Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 ... 5 6 7 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: problemy ze snem u roczniaka  (Przeczytany 14973 razy)
NIANIA Z POWOLANIA
nowa(y)

Odp: problemy ze snem u roczniaka
« Odpowiedz #60 : Styczeń 21, 2010, 08:28:14 »

Owszem slyszalam i nie tylko o tym ale i o wielu innych problemach i radosciach wieku dzieciecego, jestem mama juz od 25 lat i wychowalam juz 19 dzieciaczkow Chichot
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #61 : Styczeń 21, 2010, 10:44:06 »

Moze dzieci tak bardzo baly sie zaplakac w nocy, ze wolaly siedziec cicho?  Chichot Zart. Tez przez wiele lat bylam opiekunka do dzieci, jako studentka, nie jest to jednak to samo co wlasne dziecko. Pani swoje dzieci miala juz dawno, wiec pewnie zapomniala juz co znacza nieprzespane noce. Babcie mojej coreczki swoimi radami tez narobily wiecej szkod niz korzysci, ja bylam zestresowana, dziecko plakalo, bo czulo moj stres, byla przekarmiona, bo jedna z babc jak tylko dziecko zakwililo, dawala mi ja do cycka. Czesto jadala, wiec czesto robila kupke, plakala, bo chciala possac smoczka, a nie cyca, i nie byla glodna. Itp, itd. Mamy wiedza najlepiej czego dziecku potrzeba, a nie nianie. Na tym forum mozna podzielic sie doswiadczeniem i sobie pomoc. Wietrzenie, owszem, wietrzymy, nie jest ani za cieplo, ani za zimno, spacerujemy bardzo duzo, corka duzo biega po domu, bo zaczela chodzic, itp, itd, a jednak nadal z placzem budzi sie w nocy. Radze odstapic od ksiazkowych lub przedawnionych rad a zdac sie na doswiadczenie MLODYCH mam. Im wiecej ufam niz babciom.
Pozdrawiam.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
NIANIA Z POWOLANIA
nowa(y)

« Odpowiedz #62 : Styczeń 21, 2010, 23:40:31 »

Z moim dzieckiem mam tylko 1 (slownie jedna) nieprzespana noc Chichot
Od lat jestem niania i nie tylko w dzien, bardzo czesto mialam i mam nocne dyzury, sporo moich podopiecznych spalo tez u mnie. Wiekszosc z nich miala problemy ze snem, jak ja sie zaczelam dziecmi zajmowac po 2, 3 tyg problemy znikaly (jesli rodzice wspolpracowali ze mna). Jak chcesz to w moim blogu sa dwie dziewczynki ktorych mama nie spala ani jednej calej nocy przez trzy lata, jak sie zaczelam nimi opiekowac po 2 tyg mama miala przespane juz wszystkie noce (ja tez jesli spaly u mnie). Na pw moge Ci podac kontakt do mamy to sobie potwierdzisz. A to ze mam juz swoje lata nie oznacza ze mam babcine metody, jesli nadal chce byc niania musze byc na biezaco we wszelkich nowinkach zwiazanych z wychowaniem milusinskich. Jest tez spora roznica jesli ktos sie zajmowal dziecmi przy okazji studiow a zawodowa niania z dlugoletnim stazem - duzo dluzej sie zajmuje dziecmi niz Ty jestes dorosla. Swoj post napisalam wlasnie zeby pomoc, bo uwierz mi ale o malych dzieciach (od 0 do 5 lat) wiem duzo wiecej niz kazda z mam (nawet tych wielodzietnych).
Pozdrawiam
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #63 : Styczeń 22, 2010, 09:24:54 »

Dziewczyny!!!
Mój synuś już kolejną noc przespał caluteńką Duży uśmiech Mam nadzieję, że to koniec jego męczarni. Za radą lekarki przeanalizowaliśmy cały dzień i wieczór i wprowadziłam zmiany Uśmiech na razie działa. Troszkę trudno u nas o wieczorne wyciszanie przy dwójce potworków, które na dodatek uwielbiają się razem kąpać.......ale próbujemy. Moje dzieciaki zawsze zasypiały same bez żadnych problemów. Dawaliśmy buzi i już. Teraz przysuwam na noc łóżeczko synka do mojego i kładę sie do siebie i wkładam rękę do synka. On się przytula do mojej ręki, mizia, czochra Duży uśmiech i spokojnie zasypia. Trwa to czochranie co prawda godzinkę ale co tam Duży uśmiech Potrzebuje mojej bliskości to ja ma Duży uśmiech A efekt jest taki, że wstaje rano wyspany i radosny Duży uśmiech
Pozdrawiam Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #64 : Styczeń 22, 2010, 09:58:46 »

No to super, gratuluje!!! Tylko zeby z czasem nie wyladowal u Ciebie w lozku, bo mizianie na odleglosc mu zacznie nie wystarczac Mrugnięcie Trzymam kciuki. Moja tez dzis lepiej spala. Ostatnio duzo plakala w nocy, bo zabkuje, miala szczepienia, z ktorych ponoc jedno bylo bolesne.Wprawdzie nie obylo sie bez butelki o 2 i o 6, ale tak to przespala od 8.30 do 8 rano. Luksus. Moze niedlugo znow bedzie spala bez butelki az do rana...

Nianiu, skoro jestes taka cudowna, to daj jakies konkretne rady Uśmiech Po to tu jestesmy. To co napisalas w swoim pierwszym poscie, to raczej nic nowego, rzeczy przez nas dawno stosowane, ewidentne. Acha, tylko, ze ja nie podam dziecku zadnego usypiacza, jesli to jest jedna z metod. Czekam na konkretne rady, jak mi sie spodobaja, zastosuje.

Pozdrawiam.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Strony:
1 ... 5 6 7 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.