|
Justa
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 10, 2010, 15:02:04 » |
|
Mnie uczenie picia z butelki zajelo tylko 3 dni. Na poczatku wrzeszczala, ale po 3 dniach, cud, bez problemu zaczela ssac. Moze nie rezygnuj, jak dziecko nie chce. Wciaz podawaj. Moze sie uda. A z tym karmieniem nocnym, to ciezka sprawa, jak juz wszystkie powiedzialysmy. Masz identyko jak ja, ja spie z mala, bo 9 miesiecy chodzenia do dziecka to byl moj limit. Pije raz lub 2 razy w nocy... Ech. I zmiany nie zapowiadaja sie... Powodzenia
|
|
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (8 miesięcy);
|
|
|
|
Justa
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 10, 2010, 15:16:13 » |
|
Sorry, MARTA, ze odpisuje dopiero teraz. Ponad miesiac nie mialam internetu. To dobry pomysl z tym dostawianym lozeczkiem. Na razie maz sie uspokoil, ale kupimy lozeczko dla Karolinki, takie juz normalne, jedynke i dostawimy do naszego, a potem zaczne przestawiac. Moze odsune od naszego, zakladajac barierke. Dam znac jak nam poszlo 
|
|
|
|
|
marta84
osesek
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 10, 2010, 22:38:44 » |
|
Sorry, MARTA, ze odpisuje dopiero teraz. Ponad miesiac nie mialam internetu. To dobry pomysl z tym dostawianym lozeczkiem. Na razie maz sie uspokoil, ale kupimy lozeczko dla Karolinki, takie juz normalne, jedynke i dostawimy do naszego, a potem zaczne przestawiac. Moze odsune od naszego, zakladajac barierke. Dam znac jak nam poszlo  Życzę powodzenia i czekam na jakieś rezultaty. Dodam jeszcze, że jak moja mała miała 1,5 roku, to w łóżeczku często budziła się w nocy z płaczem i mnie wołała. Uspokoiła się od momentu jak dostała swoje własne "dorosłe" łóżko (ok. 2 urodzin), zero pobudek w nocy, śpi spokojnie  . Łóżko ma w naszej sypialni.
|
|
|
|
|
|
kokos
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 12, 2010, 10:32:14 » |
|
Normalnie muszę podzielić się z Wami moją radością  Pierwsza przespana w całości noc  Już od około 3 tyg. mój mały budził się w nocy tylko raz, a dzisiaj taka niespodzianka. Spał od 20-6. Nie nastawiam się, że już tak zostanie, ale strasznie się cieszę  Pozdrawiam
|
|
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
|
|
|
|
kasik
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 12, 2010, 12:43:10 » |
|
Gratuluje! Moze to spóźniony prezent na Dzień Kobiet od Twojego małego mężczyzny?  Oby tak dalej 
|
|
Dzieci: Hubert (31 miesięcy);
|
|
|
|
kasik
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 14, 2010, 10:28:00 » |
|
Mój mały mężczyzna (skończone 8 miesięcy) od jakichś dwóch tygodni budzi mnie dwa razy w nocy. Jak dla mnie TYLKO dwa razy:) Zasypia koło 20:15 i budzi się pierwszy raz ok. 1 w nocy, później ok. 5 i wstajemy między 7- 8:30, różnie. Czekałam z utęsknieniem na te zmiany:) O kolejnych na pewno sie pochwale:) Pozdrawiam 
|
|
Dzieci: Hubert (31 miesięcy);
|
|
|
|
kokos
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 15, 2010, 10:32:36 » |
|
Super  Nasi chłopcy daja się nareszcie mamusiom wyspać. Wygląda na to, że jesteście na prostej drodze do przesypiania całej nocy. U nas też się to tak zaczęło, a dzisiaj kolejna przespana w całości noc  Ja przestałam karmić w nocy i to okazało się rozwiązaniem problemu częstych wybudzeń. Ale wszystko przyszło samo, naturalnie. NIe zamieniłam piersi na wodę czy herbatke. Nie było płaczu, krzyku i odzwyczajania na siłę, bo to by u mnie nie przeszło, nie lubię zmieniać nawyków dziecka w ten sposób. Po raz kolejny przekonałam się, że dziecko samo do wszystkiego dorasta. Pare miesięcy temu próbowałam małego nauczyc samodzielnego zasypiania, bo potrafił tylko przy cycu. Różne metody testowaliśmy, ale bez efektów. Aż wkońcu odpuściłam i wtedy paradoksalnie Krzyś zaczął sam zasypiać.
|
|
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
|
|
|
|
Justa
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 15, 2010, 14:46:38 » |
|
No to super.  Twoj sam wyrosl w 8 miesiacu. Masz fart. Co jednak jesli dziecko jest duzo starsze, nie chce spac samo, chce ciagle jesc i nie odzwyczaja lub raczej "wyrasta z tego" mimo uplywu miesiecy. Wtedy jest problem. Ty nie musialas odzwyczajac, ale zapewniam, jest wiele przypadkow, w ktorych mamy nie maja tyle szczescia. Nikt nie lubi niczego robic na sile. Tym bardziej swojemu dziecku. Ale czasem trzeba. Zobaczysz, jak maly przestanie pozwalac Ci np zmienic sobie pieluche. Zmienisz na sile, bo chyba nie pozwolisz mu latac z brudna pupa. Itp itd. Ale to taki malutki komentarz  Tez nadal latam w nocy z dzieckiem na reku podgrzac mleko. Czekam az wyrosnie z tego, bo przeciez lepiej dac szybko to mleko i niech szybko usnie niz nie spac pol nocy. Ja sie poddalam, bo 1 butelka na noc to juz dla mnie ok.
|
|
|
|
|
|
andzia17052007
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marzec 16, 2010, 13:10:08 » |
|
Witam To chyba mam szczescie  na początku jak zwykle jest wielki klopot z karmieniem, ale od 4 miesiecy (gdy Ola skonczyla pol roku) budzi mi sie tylko raz jeden. Zasypia około 20.30 -21 od razu po zaśnięciu daje jej butelke 210 ml mleka, i wstaje dopiero około 4-5 nad ranem, zjada kolejna butelke i spi do 7 - 7.30. Pare razy mi przesypiała cała noc ale wole wstac i ja nakarmic bo wtedy budzi sie około 6  a tak to mam jeszcze troche spania Pozdrawiam i życze takich samych sukcesów 
|
|
Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
|
|
|