Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: fotelik samochodowy-jaki wybrać  (Przeczytany 9706 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
karlinka
super mama

fotelik samochodowy-jaki wybrać
« : Styczeń 18, 2010, 22:38:29 »

Witam. Nadszedł czas (najwyższy) byśmy zakupili małemu nowy fotelik samochodowy. I tu pojawił się problem, ponieważ są dwa "rodzaje" 9-18 i 9-36. Zastanawialiśmy się nad 9-36, większy wybór, tańsze no i nie trzeba będzie za 2-3 lata kupować kolejnego. Wyczytałam jednak, że lepsze są 9-18, bo te 9-36 dla małego dziecka za duże, dla dużego za małe. No i teraz jesteśmy skłonni zakupić ten mniejszy, niestety przeczytałam gdzieś, że one z kolei malutkie i dzieci z nich bardzo szybko wyrastają Z politowaniem No i już w końcu nie wiem, które są lepsze Niezdecydowany A wy co o tym sądzicie? Jakie są Wasze doświadczenia z takimi fotelikami? 
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
super mama

Odp: fotelik samochodowy-jaki wybrać
« Odpowiedz #1 : Styczeń 19, 2010, 10:10:49 »

Napisz ile waży twoje maleństwo.
Ja mam fotelik 9-18 i drugi 9-36. Moja starsza córka(3 lata) woli ten 9-36 natomiast synek źle się w nim czuł i do tej pory jak go czasami wkładam w ten "większy" kręci się i marudzi.
Po fotelik pojechałam z dzieckiem i po prostu przymierzyliśmy. Kupowałam w sklepie gdzie są fachowcy i dobrze nam poradzili Uśmiech Tak naprawdę wszystko zależy od wagi dziecka.
Pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : Styczeń 19, 2010, 11:15:37 »

Mój synek nie jet zbyt duży, waży jakieś 11 kg, za wysoki też nie jest  Uśmiech

Ivy
super mama

« Odpowiedz #3 : Styczeń 19, 2010, 11:35:22 »

Myślę że najlepiej przymierzyć fotelik Uśmiech 11 kg to już najwyższy czas na zmianę Uśmiech Mój synek też waży 11kg i tak jak pisałam nie lubi tego fotelika 9-36. ale są różne modele. Rzeczywiście w tym 9-18 jest taki bardziej otulony. Ja mam bebe confort axiss a drugi recaro young sport. Wybór jest fotelików jest spory.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Styczeń 19, 2010, 14:16:28 »

Polecam fotelik 9-18, dzidzius ma w nim wygodniejsza pozycje, troszke jakby lezaca, a nie od razu przechodzi na sztywne, proste siedzenie. Jest mu wygodniej tez gdy przysnie w czasie jazdy.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (8 miesięcy);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #5 : Styczeń 19, 2010, 14:31:58 »

Polecam fotelik 9-18, dzidzius ma w nim wygodniejsza pozycje, troszke jakby lezaca, a nie od razu przechodzi na sztywne, proste siedzenie. Jest mu wygodniej tez gdy przysnie w czasie jazdy.
o właśnie.to bardzo ważne.foteliki 9-18 mają możliwosć zmiany pochylenia siedzenia a to dla maluszka bardzo ważne.
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2010, 23:36:42 »

Rowniez polecam te foteliki z mozliwoscia regulacjii oparcia, szczegolnie sprawdzaja sie na dluzsze wycieczki.

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #7 : Styczeń 20, 2010, 14:28:24 »

Dobrze, zrobię jak radzicie, zakupię fotelik 9-18 Uśmiech Dzięki za odpowiedzi Uśmiech

Ivy
super mama

« Odpowiedz #8 : Styczeń 20, 2010, 17:39:10 »

Dobrze, zrobię jak radzicie, zakupię fotelik 9-18 Uśmiech Dzięki za odpowiedzi Uśmiech
Nie ma za co Duży uśmiech
Pozdrawiam
Oska_81
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : Luty 03, 2010, 14:53:08 »

Ja mam taki jest co prawda od 9-36 kg ale bardzo jestem z niego zadowolona.Jest bardzo wygodny.Maluszek nie jest ściśnięty.Gdy zaśnie można pochylić fotelik do pozycji półleżącej.Tapicerkę można wyprać.Posłuży długo gdyż później demontuje się oparcie i zostaje podwyższenie do wieku 12 lat lub osiągniecia 36 kg wagi albo 150 cm wzrostu.
Pozatym ma moim zdaniem ładny wygląd

http://www.foteliki.(...).pl/fotelik-dla-dziecka-9-36-kg-trimax-chill-cat-137-id-211.aspx
Dzieci: Kamilek (3 lata);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.