Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Nocne budzenie i wędrówki 3-latka  (Przeczytany 4772 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

Nocne budzenie i wędrówki 3-latka
« : Styczeń 28, 2009, 23:01:36 »

Czesc,
od dluzszego juz czasu - tak wlasciwie to chyba od zawsze, moja corcia budzi sie w srodku nocy i uskutecznia wedrowki do naszego łóżka.
Z poczatku mielismy do tematu podejscie takie: "ok, jest mala, kiedys nie bedzie juz taka tulasna jak podrosnie, niech korzysta"... ale po jakims czasie takie myslenie mam wrazenie obrocilo sie przeciw nam objawiajac sie niewyspaniem i zlym humorem calej naszej trojki.
I teraz mamy spore klopoty aby doprowadzic do stanu: "kazdy spi w swoim pokoju i w swoim lozku".
Macie moze jakies sprawdzone metody? Czy tez czegos probowaliscie ale proby zakonczyly sie "zlamaniem szabli" ?
pozdrowienia
u-boot
sylwana
super mama

Odp: Nocne budzenie i wędrówki 3-latka
« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2009, 23:49:24 »

po czesci sam odpowiedziales na zadane przez siebie pytanie. odpowiedz brzmi: brak konsekwencji.
z wlasnego przypadku wiem ze chocbys padal na twarz, to bez wzgledu na godzine (2-3 w nocy np) i zmeczenie odprowadzaj corke do lozka, posiedz chwile i wychodz
u mnie zadzialalo, ale: kazde dziecko jest inne i dzialaja inne metody, po drugie ja chcialam aby tak bylo, jak tylko mala oderwala sie od piersi, wiec odbylo sie to prawie bezbolesnie
powodzenia
/s
Dzieci: Ulka (7 lat);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #2 : Luty 22, 2009, 15:48:43 »

odpukac w niemalowane, ale.... juz 4 noc z rzeddu mielismy przespana! Uśmiech podjelismy heroiczna probe odprowadzania malej do lozka nawet jak ze zmeczenia chcialo nam sie wymiotowac. tak jak radzilas
oby byl to trwaly trend - gdyby nie, bedziemy dalej konsekwentni
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 06, 2009, 18:51:31 »

ciag dalszy zmagan, i tym razem znam chyba rozwiazanie
otoz gdy ja usypialem mala, z reguly budzila sie w nocy i uskuteczniala wedrowki, to ze kilka razy mi sie udalo bylo chyba fartem Uśmiech

ale od dluzszego juz czasu obserwujemy pewna zaleznosc. Kiedy ja usypiam, mloda mowi ze: "..ale dzis to ja sie na pewno obudze i do was przyjde", a gdy usypia zona mala spi przez cala noc. wczoraj ja usypialem o iczywiscie o 1 w nocy mielismy wizyte. dzis usypia zona - jutro dam znac Uśmiech czy to dziala Uśmiech

edit
---------
dzis rano Uśmiech
no i mloda przespala cala noc - co oznacza ze nie moge jej usypiac..... Uśmiech Uśmiech
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 23, 2009, 11:35:41 »

Właśnie wynalazłam stronkę z poradami jak położyć spać malutka, aby jemu i nam się dobrze spało:    http://vanilka.republika.pl/usnij.htm    . Chyba zacznę to praktykować, bo mój Misiorek budzi się co godzinę na cycusia. Padam na twarz. Wzięłam go naszego do łóżka, bo wstawanie co godzinę jest nie do zniesienia. Heroiczna walka przede mną i mężem, bo kto jak kto, ale synuś to ma głos. Jak krzyknie, to i na parterze go słychać(a mieszkamy na 3 piętrze). Aż się boję, ale na dłuższą metę się tak nie da.
Dzieci: Michałek (3 lata);
słodziakowie
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #5 : Listopad 02, 2011, 11:50:42 »

Też mamy ten problem... Mała przychodzi, ja ją odnoszę i znów. Potrafi tak 2-3 razy w nocy, czasem nie mam siły i zostaje u nas, ale nie chcę żeby tak było Smutny
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2012, 20:58:25 »

mój mały ostatnio robi takie wędrówki około 1 w nocy, przytuli sie i idzie do siebie. Dzis dostał własne łóżko, pożegnaliśmy łóżeczko, zobaczymy jak to będzie. Na pierwsze  był zachwycony.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2012, 09:25:49 »

Moje dzieci rzadko, ale nadal mają potrzebę nocnych przytulanek. Dzisiaj od 3 spaliśmy we czworo.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Styczeń 27, 2012, 20:22:27 »

mój malec tak był zachwycony swym łóżeczkiem, że przespał bez przerwy 12,5 godziny. POzdrawiam.
Dzieci: Filipek (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.