Joanna80
Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat.
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #10 : KwiecieĹ 25, 2010, 11:01:05 » |
|
ja z doswiadczenia napisze, ze kupilismy malej 9-18 z ktorego bylismy (jestesmy) bardzo zadowoleni. Jednak ostatnio musialam skorzystac z fotelika kolezanki do 36kg i okazalo sie, ze malej duzo bardziej pasuje ten wiekszy, tak wiec ile dzieci tylke opinii  ja chyba sprzedam ten i kupie jej jednak wiekszy
|
|
Dzieci: Pola (3 lata);
|
|
|
u-boot
sympatyczka(k) forum

|
 |
« Odpowiedz #11 : KwiecieĹ 26, 2010, 10:21:33 » |
|
podobno dzis wieczorem po faktach na tvnie w "Uwadze" ma byc reportaz dotyczacy bezpieczenstwa fotelikow dostepnych na rynku
|
|
|
|
|
Joanna80
Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat.
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #12 : KwiecieĹ 26, 2010, 19:46:53 » |
|
Obejrzalam ten reportarz i jestem przerazona! Moj maz zajmuje sie tymi sprawami zwiazanymi z fotelikami i bezpieczenstwem dziecka i przed zakupem poswieca kupe czasu na przegladanie crash testow i opinii, ale znam rodzicow, ktorym to jakos jest obojetne i kupuj to co tanie. Ja wychodze z zalozenia, ze jak mam wplyw na to, to dlaczego z tego nie skorzystac. Oczywiscie wiaze sie to przede wszystkim z cena, ale wtedy szukamy pomocy i angazujemy cala rodzine. taka rodzinna zbiorka. Generalnie program przerazajacy!
|
|
Dzieci: Pola (3 lata);
|
|
|
u-boot
sympatyczka(k) forum

|
 |
« Odpowiedz #13 : KwiecieĹ 26, 2010, 20:27:57 » |
|
no to sobie chicco strzeliło gola, lub jak kto woli w kolano pierwsze co zrobilem po obejrzeniou tego reportażu to start do kompa i ponowne sparwdzenie (upewnienie sie) czy nasz jest w porzadku. na szczescie jest
|
|
|
|
|
|
kokos
|
 |
« Odpowiedz #14 : KwiecieĹ 26, 2010, 21:14:27 » |
|
krew zalewa jak się takie coś ogląda  u-boot, gdzie można sprawdzić czy fotelik jest ok?
|
|
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
|
|
|
|
|
|
karlinka
|
 |
« Odpowiedz #16 : KwiecieĹ 27, 2010, 10:03:18 » |
|
Oglądałam ten program, jestem przerażona...dla producentów liczy się tylko kasa 
|
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"  Dzieci: Dominik (3 lata);
|
|
|
|
sylwana
|
 |
« Odpowiedz #17 : KwiecieĹ 28, 2010, 13:25:05 » |
|
reportaż powalający, dziwie się że tak znany producent pozwolił sobie na takie działania i jeszcze ta obniżka ceny by jak najwięcej tego bubla sprzedać mimo ze wiedzieli ze w testach źle wypada .. ehh
|
|
Dzieci: Ulka (6 lat);
|
|
|
|
kasik
|
 |
« Odpowiedz #18 : Maj 07, 2010, 20:55:58 » |
|
Proszę o odświeżenie wątku:) jeśli dołączył do nas ktoś nowy, kto sie jeszcze nie wypowiadał w tym temacie to bardzo proszę. Mój syn waży teraz około 9,5kg, ma prawie skończone 10 miesięcy i zaczynam już szukac dla niego fotelika, bo w tym pierwszym nogi mu wystają i ciągle się podnosi do siedzenia, jeśli tylko nie śpi. Zastanawia się nad przedziałem 9-18kg, ale powiedzcie, na jak długo wystarczy ten fotelik? Kiedy dziecko waży 18kg? czy w takim wypadku będzie konieczny zakup kolejnego fotelika czy wystarczy już podkładka pod pupę? bo jeśli miałabym za jakiś czas znowu kupowac fotelik, to moze lepszy ten do 25 lub 36kg? proszę o rade:)
|
|
Dzieci: Hubert (30 miesięcy);
|
|
|
|
kokos
|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 08, 2010, 16:09:24 » |
|
U nas nowy fotelik (9-18kg) już się pojawił miesiąc temu, ponieważ widziałam, że mały już ledwo mieścił się w tym starym, a szykowała nam się długa podróż. Zdecydowaliśmy się na tem mniejszy ze względu na możliwość regulacji i ustawienie fotelika w pozycji pół leżącej. Jest zdecydowanie "przytulniejszy" niż te większe. Jak nam powiedziano w sklepie, posłuży do wieku około 3 latek.
|
|
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
|
|
|