Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: wycieczka z 11 miesiecznym dzieckiem  (Przeczytany 4156 razy)
mamajasia
nowa(y)

wycieczka z 11 miesiecznym dzieckiem
« : Styczeń 28, 2009, 23:57:41 »

czy to dobry pomysl aby jechac na tydzien do Egiptu z 11 miesiecznym dzieckiem?
ja mam watpliwosci, maz cisnie...
kama
nowa(y)

Odp: wycieczka z 11 miesiecznym dzieckiem
« Odpowiedz #1 : Styczeń 29, 2009, 14:28:51 »

my byliśmy właśnie w egipcie z 18 miesięcznym maluszkiem i było super, lot samolotem to chyba był najtrudniejszy etap wycieczki a potem slonce morze było naprawde fajnie polecam, wróciliśmy wypoczeci i opaleni
anka68
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Styczeń 29, 2009, 20:03:45 »

18 miesiecy rozumiem, bo sami bylismy z malym w podobnym wieku (20 m-c), ale 11 to lekka przesada.
maz niech nie cisnie tylko niech wrzuci jeszcze troche na luz
@ni@
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2009, 11:37:19 »

Moim zdaniem tak drastyczna zmiana klimatu dla 11-to miesięcznego dziecka jest zdecydowanie niewskazana. Może wybierzecie się gdzieś bliżej?
mamajasia
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2009, 12:22:06 »

tez myslalam ze moze gdzies blizej, ale pogoda temu nie sprzyja o tej porze roku Smutny
Agusia
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2009, 14:15:14 »

Ja leciałam z moim synkiem samolotem jak miał 4 miesiące i nie było najmniejszych problemów Uśmiech Uśmiech natomiast zmiana klimatu faktycznie chyba troszkę za drastyczna, bałabym się tego słońca...taki maluszek nie powinien być wystawiany na takie słonko.
Dzieci: Hanusia (6 lat); Bartuś (4 lata);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Marzec 06, 2009, 09:51:59 »

A ja gdzieś czytałam, że dziecko tak małe nie ma jeszcze dobrze rozwiniętego ucha środkowego i lot samolotem w tym wieku jest dla dzieck a bardzo bolesny- dlatego tak płaczą w samolotach. Dlatego My spędzimy te wakacje w Polsce. Deszcz czy nie, Michaś i tak pojedzie nad morze, tyle, że polskie.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Monique
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Marzec 06, 2009, 16:19:28 »

czy to dobry pomysl aby jechac na tydzien do Egiptu z 11 miesiecznym dzieckiem?
ja mam watpliwosci, maz cisnie...
Powiedz mężowi, że w razie ewentualnych późniejszych problemów on będzie zajmował się wszystkim np. będzie nosił i uspokajał malucha, to powinno obniżyć jego ciśnienie Mrugnięcie. A tak poza tym 11 miesiąc to nadal jeszcze okres oralny w rozwoju dziecka, tak więc większość rzeczy w zasięgu rączek dzidzi ląduje w buzi Duży uśmiech - a to przecież Egipt z egipskim poziomem higieny. Nastawcie się również na tonę potrzebnych do zabrania dla malucha rzeczy (przede wszystkim jedzenie w tym ciężkie słoiczki) - gigantyczna opłata za nadbagaż gwarantowana Duży uśmiech. No ijeszcze szczepienia: zalecane przez MSZ i te nadobowiązkowe:WZW A - wirusowe zapalenie wątroby typu A szczepienie zalecane, WZW B - wirusowe zapalenie wątroby typu B, szczepienie zalecane, ŻG - Żółta gorączka szczepienie niekonieczne, BTP - błonnica, tężec, polio szczepienie zalecane, DB - dur brzuszny, szczepienie zalecane, W - wścieklizna
szczepienie zalecane (w zależności od charakteru pobytu), JZM - japońskie zapalenie mózgu szczepienie niekonieczne, MK - szczepionka meningo-kokowa (a+c) szczepienie niekonieczne (i niewiadomo czy w maluszka w tym wieku można to wszystko władować, jeśli nawet można, to mi na samą myśl odechciałoby się Egiptu Duży uśmiech)

Dzieci: Madzia (3 lata);
kama1
Gość
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 30, 2009, 12:36:43 »

wszystko zalezy od dziecka, a kazde dziecko jest inne :0 to oczywista oczywistosc
obserwujac dziecko, znajac je od podszewki, same tak wlasciwie czujemy czy mozemy pewne rzeczy czy nie - u mnie tak to przynajmniej wygladalo - w miare naturalnie. po prostu gdy pojawialy sie pewne tematy bylam ich pewna lub nie - i decyzje podejmowalam w sposob naturalny
wiek tu nie ma chyba wiekszego znaczenia
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.