Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 5 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: nocniczek  (Przeczytany 6503 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Justa
entuzjastka(a) forum

Odp: nocniczek
« Odpowiedz #10 : Styczeń 20, 2010, 09:58:09 »

Karolinka robi kupke praktycznie o stalej porze, wiec moze by juz zaczac/ hmmm, jestem troche niecierpliwa, wiec wolalabym z tym poczekac az bardziej bedzie swiadoma tego co robi, chociaz sygnaly daje. Robi sie czerwona i steka Chichot. Babcia przyjezdza, to niech sie bierze za nauczanie wnusi  Spoko
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (8 miesięcy);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #11 : Styczeń 20, 2010, 10:07:12 »

Justa-jakby mój synek robił kupkę o stałej porze to bym go sadzała dla samej siebie :)próbuj Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 11, 2010, 12:49:30 »

Kurcze myslalam ze jak sie cieplo zrobi i bedzie mozna bez pampersa po ogrodku smigac to nam pojdzie szybko nauka siusiania do nocnika ale efekt jest taki ze nie  odstepuje Alexa na sekunde, a on i tak wyczeka tej chwili gdy spuszcze go z oka i robi owszem siku ale na kamyczki, na kwiatuszki, na co popadnie tylko nie do nocnika. O kupie nawet juz nie marze bo musielismy patio cale czyscic po malym incydencie Złość
I tak sobie mysle ze moze dwa latka to jeszcze za wczesnie, moja znajoma pewnego dnia owiescila swojemu 2,5 latkowi ze siusia sie do nocnika i w jeden dzien nauka sie skonczyla. Sukcesem. Odtad nie zakladaja pampersow. Czy to takie madre dziecko, czy moze nalezy poczekac i nie naciskac za bardzo? W jakim wieku wy uczyliscie swoje pociechy nocnikowania?

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 11, 2010, 14:03:30 »

Oj Alexik!!! 100 lat 100 lat!!!
Całusków miliony i powiedz mamie, że przyjdzie czas i na nocnik Duży uśmiech
Cmoooooooooooooook Buziak
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 11, 2010, 14:08:14 »

Aneta myślę że nie za wcześnie, tylko wam czasu potrzeba,
mi się wydaje że Aleks zachłysną się wolnością, bo ganianie z gołym tyłeczkiem bez pieluchy to sama radocha.  Duży uśmiech
Ja Ulke zaczęłam uczyć  nocnikowania jak miała niecałe dwa latka - ale cały czas jeszcze chodziła i spała z pieluchą, coś czasem do nocnika wpadło ale częściej dzięki czujności mamusi  Mrugnięcie przez jakiś czas zanim zaczęła ganiać bez pieluchy przed kąpielą wieczorna była sadzana na nocniczku żeby taki rytm wyrobić, czasem się udało czasem nie, ale nie robiłam z tego problemu, żeby nie stresować

jak miała 2 latka i trzy miesiące właśnie tez zaczęło się lato i zaczęła ganiać bez pieluch to tez często robiła tam gdzie akurat stała  Chichot - po jakimś czasie załapała ale nocnik musiał być na widoku. Czyli jak byłyśmy na ogródku to nocnik stał pod krzaczkiem blisko nas, jak w pokoju to on z nami  a w nocy jeszcze pielucha. po jakimś czasie i siku i kupa zaczęły trafiać do nocnika a pieluchy stały się niepotrzebne i nocnik wrócił do łazienki. Co jakiś czas jednak zdarzały się wypadki jak była czymś pochłonięta.
a jeszcze pozwalałam jej na jedna rzecz jak wiedziałam ze idzie kupa żeby ją cała zrobiła i nie zwiewała z nocnika przed czasem, pozwalałam oglądać książeczkę albo gazetkę bo inaczej to przerywała że niby już i potem ją brzuszek bolał
Dzieci: Ulka (6 lat);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 11, 2010, 14:09:48 »

O kurcze ale ten czas leci, dużo zdrowia dla Alexa !!
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 11, 2010, 16:27:31 »

Wszystkiego najlepszego dla Alexsa! Czy ktoras z was wysadzala na nocnik swoja pocieche przed ukonczeniem roczku? wczoraj poklucilam sie z moja tesciowa,bo ona uwaza ze powinnam juz dawno wysadzac malego na nocnik,a ja uwazam ze to za wczesnie,kacperek nie potrafi jeszcze stabilnie siedziec,oparty o kanape przechyla sie na boki,nie potrafi sam sie podniesc.Kurcze,a moze to ja nie mam racji?
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 12, 2010, 10:16:49 »

Lukasek zdecydowanie za wcześnie, nie stresuj małego i siebie przy okazji  Uśmiech
Liranna
osesek
*

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 15, 2010, 07:35:24 »

Ja sadzałam córkę na nocnik w 7 miesiącu i od razu to polubiła. Od czasu pierwszego siadania do zrobienia siku minęło parę dni ale się przyzwyczajała. Teraz to dla niej norma, że w ciągu dnia jest nocni i kupki tez robi do nocnika. Dzięki temu zaoszczędziliśmy dużo pieluszek. Musze przyznać, że nie miałam z tym problemu.
Dzieci: Julianna (29 miesięcy);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 15, 2010, 09:42:39 »

oooo zeby moja sie tak nauczyła korzystać z nocniczka Mrugnięcie probowałam ją sadzać ale jedynie co robila to posiedziala pogadała "siiii" i wstaje i nocnik na glowe i lata po mieszkaniu hehe  no od czasu do czasu tez wklada zabawki do niego ale zeby korzystac we własciwy sposob to jeszcze nie chce..

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
Strony:
1 2 3 4 5 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.