Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 ... 3 4 5 6 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: bolesne ząbkowanie  (Przeczytany 16023 razy)
fliska
rozmowna(y)

Odp: bolesne ząbkowanie
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 02, 2011, 09:10:17 »

temperaturę mierzyłam specjalnym termometrem na czole. Na szczęście wczoraj mały miał tylko ok 37,3stC także jest dobrze. Ale w nocy strasznie sie budził z ogromnym płaczem- nie szło go uspokoić:( i z tego co widzę, to aż dwie dwójki pchają mu się na raz więc może to przez nie miał aż taką gorączkę...
fliska

Dzieci: Maciuś Stanisław (17 miesięcy); Michał Józef (12 tygodni);
ania303
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #41 : Wrzesień 02, 2011, 14:00:18 »

No to chyba muszą być te ząbki, bo jeśli temp. 37,3 mierzona była wieczorem to jest to normalna temp. dla dzieci w tym wieku, także o infekcje nie musisz się martwić. Dodatkowo temp. mierzona na czole może zależeć od temp. otoczenia, więc jak masz wątpliwości w takim momencie, to najbardziej wiarygodna jest mierzona ta w pupce. W każdym razie mam nadzieje ze dwójki twojego smyka szybko wyjdą i wszystko wróci do normy. pozdrawiam
Dzieci: wojtuś (22 miesiące);
Mama Filipka
osesek
*

« Odpowiedz #42 : Wrzesień 12, 2011, 21:00:44 »

Hej, mam 8 miesięcznego synka Filipka
Od jakis kilku dni charczy mu w nosku, to nie jest katarek bo z noska mu nic nie leci ;/
tylko te straszne charczenie ;/ czy ktos moze miał cos podobnego i może mi cos napisac na ten temat?  Czy to moze byc z powodu ząbkowania czy to moze jakis powazniejszy powód?
Dzieci: Filip (16 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #43 : Wrzesień 14, 2011, 16:06:08 »

Jeśli chodzi o ząbki to wszystko może być. Mój Misio przy piątkach miał przez całą dobę temperaturę powyżej 39 st. aż ząb się przeciął przez dziąsło. Z tego co mi moja mama mówiła, to moja młodsza siostra miała straszne biegunki.
Dzieci: Michałek (3 lata);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #44 : Wrzesień 14, 2011, 16:07:33 »

A co do noska- może jakiś gluteks się zakleszczył gdzieś w nosku wysoko? Spróbuj wodą morską zakropić, to powinien wypłynąć
Dzieci: Michałek (3 lata);
Grzanka
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #45 : Listopad 09, 2011, 13:42:23 »

Wojtek po prawie 10 miesiącach zrobił nam dzisiaj niespodzienkę i nareszcie urodził swoje pierwsze ząbki - dwie dolne jedynki Uśmiech. Przeszedł to bez większych emocji, może trochę marudził ale jak narazie (i oby tak dalej) znosi to dzielnie Uśmiech
Dzieci: Wojtuś (15 miesięcy);
misia30
nowa(y)

« Odpowiedz #46 : Luty 08, 2012, 13:33:33 »

Mo miał już 2 ząbki jak miał 6 msc ale gdzieś Go to nie bolało.
monika160607
nowa(y)

« Odpowiedz #47 : Luty 08, 2012, 18:10:59 »

Hej!
U nas ząbkowanie było masakryczne Smutny W nocy wstawałm do małego dosłownie co 15 min...... Najgorzej było z pierwszymi dwiema dolnymi jedynkami(obyło się baz gorączkowania). Później już coraz leiej to przchodził. JAk do tej pory mamy już 8 zębów.
Dzieci: Mikołaj (14 miesięcy);
emiliap
rozmowna(y)

« Odpowiedz #48 : Luty 10, 2012, 11:58:07 »

u nas też nie było wesoło, bardzo pomagały wodne gryzaki.
Dzieci: Filipek (3 lata);
gosienka
nowa(y)

« Odpowiedz #49 : Marzec 07, 2012, 12:30:35 »

dziewczyny nie wiem czy slyszalyscie o takim smoczku, ze wlewa sie do niego syropek i dziecko majac ten smoczek w ustach ciagnie syropek i juz go tak nie boli, moja znajoma kupila w (... SPAM) bo tam jest dzial dla niemowlakow.
Strony:
1 ... 3 4 5 6 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.