka opowiadała jak nauczyła swoją córeczkę zasypaić przez noszenie na rękach i mówi że tak do 3 roku życia musiała :oBoże, pomyślałam, że to jest przegięcie  ::)Mój misialek też tak usypiał gdzieś do 7 miesiąca, ale potem przyszedł czas na zmiany, był już pozatym za ciężki i zaczęłam próbować na leżco na naszym łóżku.Udało się za którymś razem.Teraz kotłuje się po całym łożku, ze swoją ukochaną podusią i wkońcu zasypia:)Oczywiście jeszcze nasze rytualne pieszczotki ze smiechem do rozpuku Duży uśmiech
Julija
Gość
« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 27, 2009, 00:06:47 »

Witam. Tak czytam i jak troszkę jestem załamana. Mój Kubus ma 7 miesięcy i bywają noce, że przebudza się co godzinę. Biorę go wówczas do cycusia i od razu usypia - praktycznie je na śpiocha:) Tylko to dla mnie uciążliwe, bo śpi w swoim łóżeczku i tak wyjmuje go i odkłada (nie chciałam żeby przyzwyczaił się do spania z nami:) Liczyłam, że to mu przejdzie przed ukończeniem roku...
karlinka
super mama

« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 27, 2009, 12:58:53 »

Może przejdzie Uśmiech Mój już tak często w nocy nie podjada, ale tak ze 2-3 razy "przysysa się". Podziwiam Cię Julija, że tak długo wytrzymałaś i nie przeniosłaś małego głodomorka do Waszego łóżka, ja poddałam się po miesiącu gdy zasnełam z małym na rękach podczas karmienia, od tamtej pory zaczęłam karmić go w nocy na leżąco i oczywiście zasypiałam podobnie jak i on...Naiwnie myślałam, że po jakimś czasie przeniosę go z powrotem do łóżeczka Z politowaniem Jeśli masz siłę nie ucz go spać w Waszym łóżku, przenosiny są trudniejsze niż się zdaje...Ja dziś trochę żałuję, że nie miałam w sobie więcej siły Smutny Aczkolwiek uczucie gdy razem z misiem zasypiamy jest niesamowicie miłe i takie błogie...

marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : PaĹşdziernik 27, 2009, 20:46:18 »

Julijo, gratuluję wytrwałości, także to przerabialiśmy:)Z tym odkładaniem dziesiątki razy do łóżeczka w ciągu jednej nocy.Ale dzięki temu Stasio śpi w łóżeczku:)I to jest dla niego zwyczajna sprawa, naturalna.Jeszcze jedna sprawa to karmienie piersią.Dopóki będziesz karmić, synek zapewne będzie się często budził bo będzie głodny.Wiem, z własnego przykładu.Odkąd zaczęłam karmić mlekiem modyfikowanym na kolację za kleikiem ryżowym, a potem z kaszką zaczął lepiej spać.Dłuższy odstęp do następnego przebudzenia:)Więc z czasem napewno będzie lepiej:)
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Grudzień 16, 2009, 15:02:36 »

Niestety znowu muszę się tu pożalić ZawstydzonyNasz problem ze spaniem nie minął, a zmienił się.Synek mój najukochańszy budzi się raz, ale przez dwie, trzy godziny nie śpi.Płacze, siada, wierci się, pije herbatkę i nic.Eh..dziewczyny, nie wiem sama co mu jest.czy to już tak musi być?
Strony:
1 2 3 ... 7 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.