Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: noworodek a niesforna 3 latka!  (Przeczytany 1822 razy)
aniaa
entuzjastka(a) forum

noworodek a niesforna 3 latka!
« : Listopad 05, 2009, 16:06:54 »

pomocy! mam 2 dzieci noworodka 2 miesięcznego i 3 latke, a problem jest taki ze 3 latka nie potrafi zrozumieć tego że maleństwo śpi i wbiega do pokoju z krzykiem. jak jej wytłumaczyć ze musi być cicho? czy zastosować kary? prosze odpiszcie?
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
marta84
osesek
*

Odp: noworodek a niesforna 3 latka!
« Odpowiedz #1 : Listopad 07, 2009, 17:27:52 »

Witam, gratuluje Ci dwojki dzieciaczkow! ja tez jestem mama dwoch corek, jedna ma 2 latka, druga 3 miesiace. Mysle, ze nic nie poradzisz na rozbrykanego 3 latka. U mnie tez na nic zdaly sie tlumaczenia, ze dzidzia spi i trzeba byc cicho, na szczescie z uplywem czasu mala przyzwyczaila sie do wesolych krzykow i spi spokojnie nawet podczas glosnej zabawy. Moze Ty wymyslisz jakis patent, ja nie dalam rady ale teraz jest ok. pozdrawiam.

aniaa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2009, 09:44:50 »

dziękuje za odpowiedz mój maluszek jest strasznie nerwowy przez te krzyki córki i wontpie że się z tym oswoi. dlatego szukam jakiegos rozwiązania na to jak małęj wytłumaczyć to.
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #3 : Listopad 09, 2009, 17:29:39 »

pomocy! mam 2 dzieci noworodka 2 miesięcznego i 3 latke, a problem jest taki ze 3 latka nie potrafi zrozumieć tego że maleństwo śpi i wbiega do pokoju z krzykiem. jak jej wytłumaczyć ze musi być cicho? czy zastosować kary? prosze odpiszcie?
za karami nie jestem bo to tylko spowoduje niechęć córki do brata. nadal musisz tłumaczyć, aż zrozumie.ja robiłam tak- jak tylko mały szedł spać znajdowałam córce takie zajęcie które wymaga troszkę skupienia :)rysowanie, malowanie, bajka, układałyśmy razem klocki itp.tłumaczyłam jej że teraz czas na ciszę bo dzidzia śpi.uczyłąm ją mówić szeptem :)w ramach zabawy Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.