Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: NOCNE KARMIENIE  (Przeczytany 8045 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nocne karmienie
Gość
NOCNE KARMIENIE
« : Styczeń 05, 2010, 12:22:42 »

Witam,
jestem szczęśliwą tylko strasznie niewyspaną mamą 6 miesięcznego Krystusia, który w nocy nie chce spać. Plan dnia ma uregulowany, 10 rano butla 200ml mleka+kaszka, 14godzina - słoiczek obiadku, 18 godzina - słoiczek deserku, 20godzina -kolacja 200ml mleczka + kaszka, 23 godzina - 200ml mleczka + kaszka. W między czasie dużo pije herbatki np z melisą, rumiankową, brzoskwioniową. Wieczorem ślicznie pięknie zasypia sam, budzi się czasem o 24 w nocy a czasem o 3 nad ranem i nie spi ze 2-3h. Co zrobić by nauczyć go odróżniać dzień od nocy i by nie jadł w nocy?
Może któraś z Was poradziła sobie z tym probleme?
Pozdrawiam wszystkie wyspane i w szczególności te niewyspane mamy Uśmiech
sylwana
super mama

Odp: NOCNE KARMIENIE
« Odpowiedz #1 : Styczeń 05, 2010, 17:25:40 »

a co do odróżniana dnia od nocy to to troszkę trwa, ja bym mu w nocy nie dawała nic do jedzenia tylko ewentualnie wodę do picia i bez zabawiania kładziemy się gasimy światło i idziemy spać

tak na marginesie to są maluchy które budzą się w nocy nie z głodu tylko z przejedzenia właśnie i są pełne energii do zabawy zamiast do spania

moja mała budziła się po kilka razy w nocy do 3 roku życia głównie z tęsknoty lub niewygody, a jak była młodsza to również z powodu zgubionego smoczka, z głodu budziła się mniej więcej do 9 miesiąca ale ja karmiłam piersią wiec to też troszkę inaczej niż u malucha butelkowego
Dzieci: Ulka (7 lat);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Styczeń 15, 2010, 11:30:15 »

no właśnie to nocne karmienie Smutny
oczywiście jestem swiadoma, że niemowlę ma prawo się budzić w nocy, ale czy aż tak często. Wstaję do małego tak ze 4 razy w ciągu nocy. Dzień mamy super uregulowany. około 7.30 buzi się, 
9 cycuś,
10 drzemka(30 min.),
11 jakieś inne papu(jesteśmy w trakcie rozszerzania diety),
12 cycuś,
13 spacer (2 - 2,5 godz. spania)
16 cycuś,
17.30 drzemka(30 min.)
18 cycuś
20 cycuś na dobranoc
zasypia pięknie sam..potem budzi się po około 3 godzinach spania, około 23 i później juz co 2h...biore go do łóżka, karmię na leżąco i jak zaśnie odkładam do łóżeczka...zasypia szybko..około 20 min.(nie wiem dokładnie ile bo sama zasypiam wcześniej;), ale jak tylko się przebudzam odkładam go do łóżeczka)...
do 4 miesiąca budził się 2 razy w nocy, dopiero potem mu się poprzestawiało...
...co o tym sądzicie? chyba głodny nie jest? może jest jskiś sposób żeby go odzwyczaić? nie jestem strasznie zmęczona, ale jeśli mógłby spać dłużej to czemu nie Uśmiech
pozdrawiam Uśmiech

Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #3 : Styczeń 15, 2010, 12:42:06 »

Odsylam do Maluchow, tam jest rozwiniety temat problemu ze snem u maluszkow.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Styczeń 15, 2010, 20:01:03 »

Dzięki Justa Uśmiech
Poczytałam...wygląda na to, że muszę się uzbroić w cierpliwość, bo to dopiero początek  Szok
...nic to, damy radę Duży uśmiech
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2010, 16:21:20 »

Witam, mam podobny problem. Moja mala przesypia noce tylko nir wiem czy 8 miesieczne dziecko jeszcze powinno jesc w nocy. kiedy powinnam ja nauczyc ze w nocy sie nie je. Prosze o porady.

Dzieci: Aleksandra (3 lata);
kamilka
Gość
NOCNE KARMIENIE
« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2010, 22:11:24 »

mój synek ma 7,5miesiąca i w nocy budzi się do cyca co 1,5 godz góra 2 i to rzadko.próbowalismy po kapieli przed snem kaszki potem na popicie cycuś,zupki mleka sztucznego z kaszka i nic w nocy nie chce pić tez z butelki wody ani mleka sztucznego. po wypiciu wody przespał pół godz i domagał sie z płaczem cyca:(jeśli macie jakiś pomysł proszę pomuszcie
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #7 : Styczeń 18, 2010, 09:03:56 »

Na moją córkę nie działały zwykłe kaszki. Dopiero kaszka nestle sinlac zadziałała Uśmiech po niej spała zawsze całą noc.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #8 : Styczeń 18, 2010, 09:43:00 »

Wasze maluchy sa przyzwyczajone po prostu do jedzenia noca. Najwyzszy czas je oduczac. Po prostu nie dawac mleka, tylko wode. Po kilku placzacych nocach przyzwyczaja sie. Moja tez tak jadala, teraz gora 1 butelka w nocy, jesli slabo zjadla w ciagu dnia. Jeszcze raz odsylam do Maluchow. Czasem trzeba byc stanowczym, powinno sie udac.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Styczeń 18, 2010, 10:03:06 »

Wasze maluchy sa przyzwyczajone po prostu do jedzenia noca. Najwyzszy czas je oduczac. Po prostu nie dawac mleka, tylko wode. Po kilku placzacych nocach przyzwyczaja sie. Moja tez tak jadala, teraz gora 1 butelka w nocy, jesli slabo zjadla w ciagu dnia. Jeszcze raz odsylam do Maluchow. Czasem trzeba byc stanowczym, powinno sie udac.

No tak. ale moja mała je na noc około20-21 butelke mleka z kaszka,i budzi sie dopiero o 3-4 aczasami tez o 5 na jedzienie i je czasami cała czasami pol butli. i zasypia. moze zastapic jej a butelke woda? co wy na to?

Dzieci: Aleksandra (3 lata);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.