Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 ... 3 4 5 6 7 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Zrzucic kilogramy  (Przeczytany 13763 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sylwana
uzależniona(y)

Odp: Zrzucic kilogramy
« Odpowiedz #40 : Marzec 25, 2010, 14:41:32 »

Aneta ja cie oficjalnie bardzo przepraszam, alem nie była świadoma  Chichot
niestety brak czasu a może ... bardziej lenistwo wygrywają w tej nierównej walce  Smutny
trzymam kciuki żebyś ruszyła z miejsca Uśmiech
znaczy jednego bo drugim pisze i zajadam ... orzeszki w czekoladzie..
mh pycha

Matko swieta to ja sie z niedowaga twoja chce zmierzyc!!!!!!!!!
Ales mnie urzadzila Sylwana! Moglas mi tego nie mowic Mrugnięcie
A ja stoje w miejscu. Ale cieplo sie zrobilo to i motywacja rosnie. No i Alex zrobil sie bardziej zmotoryzowany i popelnilam dzis z nim kilka kilometrow, jak tak dalej pojdzie to z samego pchania jego rowerku zrobi sie muskul tu i owdzie Duży uśmiech
Odwazylas sie na jakies jeszcze wyczyny???
Dzieci: Ulka (6 lat);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #41 : Czerwiec 26, 2010, 09:39:07 »

Czesc dziewczyny Uśmiech i jak tam Wasze postanowienia?? mi jak narazie jak sie zaczeło ciepło robić to z tych 6 kg co mialam stracic narazie ledwo 2 poszly , ale dobre  i to Mrugnięcie najgorsza ta pogoda bo jak sie chce wyjsc na dluzszy spacer to sie pogoda psuje... ale czekamy na słoneczko i lecimy dalej spalać kg Uśmiech a tak wogule to zeby nie bylo nie uzywam zadej diety tylko ćwiczenia :)jem normalnie Uśmiech

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
Zimkam
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #42 : Lipiec 16, 2010, 13:26:31 »

Ojc, wszystkie chca byc chudzinkami?!
Po pierwszej ciazy (gdzie przytylam 23kg) w ciagu pol roku samo zjechalo ze mnie 27kg. Wiec bylam szczesliwa, same rozumiecie. Po drugiej ciazy i 25 kg na plusie, bylo gorzej. Po 3 miesiacach nadal mialam 13 za duzo i tak sie trzymalo. Poszlam na radykalna dietke i schudlam te 13 kg w 2 miesiace. Potem mi wrocilo 5 i tak do dzisiaj. Jak obzarstwo weznie gore i utyje pare kilo to sie dietuje.
Najwazniejsze to patrzec na weglowodany (w tym cukry). Dobre tluszcze trzeba jesc a i duzo bialka nam nie zaszkodzi Uśmiech

Polecam tez czerwona herbate pu-erh czy jakos tak, z cytrynka jest wysmienita, duzo lepsza od zielonej, a rowniez oczyszcza i przyspiesza przemiane materii.

Pozatym ja juz nie chce byc szczupla. Kocham swoje cialko, nie marze nawet o rozmiarze 10! Nosze sobie 12 i wiem ze nie trzeba nosic 8 by byc pieknym, podobac sie innym i dobrze sie czuc Mrugnięcie

Byle tylko nie przytyc  Duży uśmiech
Dzieci: Alexandra (5 lat); Marta (3 lata);
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #43 : Lipiec 29, 2010, 17:59:32 »

A ja mogę polecić ciążę, karmienie i opiekę nad dzieckiem każdej, która chce schudnąć.  Mrugnięcie Ze mnie spadają wszystkie ubrania, wcinam wszystko, co chcę (choć nie zawsze mam czas) i dalej chudnę... :/ Mój mąż już się martwi, że niedługo zniknę. Przy wzroście 166 ważę 52kg, z czego ze 2 kg to biust...  Język
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #44 : Lipiec 29, 2010, 19:23:07 »

