Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: fotelik samochodowy-jaki wybrać  (Przeczytany 9711 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
karlinka
super mama

Odp: fotelik samochodowy-jaki wybrać
« Odpowiedz #30 : Maj 12, 2010, 08:45:51 »

Dość długo szukaliśmy fotelika dla synka, ceny większości z nich okazały się dla nas zaporowe  Smutny Wreszcie zdecydowaliśmy się na Ramatti Venus, na wybór ten wpływ miały następujące czynniki: po pierwsze bezpieczeństwo, wprawdzie fotelika tego nie znajdzie się na stronie z testami, nie był on bowiem badany pod kątem łatwości czyszczenia czy komfortu jazdy, ale co najważniejsze na życzenie firmy Ramatti, ADAC przeprowadziło na nim testy zderzeniowe i fotelik przeszedł je pomyślnie; po drugie jest w przystępnej cenie; po trzecie słyszałam o nim sporo pozytywnych opinii.
Z wyboru jestem zadowolona, choć nie powiem program przeraził mnie i wiele razy oglądałam testy tego fotelika.
Jak dla mnie wielką szkodą jest, że ADAC nie bada wszystkich fotelików a jedynie te które mają znaczącą pozycję na rynku niemieckim...
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ptysia84
nowa(y)

« Odpowiedz #31 : Sierpień 26, 2010, 10:18:28 »

Jako, że niedługo na świat przyjdzie nasze drugie dzidzi, a i "sprzęt" pierworodnego wypadałoby już wymienić, toteż w chwili obecnej muszę kupić fotelik samochodowy dla niemowlaka, foteliki dla dzieci. Niby posiadam "jakieś" doświadczenie w wyborze autofotelika, ale przyznam się, że nie pogardziłabym Waszą pomocą. Głównie chodzi mi o fotelik dla naszego, dopiero co oczekiwanego syna/córeczki (? Uśmiech). Moje pytanie jest następujące; co kupić foteliki uniwersalne, foteliki samochodowe isofix, Adac - foteliki samochodowe, nosidełka samochodowe? Postawić na wybór konkretnej kategorii, czy lepiej na uniwersalne foteliki? Poradźcie mi proszę. Z góry serdecznie dziękuję Uśmiech
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #32 : Luty 17, 2011, 10:13:50 »

ja nie polecam fotelików dla kilku kategorri wiekowych, wychodze z założenia ze jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. pierwszy mieliśmy chicco kupiony razem z wózkiem, drugi długo oglądaliśmy w sklepach, czytaliśmy opinie w internecie i sadzaliśmy synka do różnych i wybraliśmy ten w którym nie płakał. w cybex nie chciał wsiąść, wiec wahaliśmy sie miedzy recaro, maxi cosi, romer. wybraliśmy romer bo akurat trafiła sie promocja Duży uśmiech

Dzieci: Jasio (24 miesiące);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #33 : Luty 17, 2011, 10:52:23 »

Ja mam właśnie recaro dla kilku kategorii wiekowych (9-36kg) i zaróno oceny testowe jak i użytkowników sa rewelacyjne.
Ja patrzyłam przede wszystkim na wyniki testowe, wygoda dla dziecka, cena.
Mam dwoje dzieci i niebardzo miałam ochotę na kupowanie 3 fotelików razy 2.......przy takich cenach fotelików.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #34 : Luty 21, 2011, 19:34:36 »

a co sadzicie o tym nowym foteliku nie pamiętam nazwy producenta od 0-16 kg- chyba?? i można go mocować przodem i tyłem do kierunku jazdy??
 a co systemu isofix najpierw trzeba sprawdzić czy ma sie takie mocowanie w samochodzie, bo ja np nie mam, a znam taką laskę co kupiła bo sprzedawca ja namówił i nie mogła go zainstalować. a co do chicco to chyba tylko 1 fotelik tak fatalnie wypadł, zresztą tak jak emmaljunga czy jak tam sie to pisze. my oglądaliśmy też x-landera bo zaczeli robić, ale nie znalazłam żadnych testów. moja koleżanka ma maxi-cosi chyba tobi i ogólnie jest zadowolona, ale strasznie sie poprzecierał. ja mam romer king plus i na razie bez zastrzeżeń, co prawda wypadku nie mieliśmy- odpukać- a to tylko o to chodzi, nie ważne jak wygląda Duży uśmiech

Dzieci: Jasio (24 miesiące);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.