Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 5 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: bolesne ząbkowanie  (Przeczytany 14003 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
magawi
osesek
*

Odp: bolesne ząbkowanie
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 28, 2010, 16:24:12 »

Wykasowali mi część linku, wiec ja polecam wafelki ryżowe, są lekko chropowate więc drapią swędzące dziąsełka i to na prawdę działa i pomaga. Wychodzę z założenia, że lepsze takie coś niż maści przeciwbólowe czy inne leki.
zosia
Gość
« Odpowiedz #21 : Grudzień 03, 2010, 09:42:00 »

Wafelki ryżowe? Przecież to może poranić dziecku dziąsła, lepiej dać gryzak specjalny żeby dziecko pomasowało sobie dziąsła. W poranione dziąsła łatwiej wchodzi infekcja, trzeba na to uważać.
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #22 : Grudzień 03, 2010, 13:04:30 »

Tak,wafle ryzowe.ja mojemu bablowi daje je czasem i nigdy nie mial poranionych dziasel.zygzakow nigdy nie lubil,ale w.ryzowe gdy mu wychodza zabki tak,bo dzieki swej chropotawosci masuja dziasla a w buzi szybko sie rozpuszczaja.
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
Anitaaaa
nowa(y)

« Odpowiedz #23 : Grudzień 03, 2010, 13:17:10 »

ja dl swego daje chrupki kukurydziane. te takie zwykłe.Tez dobrze działają na dziąsła Uśmiech
Anitaaaa
nowa(y)

przewracanie sie na brzuszek
« Odpowiedz #24 : Grudzień 03, 2010, 13:22:39 »

Mam problem. otóż mój 7 miesięczny syn jeszcze sie nie przewraca.. Waży ponad 10 kg.. Czy to jest normalne że się jeszcze nie przewraca?? pomóżcie mi bo martwię się..
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #25 : Grudzień 04, 2010, 23:10:16 »

Mój Michał ważył 10,3kg jak miał 6 miesięcy, ale się przekręcał. Niespecjalnie często, bo nie interesowało go turlanie. Czasem jak mu zabawka wypadła z łapki, to się przekręcił, żeby złapać. A jak z siadaniem? Z tego co pamiętam, to Michałek już sam siadał w tym wieku.
Dzieci: Michałek (3 lata);
paniAlicja
Gość
« Odpowiedz #26 : Grudzień 06, 2010, 10:42:24 »

No a nasz właśnie tylko gryzaki, za to nie znosił specjalnych smoczków na ząbkowanie, my jeszcze dajemy Camilię i ząbkowanie na razie super przechodzimy. 6 ząbków już na koncie Uśmiech
ivon
nowa(y)

Witam
« Odpowiedz #27 : Grudzień 18, 2010, 22:03:33 »

Jestem mamą 6miesięcznego Oskarka.Mój problem polega na tym,że moje dziecko nie chce jeść.Nie wiem czy to przez zęby które mu idą, ale żeby nie jeść 2dni  Co? Co? Pije tylko herbatkę i wodę.Mleka też nie bardzo chce może 30ml wypije przez cały dzień.Zupki nie chce soczków, deserków też nie.Już nie wiem co robić.Dziecko jest ruchliwe i wesołe,kupki robi normalne.Czy to normalne,że przy zębach dzieci nie chcą jeść.Proszę o radę.
Pozdrawiam
Dzieci: Oskar (19 miesięcy);
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #28 : Grudzień 18, 2010, 22:38:40 »

Nasza Ola miała niedawno tak samo. Żadne zachęty nie pomogły, chciała pić jedynie mleko. Jednak nie trwało to dłużej niż 2 dni. Próbuj dawać mu coś lekkiego, może za którymś razem się skusi, może jakaś kaszka owocowa... A gdyby to trwało dłużej to chyba poszłabym do lekarza.
Dzieci: Ola (27 miesięcy);
ivon
nowa(y)

« Odpowiedz #29 : Grudzień 19, 2010, 09:01:03 »

Najgorsze to że kaszek też nie chce jeść nawet z łyżeczki.Dzisiaj w nocy wypił 150 mleko to już coś.Dzwoniłam do położnej i powiedziała że to normalne przy zębach.Mam podawać coś przeciwbólowego i tylko mleczko.Ale dziękuję za odpowiedź,jak tak dalej nie będzie chciał jeść pójdziemy do lekarza.
Pozdrawiam Uśmiech
Dzieci: Oskar (19 miesięcy);
Strony:
1 2 3 4 5 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.