czy to dobry pomysl aby jechac na tydzien do Egiptu z 11 miesiecznym dzieckiem?
ja mam watpliwosci, maz cisnie...
Powiedz mężowi, że w razie ewentualnych późniejszych problemów on będzie zajmował się wszystkim np. będzie nosił i uspokajał malucha, to powinno obniżyć jego ciśnienie

. A tak poza tym 11 miesiąc to nadal jeszcze okres oralny w rozwoju dziecka, tak więc większość rzeczy w zasięgu rączek dzidzi ląduje w buzi

- a to przecież Egipt z egipskim poziomem higieny. Nastawcie się również na tonę potrzebnych do zabrania dla malucha rzeczy (przede wszystkim jedzenie w tym ciężkie słoiczki) - gigantyczna opłata za nadbagaż gwarantowana

. No ijeszcze szczepienia: zalecane przez MSZ i te nadobowiązkowe:WZW A - wirusowe zapalenie wątroby typu A szczepienie zalecane, WZW B - wirusowe zapalenie wątroby typu B, szczepienie zalecane, ŻG - Żółta gorączka szczepienie niekonieczne, BTP - błonnica, tężec, polio szczepienie zalecane, DB - dur brzuszny, szczepienie zalecane, W - wścieklizna
szczepienie zalecane (w zależności od charakteru pobytu), JZM - japońskie zapalenie mózgu szczepienie niekonieczne, MK - szczepionka meningo-kokowa (a+c) szczepienie niekonieczne (i niewiadomo czy w maluszka w tym wieku można to wszystko władować, jeśli nawet można, to mi na samą myśl odechciałoby się Egiptu

)