Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Krzesełko do karmienia  (Przeczytany 9131 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kokos
entuzjastka(a) forum

Krzesełko do karmienia
« : Styczeń 11, 2010, 10:24:41 »

Witam Uśmiech
Powoli zbieram się z zamiarem kupna takiego krzesełka. I tu pojawią się wątpliwości, bo wybór bardzo duży. Dlatego pytam mamy bardziej i mniej doświadczone, jakie krzesełka polecacie? Na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Pozdrawiam
A.
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
sylwana
super mama

Odp: Krzesełko do karmienia
« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2010, 13:28:10 »

wybieraj jak najprostsze
te wszystkie bajery są zupełnie niepotrzebne my używaliśmy krzesełko kupione w ikea ANTILOP
poszło w "świat" do znajomych od nich do następnych i jeszcze następnych i wszyscy byli zadowoleni no i cena niezwykle przyjazna

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20140047

Dzieci: Ulka (7 lat);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2010, 13:58:31 »

Ja miałam chicco i byłam barzdo zadowolona ale wg mnie zajmowało dużo miejsca i go sprzedałam. Teraz mam takie nakładane na zwykłę krzesło i jestem zachwycona Uśmiech stoi sobie przy stole i mój synek je przy stole razem z nami.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2010, 18:14:25 »

Gdy kupowałam krzesełko bardzo ważne dla mnie było, aby miało jak najwięcej funkcji Uśmiech Zdecydowaliśmy się na Apollo-Sun model VOYAGER, ma 2 zdejmowane tacki, regulację wysokości i nachylenia no i  jest stabilne, jedynie miejsca dużo zajmuje. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, ale gdybym dziś miała kupić jakieś krzesełko zrezygnowałabym z tych wszystkich dodatkowych funkcji, większość z ich się wcale nie przydaje (przynajmniej nam). Najważniejsze aby krzesełko było stabilne i łatwo się czyściło, no i fajnie by było gdyby mało miejsca zajmowało. W tej chwili kupiłabym pewnie drewniane, bo i stoliczek z krzesełeczkiem można zrobić i niedrogie, tyle że się nie składa. W każdym bądź razie tak jak i przedmówcy radzę Ci wybierz proste krzesełko Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
studentka
Gość
troszke zmienie temat...
« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2010, 21:10:42 »

Drogie Mamy,

zwracam sie do Was z ogromna prosba byscie pomogly mi i odpowiedzialy na pytanie - na co najbardziej zwrocilybyscie uwage zabierajac swoja pocieche do fryzjera?

Za wszystkie odpowiedzi z gory serdecznie dziekuje:)
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2010, 21:42:10 »

dziękuję za podpowiedzi Uśmiech fajne jest to z ikeii, ale ja potrzebuję krzesełka z możliwością regulacji nachylenia, bo mały jeszcze sam nie siedzi...póki co karmię go w bujaczku i jest to trochę uciążliwe. Mały się kręci, a bujak się buja i nie mam możliwości jego unieruchomienia(bujaka). A może jeszcze za wcześnie na krzesełko? Gdzieś czytałam, że od 8 miesiąca najlepiej. To jak wcześniej dziecia nakarmić? Jak to było u Was? Od którego miesiąca korzystały Wasze pociechy  z krzesełka?
Dzieci: Krzyś (34 miesiące);
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #6 : Styczeń 11, 2010, 22:09:52 »

Witaj, mamy dzieci w podobnym wieku i ja kupiłam krzesełko
http://allegro.pl/item872758597_krzeselko_do_karmienia_baby_design_bambi.html
i jestem z niego bardzo zadowolona. Jedyne co to zajmuje trochę miejsca.
Posiada regulacje nachylenia oparcia i wysokości siedziska, co jest dużym plusem na początek, szczególnie to nachylenie oparcia, bo mój syn jeszcze nie siedzi wiec daje go w pozycji lekko wychylonej do tyłu. Bardzo fajna jest wkładka redukcyjna, gdyż całe siedzisko wykonane jest z dobrej do zmywania ceratki i maluch który jeszcze nie siedzi by się na nim ślizgał (zjeżdżał) więc ta wkładka (z materiału) utrzymuje go w miejscu:) Oczywiście są 5 stopniowe pasy bezpieczeństwa, tak czy inaczej uważam że nasze pociechy powinnyśmy mieć cały czas na oku:)
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #7 : Styczeń 11, 2010, 22:26:33 »

Jeśli jeszcze nie nabyłaś krzesełka możesz do karmienia użyć fotelika samochodowego, ja tak robię gdy gdzieś jedziemy, bo ze względu na gabaryty krzesełka nie taszczymy ze sobą. My krzesełko nabyliśmy jak mały miał 7 miesięcy.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2010, 11:22:22 »

My kupilismy krzesełko do karmienia jak Ola dobrze siedziła tzn. 5-6 miesiac. Nie nalezy zmuszac dziecka do siedzenia w takim krzesełku jak dobrze nie siedzi bo bedzie marudziło. My mamy krzesełko deltim. Potwierdzam jest świetny, sprawdza sie.Odchyla sie do tylu 3 pozycjami, obniza sie 5 pozycji, pieciopunktowe szelki, zdejmowny blat ,na blacie nakładka ktora mozna zdjac i umyc. tapicerke mozna swobodnie wumyc. podnozek pod nozki malenstw jak urosnie.

Dzieci: Aleksandra (3 lata);
mmw
Gość
« Odpowiedz #9 : Marzec 09, 2010, 10:44:17 »

Ja karmiłam córcię od 6 do 9 miesiąca w foteliku do przewożenia malucha w samochodzie. Zbrudził się co prawda ten fotelik, ale bardzo polecam, bo po pierwsze, gdy mała jeszcze nie siedziała sama, to było bezpiecznie, pod drugie - ustawiony na wersalce, czy fotelu nie bujał się (było stabilnie), po trzecie szelki i pozycja półleżąca przy mojej wiercipiętce bardzo się przydały (łatwiej było trafić do buzi łyżeczką Z politowaniem. Gdy zaczęła już samodzielnie siedzieć coraz bardziej się jednak w takim foteliku buntowała. Teraz niedawno kupiliśmy krzesełko firmy hauck (jesteśmy teraz w Niemczech, nie wiem, czy w Polsce są takie) i jesteśmy zadowoleni. Też zdecydowanie polecam proste, stabilne krzesełka, z szelkami i miękkim oparciem (łatwo się profiluje i dostosowuje do pleców dziecka). Nie wyobrażam sobie krzesełka z twardym oparciem ustawionym w stosunku do siedziska pod kątem prostym (instynkt podpowiada mi "nie"). Pozdrawiam!
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.