Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: pomysł na prezent dla dwulatka  (Przeczytany 6369 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Agnieszka831
Gość
pomysł na prezent dla dwulatka
« : PaĹşdziernik 25, 2009, 19:58:07 »

kupiłam ta grę dla swojego Chrześniaka
Miś Uszatek Cztery Pory Roku
Krystian ma dwa lata i grą był zachwycony. Rodzice podchodzili nieufnie ale jak odpalili grę dla małego to od razu zmieni zdanie. Wiem że bawi się grą i nie znudziła mu się jeszcze przez 2 tygodnie
A ja wydając 19zł zrobiłam świetny prezent
myślę że może się to przydać dla mam i innych którzy chcą zrobić prezent dla malucha który będzie edukacyjny a jednocześnie tani
ponieważ grę ciężko spotkać w sklepach (ja po poleceniu koleżanki szukałam i w Empiku i w marketach - nigdzie nie spotkałam) podaję link do porównywarki cen
http://www.ceneo.pl/2143219
Zosienka0811
1/08/2011 zmienił się nasz świat i Zosię nam dał!
osesek
*

Odp: pomysł na prezent dla dwulatka
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 31, 2011, 16:29:58 »

Ja nie jestem przekonana czy dla dwulatka gra na komputer to jest dobry pomysł. Sama osobiści np. dla dzieci siostry, czy ogólnie dla znajomych to wolę zabawki bardziej edukacyjne, takie które jakoś aktywizują dziecko. Np ostatnio daliśmy chrześnicy kuchnie http://www.(...)/product-pol-542-Kuchnia-Moich-Marzen-Maly-Kucharz-Patryk.html co prawda nazywa sie mały Patryk, ale myśle że dla dziewczynki to dobry prezent ;-)
Dzieci: Zosia (9 miesięcy);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Listopad 23, 2011, 14:20:23 »

mój syn uwielbia jak mu się czyta więc książki będą na pewno. Nie obejdzie się też bez auta śmieciarki- ma bizka na tym punkcie.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Listopad 23, 2011, 22:41:23 »

A nie lepiej plasteline albo farby zamiast gry komputerowej?
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #4 : Listopad 24, 2011, 11:21:32 »

To ja chyba jestem z innej bajki. U mnie komputer dla dzieci jak narazie jest niedostępny. Córka 5latka ma raz w tygodniu zajęcia w przedszkolu.
Jest tyle ciekawych, rozwijających gier, zabaw, pomysłów, że naprawdę 2 latkowi można sprawić przyjemność i radość pomijając komputer i tv.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #5 : Listopad 24, 2011, 11:22:46 »

A nie lepiej plasteline albo farby zamiast gry komputerowej?
otóż to Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #6 : Listopad 24, 2011, 13:02:50 »

Dla mnie osobiście gra komputerowa dla dwu a nawet trzylatka to nieporozumienie. Plastelina, ciastolina, farby, kredki, książki, pianinko, cymbałki,gry, autka jest tyle fajnych rzeczy które można podarować małemu dziecku, na gry przyjdzie jeszcze czas. I wcale taki prezent nie musi być drogi kredki, domino, memory czy chociażby taczka do zabaw na podwórku to też nieduży koszt  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Grzanka
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 26, 2011, 14:42:49 »

Jak dla mnie to powiem prosto z mostu: gra komputerowa dla 2-latka to głupota.
Nie dziwie się, że dzieciak był szczęśliwy, byłby równie szczęśliwy gdyby mu włączyć worda i kazać klepać w klawire. W tym wieku dla dziecka komputer sam w sobie jest czymś niesamowitym. W sklepach można kupić tak ciekawe rzeczy i to edukacyjne, że gra komputerowa wydaje się banalna. Szczerze mówiąc jest tego tyle, że kiedy poszukiwałam zabawek to nawet o grze komputerowej nie pomyślałam.
Dzieci: Wojtuś (15 miesięcy);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2011, 20:28:07 »

polecam puzle Gąbkowe pod każdą postacią są rewelacyjne i bezpieczne.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Kidek
osesek
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2012, 13:55:21 »

Oprócz puzzli bardzo fajnie sprawdzą się różne zabawki edukacyjne oraz duże drewniane lub plastikowe klocki. Teraz warto szukac ich w sklepach internetowych,ponieważ są spore promocje.
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.