Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Bajki  (Przeczytany 2584 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
*aneta*
uzależniona(y)

Bajki
« : PaĹşdziernik 28, 2009, 15:18:27 »

Do niedawna mojego synka wogole nie interesowaly zadne bajki w telewizji, my tez wcale go do tego zbytnio nie zachecalismy, do czasu gdy kilka tygodni temu dostalam plyte od znajomej pt "Domisie". Wlaczylam odtwarzacz i go przyssalo na sofie. Oglada to wkolko, nie mam na mysli przez caly czas, tylko jak juz oglada telewizje to "Domisie" i zadne inne bajki go nie interesuja. Myslalam ze moze dlatego ze mamy telewizje anglojezyczna ale probowalam innych bajek i programow, gdzie praktycznie sie nie mowi albo poprostu wlaczam mu polska bajke na dvd ale zaraz slysze NIE Z politowaniem
Czy wasze maluchy tez sie tak przyzwyczajaja do jednych bajek? Nie mam nic przeciwko Domisiom ale juz znam cala plyte na pamiec Duży uśmiech
A moze ktos wie czy sa w Polsce w sprzedazy inne wersje czy jest tyko ta jedna plyta?

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
marti
rozmowna(y)

Odp: Bajki
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 28, 2009, 16:59:08 »

Jeśli dobrze kojarzę to u nas to leci na jedynce.Mojego nie interesują narazie bajki w tv, tylko takie do czytania.Jeden raz zdarzyło się, że leciała jakaś bajka o bocianach i innych ptakach i oglądał ją przez 15 minut!!! :oAle tylko ten jeden raz:)Myślę, że bylo to spowodowane jego miłością  Duży uśmiech do kaczek i ptaków wogóle:)Jego słowo po "mama" i "tata" to była "kaka":Dma ulubioną maskotkę kakę i wszedzie tylko kaka i kaka:Dhehehe
Dzieci: Stasio (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 28, 2009, 17:34:11 »

My jeszcze nie pokazaliśmy małemu żadnych bajek, choć może już czas...
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Listopad 05, 2009, 16:39:46 »

dzieci tak robią mój bratanek oglądał przez pare miesięcy tą samą bajke i w końcu samo mu przeszło. musisz poczekać a on sam w końcu się znudzi i zainteresuje czymś innym. musisz być cierpliwa. a moja córka 3 letnia jest na etepie non toper madagaskar.
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : Listopad 05, 2009, 17:05:19 »

Mój chrześniak też tak ma, kilka miesięcy Bob budowniczy, kilka innych Miś Uszatek, a teraz Reksio...Z czasem Domisie miną, zastąpi je inna bajka, którą poznasz na pamięć Chichot
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Styczeń 20, 2010, 00:27:23 »

No tak, Domisie to juz sporadycznie, chociaz wciaz ogladane z wielka pasja. Nabylam tez nowe odcinki Duży uśmiech
Teraz oglada "In the night garden", wiem ze jest tez na polskim Cbeebies tylko nie wiem jaki ma tytul, i kolekcjonuje wszystkie gadzety z tej bajki a Makka Pakka nawet wyparl lalke z ktora spal Chichot
No nie mowie juz o dwoch programach, gdzie pokazuje sie dzieciom jak samemu cos ugotowac... Jest przy tym caly ceremonial, znoszenie garow, lyzek, patelni... Spokojnie moge isc pod prysznic, bo wiem, ze nie wyjdzie z salonu przez 15 minut Uśmiech

Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #6 : Styczeń 20, 2010, 08:43:49 »

Moja 3 latka ogląda bajki i braciszek chcąc nie chcąc w tym oglądaniu uczestniczy ale na szczęście u niego zainteresowanie trwa jakieś 2 minuty Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #7 : Styczeń 20, 2010, 08:46:31 »

U nas pierwszą ukochaną "bajką" była "ucz się z rodzicami i pieskiem Puppy".
Szczerze mówiąc myślałam że oszaleję........ciągle ta sama bajka.....dzień w dzień......ale rzeczywiście jest rewelacyjna.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Styczeń 20, 2010, 08:59:18 »

"Dobranocny Ogród" tak się nazywa ta bajka na polskim ceebeebies:)Stasio to ogląda, jadnak najbardziej lubi Teletubisie i Reksia:)Jednak staram się żeby za dużo nie oglądał.Raz lub dwa razy dziennie maksymalnie.Przecież ma dopiero 15 miesięcy...A słyszałam ostatnio wypowiedz psychologa dziecięcego, że do 2 roku życia niewskazane oglądanie tv i żadnych bajek, bo tak naprawdę nic korzystnego to nie przynosi...Ale bez przesady Spoko wkońcu to nie jakieś głupkowate kreskówki z cartoon network:D
Dzieci: Stasio (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #9 : Styczeń 20, 2010, 15:06:08 »

Dokladnie! Jesli z umiarem to wszystko jest w porzadku. Alex tez oglada 1-2 programy dziennie, na wiecej nawet nie ma czasu, bo duzo go spedzamy na zewnatrz Uśmiech

Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.