Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Thermomix- przepisy dla dzidzi i reszty rodzinki:)  (Przeczytany 10854 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kasik
rozmowna(y)

Thermomix- przepisy dla dzidzi i reszty rodzinki:)
« : Styczeń 11, 2010, 22:24:11 »

Witam serdecznie,
 postanowiłam zacząć nowy wątek, gdyż prawie od dwóch lat stoi w mojej kuchni takie właśnie urządzenie i robi można powiedzieć za dekoracje, ale coraz częściej już przeszkadza.
 Teraz gdy mój syn zaczyna smakować coś innego niż tylko mleko mamy zainteresowałam się tym sprzętem bo postanowiłam mu i przy okazji nam zdrowo i szybko gotować- czyli w większości na parze. Problem w tym że poza jedną książką która była w komplecie przy zakupie nie mam żadnych przepisów, dlatego zwracam się do Was.
 Znacie to urządzenie? Jesteście z niego zadowoleni? jeśli tak, to na pewno macie swoje ulubione potrawy przyrządzane z jego pomocą. Proszę podzielcie się ze mną.
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: Thermomix- przepisy dla dzidzi i reszty rodzinki:)
« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2010, 10:51:07 »

tutaj dziewczyny napisaly troszke przepisow.moze cos znajdziesz.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,26236,29043018,29043018,PRZEPISY.html
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Styczeń 12, 2010, 10:52:46 »

a moze i tu Uśmiech
http://www.cincin.cc/index.php?s=635003732f82d12eb1179ad8a029a46b&showforum=37
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Styczeń 12, 2010, 12:38:54 »

Dzięki Ivy, te fora już odwiedzałam, ale ja chciałam z kimś porozmawiać, powymieniać się doświadczeniami, a tam jak widziałam bardzo dawno nikt nie bywał, więc nie ma sensu żebym pisała.
sylwana
super mama

« Odpowiedz #4 : Styczeń 12, 2010, 12:42:17 »

kasik ja ma to cudo i używam, kiedyś co prawda częściej ale przydaje się przy różnych okazjach, napisze później bo wpadłam tak na chwile a na to więcej czasu potrzeba
Dzieci: Ulka (7 lat);
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Styczeń 12, 2010, 12:59:16 »

Oj jak się cieszę, w takim razie czekam z niecierpliwością i uważaj bo będę Cię teraz nękać i dopytywać:P
sylwana
super mama

« Odpowiedz #6 : Styczeń 14, 2010, 10:26:19 »

ja najczęściej teraz termomix wykorzystuje do robienia ciasta na bułeczki i pizze i gotowania na parze - choć teraz mam taki normalny parowar bo w termomiksie mi troszkę miejsca brakowało
ja właściwe wszystko gotuje na parze od ziemniaków, i innych warzyw przez ryby i kuleczki mięsne czy takie niby szaszłyki z kawałków kurczaka,

wiesz fajna opcja jest zaprosić kilka mam i przedstawicielkę termomiksa z zaznaczeniem ze ma pokazać przepisy dla dzieci i zorganizować takie spotkanie,

w tej książce powinnaś mieć przepis na napój z natki pietruszki i cytryny gorąco Ci go polecam, to bomba witaminowa i jest pyszny.

generalnie przydaje się tez do robienia soków typu bobofrut, z papkami gorzej bo jak już go używać to trzeba by było zrobić dużą porcję a potem pozamrażać

a jeszcze cappuccino przepis tez masz w tej książce - pycha 
Dzieci: Ulka (7 lat);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #7 : Styczeń 14, 2010, 11:14:31 »

jakiej firmy macie thermomix? z tego co widzę to jest to spory wydatek ale chyba warto?
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2010, 14:24:19 »

Thermomix to firma VORWERK:) a wydatek to około 3-4tysiące
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Styczeń 14, 2010, 14:36:10 »

A co ogólnie gotujesz na parze? możesz mi przesłać na e-maila jakieś sprawdzone przepisy? Bo ja sobie właśnie tak wymyśliłam ze teraz chce więcej gotować na parze, ale nie znam wiele w tym temacie:(
 Tu gdzie teraz mieszkam jestem nowa i nie znam za wielu osób, a te co znam nie mają dzieci, więc z pokazu nici:(
 Zainteresowało mnie co piszesz, że napój z zielonej pietruszki jest dobry. Ogólnie to jaki ma smak- jakbym przegryzła nać? bo nie przepadam za sokami warzywnymi i nie wiem czy mi posmakuje.
 A który to przepis na bobofrut?- chodzi Ci o soczek Kubusia?- bo ten to znam i robię ale dla mojej dzidzi jeszcze się nie nadaje.
 A odnośnie kawy cappuccino- to czy musi być z alkoholem tak jak w przepisie? czy smaczne jest też bez alkoholu?
 Dziś gotowałam zupę krem z zielonego ogórka jest wspaniała! tylko miałam dylemat czy dać ogórka z skórce czy obrać. Dałam pół na pół, bo dzięki skórce ma takie zielonkawy kolor, a jak obiorę to nie ma. I moja nie wyszła krem, tylko taka normalna. A co to jest ta mączka ryżowa- można dać coś innego zamiast tego?
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.