Ja w ciąży przytyłam 25 kg przy wzroście 160. Przed ciążą ważyłam około 55 kilo. Po porodzie zaczęło dosyć szybko spadać aż do momentu, kiedy pozostało jakieś 8 kg. Teraz chudnę około 1 kg na 1-2 tygodnie. Na razie zostało mi jakieś 4-5 kg. Mam nadzieję, że spadnie to ze mnie, chociaż przypuszczam, że część to biust (karmię piersią). Pozostałość siedzi w brzuchu co jeszcze widać. Trzymam dietę matki karmiącej. A co do ćwiczeń to robiłam ćwiczenia na mięśnie brzucha przez jakieś 2 tygodnie. Potem wyjechałam do rodziców i tam przestałam. Ale dalej chodzę na spacerki.  Uśmiech I muszę Wam powiedzieć, że najbardziej dobijały mnie komentarze w niespełna tydzień po porodzie, że ja to chyba jeszcze jedno urodzę. Wszyscy oczekiwali, że parę dni po porodzie będę wyglądać jakbym nie była nigdy w ciąży. Złość
Dzieci: Emil (22 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #45 : Lipiec 29, 2010, 21:42:49 »

Nie przejmuj sie Ewi86 gadaniem innych.Ja w ciazy przytylam ok.12kg. Po porodzie troche brzuszka mi zostalo,a potem zaczelam chudnac i moja waga spadla do 50 kg,a przed porodem mialam 56 kg. Od niedawna tyje-chyba po slodyczach...miam miam Duży uśmiech
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
ita
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #46 : Lipiec 31, 2010, 20:56:47 »

Witajcie
Dawno się nie odzywałam  na forum. Aż zatęskniłam troszkę  Mrugnięcie
Tez mam problem z nadmiarem kg. W ciąży przytyłam 14 kg przy wzroście 157cm, brzuszek miałam ogromny a dzidzia ważyła 4 kg Szok. Po porodzie jakoś tak szybko zaczęłam gubić, a to karmienie, wstawanie w nocy i jakoś poszło. Niestety nie zeszło wszystko tak jak bym chciała. Ciężko mi z ćwiczeniami - raz to pewnie jestem leniwa, a dwa to po porodzie doszło do złamania kości ogonowej i wszelkie ćwiczenia na mięśnie brzucha powodują, ze nie mogę się podnieść z łózka następnego dnia. Wiec ćwiczenia odpadają, a dieta? No cóż ... tez nie jest mi łatwo się zmobilizować. Chciałabym zgubić z 4-5kg aby się lepiej poczuć. Mam nadzieje, ze w końcu się zmobilizuje.... Może macie jakieś rady? Dodam, że często chodzę na spacerki, piję zieloną herbatę i ograniczam słodycze. Ale jak brzuszek jest tak jest no i oczywiście uda...
Dzieci: Kacperek (27 miesięcy);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #47 : Lipiec 31, 2010, 22:06:30 »

Pij duzo wody mineralnej i sokow pomidorowych i jedz duzo pomidorow.Ja tak wlasnie kiedys schudlam Uśmiech zycze powodzenia Mrugnięcie
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
Agnieszka
nowa(y)

« Odpowiedz #48 : Sierpień 03, 2010, 11:36:49 »

Mnie pomoglo jedzenie duzo bialka. Np przez kilka dni jem wszystko co zawiera bialko (piers z kurczaka na parze, bialy ser bez tluszczu, kefir itp. Tyle ile chcesz. Do tego najwyzej troche warzyw. I generalnie jedz bez tluszczu. Jedzonko na parze jest super. Nie chodzi o trzymanie sie diety ale bardziej o nabycie pewnych nawykow zywieniowych.
Mozesz tez nasmarowc brzuszek kremem na cellulit  i owinac sie folia spozywcza na kilka godzin albo na spacer (mozna tez na noc). Ladnie sie wytopisz:)) Lub masaz ale mocny (takie ugniatanie jak ciasto plus szczypanie brzuszka, masaz szczotka pod prysznicem) MOzesz sama ale raczej samej ciezko - popros meza lub kogos innego.   Trzeba to robic jednak systematycznie i przez dluzszy czas. Powodzenia Uśmiech)
ita
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #49 : Sierpień 03, 2010, 15:16:35 »

Dzięki dziewczyny za rady. Pomidorami się objadam jak nic, ale niestety nie przepadam za sokami pomidorowymi. Myślę,że dobrze się odżywiam, tylko ta systematyczność... Musze bardziej wziąć się w garść. No i oczywiście nie omieszkam skorzystać z rad odnośnie masażu Zwłaszcza, że niebawem idę na wesele.
Pozdrawiam
Dzieci: Kacperek (27 miesięcy);
Strony:
1 ... 3 4 5 6 7 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.