Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: fotelik samochodowy-jaki wybrać  (Przeczytany 9707 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Joanna80
Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat.
nowa(y)

Odp: fotelik samochodowy-jaki wybrać
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 25, 2010, 11:01:05 »

ja z doswiadczenia napisze, ze kupilismy malej 9-18 z ktorego bylismy (jestesmy) bardzo zadowoleni. Jednak ostatnio musialam skorzystac z fotelika kolezanki do 36kg i okazalo sie, ze malej duzo bardziej pasuje ten wiekszy, tak wiec ile dzieci tylke opinii Smutny ja chyba sprzedam ten i kupie jej jednak wiekszy
Dzieci: Pola (3 lata);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 26, 2010, 10:21:33 »

podobno dzis wieczorem po faktach na tvnie w "Uwadze" ma byc reportaz dotyczacy bezpieczenstwa fotelikow dostepnych na rynku
Joanna80
Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat.
nowa(y)

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 26, 2010, 19:46:53 »

Obejrzalam ten reportarz i jestem przerazona! Moj maz zajmuje sie tymi sprawami zwiazanymi z fotelikami i bezpieczenstwem dziecka i przed zakupem poswieca kupe czasu na przegladanie crash testow i opinii, ale znam rodzicow, ktorym to jakos jest obojetne i kupuj to co tanie. Ja wychodze z zalozenia, ze jak mam wplyw na to, to dlaczego z tego nie skorzystac. Oczywiscie wiaze sie to przede wszystkim z cena, ale wtedy szukamy pomocy i angazujemy cala rodzine. taka rodzinna zbiorka.
Generalnie program przerazajacy!
Dzieci: Pola (3 lata);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 26, 2010, 20:27:57 »

no to sobie chicco strzeliło gola, lub jak kto woli w kolano
pierwsze co zrobilem po obejrzeniou tego reportażu to start do kompa i ponowne sparwdzenie (upewnienie sie) czy nasz jest w porzadku. na szczescie jest
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 26, 2010, 21:14:27 »

krew zalewa jak się takie coś ogląda  Szok
u-boot, gdzie można sprawdzić czy fotelik jest ok?
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 26, 2010, 21:35:53 »

np tutaj http://fotelik.info/pl/news/crashtesty_fotelikow,51.html
strona sie mocno zacina bo chyba wszyscy teraz sprawdzaja

my mamy maxi cosi rodi xp - wypadl calkiem niezle
karlinka
super mama

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 27, 2010, 10:03:18 »

Oglądałam ten program, jestem przerażona...dla producentów liczy się tylko kasa  Złość
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 28, 2010, 13:25:05 »

reportaż powalający, dziwie się że tak znany producent pozwolił sobie na takie działania  i jeszcze ta obniżka ceny by jak najwięcej tego bubla sprzedać mimo ze wiedzieli ze w testach źle wypada .. ehh
Dzieci: Ulka (6 lat);
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #18 : Maj 07, 2010, 20:55:58 »

Proszę o odświeżenie wątku:) jeśli dołączył do nas ktoś nowy, kto sie jeszcze nie wypowiadał w tym temacie to bardzo proszę. Mój syn waży teraz około 9,5kg, ma prawie skończone 10 miesięcy i zaczynam już szukac dla niego fotelika, bo w tym pierwszym nogi mu wystają i ciągle się podnosi do siedzenia, jeśli tylko nie śpi.
 Zastanawia się nad przedziałem 9-18kg, ale powiedzcie, na jak długo wystarczy ten fotelik? Kiedy dziecko waży 18kg? czy w takim wypadku będzie konieczny zakup kolejnego fotelika czy wystarczy już podkładka pod pupę? bo jeśli miałabym za jakiś czas znowu kupowac fotelik, to moze lepszy ten do 25 lub 36kg? proszę o rade:)
Dzieci: Hubert (30 miesięcy);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #19 : Maj 08, 2010, 16:09:24 »

U nas nowy fotelik (9-18kg) już się pojawił miesiąc temu, ponieważ widziałam, że mały już ledwo mieścił się w tym starym, a szykowała nam się długa podróż. Zdecydowaliśmy się na tem mniejszy ze względu na możliwość regulacji i ustawienie fotelika w pozycji pół leżącej. Jest zdecydowanie "przytulniejszy" niż te większe.
Jak nam powiedziano w sklepie, posłuży do wieku około 3 latek.
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.