|
Mari
Gość
|
 |
« : Listopad 22, 2009, 13:22:57 » |
|
Witam Pan! Obecnie karmie piersia moja 18dniowa Alicje, pokarmu jest malo. Szukam donora, kobiete, ktora ma w tym samym wieku dzieciatko i moze sprzedawac swoje mleko, az poki moja laktacja sie nie unormuje. Jezeli takich Pan nie ma, to moze ktoras z Pan wie, czy istnieje jakis bank mleka kobiecego w Krakowie lub okolicach? Dziekuje serdecznie, Marina
|
|
|
|
|
|
marti
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2009, 15:12:13 » |
|
Może wejdz na stronę www.bankmleka.pl, tam powinnaś się czegoś dowiedziec na ten temat.Zyczę powodzenia.
|
|
Dzieci: Stasio (3 lata);
|
|
|
|
Aga
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 23, 2009, 16:11:24 » |
|
Moja droga "pracuj" laktatorem! Ja tez mialam taki problem, ze "chwilowo" mialam znacznie mniej mleka, ale po kazdym karmieniu staralam sie odciagac mleczko laktatorem, nawet jesli nic juz nie ma w piersi, przez okolo 15 minut i po 2-3 dniach mleczka bylo naprawde duzo! Tylko ja najpierw odciagalam z jednej piersi a druga zostawialam na wypadek, gdyby synek zglodnial a potem odwrotnie. Zycze powodzenia i wytrwalosci 
|
|
|
|
|
|
sylwana
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 23, 2009, 19:45:47 » |
|
Aga dobrze pisze w takich sytuacjach najważniejsze to pobudzenie laktacji, można używać właśnie laktatora i koniecznie jak najczęściej przystawiać malucha do piersi
|
|
Dzieci: Ulka (7 lat);
|
|
|
|
kasik
|
 |
« Odpowiedz #4 : GrudzieĹ 03, 2009, 21:26:20 » |
|
Dla pocieszenia powiem że ja jak dostałam swojego syna na drugi dzień po urodzeniu o godz 15 to od razu przystawiłam go do piersi i do 21 cały czas go karmiłam! tzn on miał sutek w buzi, trochę ciągnął, trochę przysypiał. Dodam ze jak ja nacisnęłam pierś to prawie nic nie leciało, to i tak dobre dziecko ze się nie poddawało tylko próbował. Początki były okropne! Siedziałam prawie całymi dniami z nim przy piersi, bo jak tylko mu wyjmowałam to płakał. Nie wiem czy się nie najadał, czy chciał czuć moją bliskość. Piłam herbatki na laktacje- po 3 dziennie przez około 2 miesiące. Karmiłam przez silikonowe nakładki bo tak mi pogryzł sutki że lała się krew a ja płakałam z bólu. Smarowałam sutki maścią Bepanthen i jak się zagoiły zaczęłam karmić bez nakładek i z dnia na dzień zrobiło mi się dużo pokarmu. Nie wiem więc czy to zasługa herbatek, czy lepiej jak się karmi bez nakładek silikonowych bo wtedy dziecko bezpośrednio masuje, ale udało się! 3mam więc i za Ciebie kciuki! Szkoda ze mój synuś skończył już 5 miesięcy bo z wielką radością podzieliłabym się z Tobą moim mleczkiem:)
|
|
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
|
|
|
Martuśka
osesek
|
 |
« Odpowiedz #5 : GrudzieĹ 04, 2009, 23:02:08 » |
|
Na laktacje bardzo dobry jest sok z jabłek lub kompot z tych owoców a i na kolke podczas karmienia dziala bo moje bobo ani razu nie przechodziło a mleczka miał pod dostatkiem, Tylko tyle ze na razie nie moge patrzeć na sok z jabłek ale pomógł. Życzę wytrwałości i powodzenia.
|
|
Dzieci: Marcel (3 lata);
|
|
|
|
Ivy
|
 |
« Odpowiedz #6 : GrudzieĹ 23, 2009, 14:46:09 » |
|
Przy pierwszym dziecku wszystkie te metody na mnie działały. Piłam bawarkę, sok z jabłek, i karmiłam 9 miesięcy. Przy drugim dziecku robiłam co się tylko dało i .....nic......po 3 miesiącach koniec karmienia. Jak się okazuje karmienie nie jest łatwą sprawą.
|
|
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat.... Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
|
|
|
|
Mam mleko
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : StyczeĹ 14, 2010, 21:54:14 » |
|
Witam,
Karmie moja 3 miesieczna corke. Pokarmu mam bardzo duzo. Mieszkam w Krakowie, moge bez problemu sprzedac dziennie okolo 300 do 400 ml.
|
|
|
|
|
|
mamusia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : WrzesieĹ 12, 2010, 12:37:11 » |
|
Witam, jestem mamą 3 miesięcznego chłopczyka i również mogę poratować pokarmem inną mame.Mieszkam w Warszawie!!!
|
|
|
|
|
promyx
osesek
|
 |
« Odpowiedz #9 : PaĹşdziernik 13, 2010, 21:24:48 » |
|
na laktację pomaga jeszcze piwo Karmi. Mówią o tym lekarze i położne, ja sama pzretestowałam. Trzeba je tylko odparować w garnku z resztek alkoholu, bo niby jest to piwo bezalkoholowe ale coś tam zawiera tego alkocholu, chyba 0,5%. Ja karmię swojego 3 miesięcznego synka, na początku po cesarce nie miałam pokarmu ale pracowałam laktatorem i nagle się pojawił aż mnie piersi bolały. Mogę Cię poratować mleczkiem ale jestem z Rzeszowa;)
|
|
Dzieci: Mateuszek (22 miesiące);
|
|
|