Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 5 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: bolesne ząbkowanie  (Przeczytany 14004 razy)
kasik
rozmowna(y)

Odp: bolesne ząbkowanie
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 14, 2010, 18:43:30 »

Tak, może opóźnić ząbkowanie, jak również inne sprawności np. motoryczne, ale jak wiadomo z dziećmi nie ma reguły, są dla nas ciągłymi niespodziankami.  Wśród rówieśników są czasem duże różnice, a co dopiero wśród rówieśników, gdzie jeden z nich urodził się przedwcześnie.
 Najeli nic się nie martw, nawet się nie oglądniesz a już i Ciebie będzie dotyczył ten problem:)
Dzieci: Hubert (30 miesięcy);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 15, 2010, 15:59:28 »

Moja mała pierwszego zęba i to na dodatek górną jedynkę zaprezentowała w pod koniec roku w którym się urodziła a więc miała już 8 miesięcy (urodzona dwa tygodnie przed terminem, czyli właściwie w terminie Mrugnięcie )
tak wiec o ząbkowanie się nie martw - potem jak się już zaczęło to zęby szył prawie wszystkie naraz

A kiedy Wasze maluchy zaczęły ząbkować?
Mój jest wcześniakiem - ma 14 tygodni wieku urodzeniowego (8 tygodni wieku skorygowanego)... Czy fakt, że jest wcześniakiem może opóźnić wyżynanie ząbków?
Dzieci: Ulka (6 lat);
NatalQa20
nowa(y)

« Odpowiedz #12 : Maj 10, 2010, 14:57:14 »

A kiedy Wasze maluchy zaczęły ząbkować?
Mój jest wcześniakiem - ma 14 tygodni wieku urodzeniowego (8 tygodni wieku skorygowanego)... Czy fakt, że jest wcześniakiem może opóźnić wyżynanie ząbków?
Mojemu Małemu pierwsze ząbki wyszły krótko po 5 miesiącu..
I na szczęście wyżynały się bez objawowo Mrugnięcie
Dzieci: Błążej (26 miesięcy);
hanula
nowa(y)

« Odpowiedz #13 : Maj 16, 2010, 23:06:36 »

wrrrrrr Duży uśmiech
u Nas dolne jedynki wyszly po 5 m-cu bez problemowo ,pozniej gorne dwojki tez w miare spokojnie za to teraz Alex bardzo cierpi wychodza gorne jedynki i jest sajgon widac juz zabki ale jeszcze nie wyszly
Dlaczego te biedne dzieci tak musza cierpiec Co???
pomagam zelem ale mysle ze to i tak strasznie maluszkq boli
 musimy to przetrwac-3majcie sie Uśmiech
Dzieci: Mikolaj (14 lat); Alex (32 miesiące);
SARAH
osesek
*

« Odpowiedz #14 : Maj 17, 2010, 11:02:36 »

mlodej pierwsze zebole wyszly w ieku 7 miesiecy,wczoraj skonczyla 1.5 roku i mozemy pochwalic sie pelna juz buzia zebow mamy wszystkie zebole.zabkowanie przeszla bezobjawowo,jedynie przy czworkach i piatkach robila kupke na rzadko ale to byl jedyny objaw.
magawi
osesek
*

« Odpowiedz #15 : Maj 21, 2010, 20:28:04 »

Poczytaj sobie poniższy tekst, mysle ze znajdziesz coś by choc troche pomóc dziecku. Zycze wytrwałości i powodzenia w tym ciezkim czasie (...)/wartoWiedziec,nieBolesneZabkowanie.html
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 01, 2010, 21:55:09 »

mojej małej pomaga (trochę) Dentinox, smaruję jej dziąsełko i chyba nawet pomaga Mrugnięcie jest taka marudna najgorzej gdy nic jej nie pasuje, zabawić się nie da, na podłodze nie, siedzieć nie....widzę jak ją boli. Pomaga smoczek i dentinox, gryzaków nie umie "obsługiwać", włoży do buzi poliże i tyle, nie gryzie ich w ogóle. słyszałam, że pomaga trzonek od drewnianej łyżki - nie wiem, czy pomaga, czy to po prostu nowa zabawka odwracająca uwagę, ale mała to lubi Uśmiech ale tylko na krótką chwilę.
Dzieci: Ola (27 miesięcy);
gonialbn
osesek
*

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 02, 2010, 22:42:43 »

Nam pomagają homeopatyczne granulki na bolesne ząbkowanie
Dzieci: Córka (34 miesiące);
KaMcia
nowa(y)

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 20, 2010, 21:23:57 »

możesz kupić szczoteczkę firmy jordan
http://www.tik-tak.pl/a.335.JORDAN_STEP_1___Szczoteczka_z_gryzakiem_.html
moja mała zaczęła ząbkować jak miała 3 msc i dawałam jej do zabawy szczoteczkę co że tak powiem hartowało jej dziąsełka, i po prawie 2 msc wyszły jej ząbki bezboleśnie....
no dałam tylko raz czopek "paracetamol" nie miała gorączki (czopki można używać przeciwbólowo)
poza tym z kilka razy posmarowałam żelem  no i chyba to wszystko Mrugnięcie
aha gryzaków nie lubiła Uśmiech
BabyFant
nowa(y)

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 22, 2010, 19:33:45 »

U naszego maluszka ząbkowanie zaczęło się w wieku 4, miesiąca i smarowaliśmy dziąsła maścią o smaku truskawkową,nasz pediatra nam zalecił. Nie pamięta nazwy,ale jak sobie przypomnę to zaraz napisze.
Strony:
1 2 3 4 5 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.