Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: jestem w 9 tc i plamie  (Przeczytany 3386 razy)
jestem w 9 tc i plamie
Gość
jestem w 9 tc i plamie
« : Grudzień 02, 2009, 08:14:56 »

jestem w 9 tc i w poniedzialek wieczorem  z lewej strony brzucha zlapala mnie kolka i zaczelam plamic,krew byla jasno czerwona wczoraj bylo ok tylko jak sie podcieralam to sluz byl z krwia ale poszlam do lekarza zrobil mi usg i powiedzial ze z lozyskiem i z dzidzia wszystko ok i wypisal mi duphaston.dzisiaj wstaje a tu znowu krew tylko ze brunatna.czy ktoras z was to miala,bola mnie takze kosci miednicy.
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: jestem w 9 tc i plamie
« Odpowiedz #1 : Grudzień 02, 2009, 10:18:02 »

Ja plamiłam w 6 tygodniu i potem kolejny raz jakos chyba w 9. Dostałam tak jak Ty duphaston. Ja do tego miałam straszną anemię. Często tak się dzieje. Mogę tylko napisać że mam zdrową śliczną córeczkę. Ma 3 latka Uśmiech Tak więc łykaj leki, odpoczywaj i myśl pozytywnie bo na pewno wszystko będzie dobrze.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
kiania
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 02, 2009, 11:39:35 »

Też miałam krwawienie w 9 tygodniu. Pojechaliśmy z mężem do szpitala. Po wykonanym USG powiedzieli, że wszystko ok i też przepisali duphaston.I trzeba go brać do 14 tygodnia, bo wtedy łożysko już samo wytwarza odpowiednie hormony do podtrzymywania ciąży. Podobno krwawienia w ciązy zdarzają się u 20 % kobiet. U mnie na szczęście wszystko skończyło dobrze - mam ślicznego synka Uśmiech
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2009, 17:23:26 »

U mnie na szczęście obyło się bez plamienia, ale leżałam w szpitalu (bóle brzucha) z dziewczyną, która plamiła w 5 tygodniu.  Widuję się z nią do dziś i wiem, że przez 4 dni była na obserwacji, a przez resztę ciąży miała wypoczywać. W oznaczonym czasie urodziła zdrową córę, tak więc radzę Ci dużo odpoczywaj, a jak Cię coś zaniepokoi biegiem do lekarza, bo to zawsze lepiej dmuchać na zimne Uśmiech powodzenia
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Martuśka
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2009, 23:18:36 »

Ja zaczełam plamić w 6 tygodniu ciąży, towarzyszył temu ból jak przy miesiączce, lekarz srwierdził jakieś osłabienie ale zalecił jeść dużo zielonych warzyw i odpoczywać. Odpoczynek w ciąży to podstawa, radze się do tego stosować a będzie dobrze Uśmiech
Dzieci: Marcel (3 lata);
EDYTA
Gość
DZIEKI DZIEWCZYNY ODRAZU MI LZEJ NA SERCU
« Odpowiedz #5 : Grudzień 03, 2009, 13:44:10 »

DZIEKI DZIEWCZYNY ODRAZU MI LZEJ NA SERCU.POZDRAWIAM .EDYTA
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.