Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 ... 4 5 6 7 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Zrzucic kilogramy  (Przeczytany 13770 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
skampik
nowa(y)

Odp: Zrzucic kilogramy
« Odpowiedz #50 : Sierpień 03, 2010, 18:34:54 »

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa,ale temat nie jest mi obcy Smutny w ciąży przytyłam 28 kg. 26 kg już ze mnie zleciało,jednak nie obyło się bez specjalnej diety. Chcialabym zrzucic jeszcze 5 kg,ale nie daję rady. Ćwiczenia raczej odpadają bo ja nawet wyspac sie nie mam czasu... Dietę białkową już przerabiałam. Proszę poradźcie mi jak szybko pozbyć się tych kilosów.
pozdrawiam
Dzieci: Bartuś (27 miesięcy);
agnes39
nowa(y)

« Odpowiedz #51 : Sierpień 13, 2010, 08:13:15 »

Witam ja tez jestem nowa bedac w ciazy przytylam 12 kilo zrzucilam w bardzo szybkim tempie,ale w ciagu nastepnego czasu bardzo szybko wrocily sama z dzieckiem w domu,maz w pracy caly dzien jadlam raz dzienie czasami w pospiechu i takie byly efekty.Powiedzialam dosc i zastosowalam diete MZ schudlam 12 kilo do upragnionej figury zostalo do zrzucenia jeszcze 10,ale w tej chwili mam spadek formy i nie dietkuje, juz niedlugo wroce na wlasciwe tory i zgubie reszte tluszczyku.Pozdrawiam
Dzieci: DAVID (3 lata);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #52 : Sierpień 27, 2010, 21:05:17 »

ja podczas ciazy przytylam 10 kg -  jestem raczej nie wysoka osobka, przed ciaza wazylam tylko 47 kg, tuz po porodzie wygladalam prawie jak przed, ale przez caly rok siedzialam z Malym w domu i niestety kg wrocily! teraz podjelam decyzje i staram sie jesc zdrowo i ograniczac slodycze - czekolady juz nie jem, ani  lodow, niestey mam wielka slabosc do napojow slodzonych i to sprawia ze moja dieta nie przynosi porzadanych rezultatow!!
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #53 : Sierpień 27, 2010, 21:48:29 »

Sandrusia,podziwiam Cie za odmawianie sobie tego co najlepsze.Ja kocham lody i slodycze i nie potrafie i nie chce zrezygnowac z nich,a kilogramow mi tez         przybywa...ale nie przejmuje sie tak tym tak jak przed ciaza gdy mi tez przybywaly Chichot.Staram sie ograniczac slodycze ale nie zawsze mi to wychodzi... Mrugnięcie
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #54 : Wrzesień 07, 2010, 02:19:49 »

ja w pewnym sensie zostalam zmuszona do restrykcyjnej diety.  moja babcia zawsze mowi to co mysli i kiedys na jakiejs imprezie rodzinnej wystrzelila przy wszystkich "Oh, jaka Ty gruba jestes, musisz sie odchudzac! Moze nie jedz juz ciasta" - bardzo mile prawda?? przeciez ja wiem jak wygladam i nie jestem z tego powodu zachwycona, ale czy musiala mi narobic takiego wstydu przy wszystkich z rodziny???
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
Elunia2
osesek
*

« Odpowiedz #55 : Maj 17, 2011, 11:55:21 »

ja w pewnym sensie zostalam zmuszona do restrykcyjnej diety.  moja babcia zawsze mowi to co mysli i kiedys na jakiejs imprezie rodzinnej wystrzelila przy wszystkich "Oh, jaka Ty gruba jestes, musisz sie odchudzac! Moze nie jedz juz ciasta" - bardzo mile prawda?? przeciez ja wiem jak wygladam i nie jestem z tego powodu zachwycona, ale czy musiala mi narobic takiego wstydu przy wszystkich z rodziny???

Babcie to czasem umieją człowiekowi dowalić i to tak, że nic tylko się zapaść pod ziemię, a najdziwniejsze jest to, że w ogóle nie zdają sobie sprawy z naszego skrępowania. Co do odchudzania to ostatnio postanowiłam przejść na dietę i szukam informacji na ten temat. Głównie chodzi o to, że nie wiem którą wybrać.

Ten filmik http://www.youtube.com/user/CukrzycaTV znalazłam ostatnio w necie, kilka ciekawych porad dotyczących odchudzania. Jak by ktoś mógł podzielić się swoimi doświadczeniami to będę wdzięczna, ponieważ jeszcze się nie odchudzałam, także w temacie jestem zielona.
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #56 : Maj 17, 2011, 21:55:45 »

Ja obecnie jestem na, jak dotad, najefektywniejszej diecie cud jaka kiedykolwiek stosowalam. W drugiej ciazy przytylam tyle samo co w pierwszej i zalilam sie w tym watku o tym i zaklinalam sie na wszystkich swietych ze ponownie do tego nie dopuszcze Chichot Po czterech miesiacach zrzucilam cale 30 kilko, zadnych wyrzeczen, salat, litrow zielonej herbaty, nic!
Ta dieta nazywa sie "dwojka dzieciaczkow", nie daja mi za czesto pojesc, a jak juz to spalam to chyba natychmiastowo bo roboty ciagle za duzo a czasu malo.
Tak wiec dziewczyny, kto ma jedno i walczy ze zbednymi kilogramami, tylko starac sie o drugie i zgrabna sylwetka murowana Z politowaniem

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #57 : Maj 18, 2011, 10:04:08 »

Wśród moich znajomych popularna jest dieta wysokobiałkowa Dukana. Trzeba jej bardzo przestrzegać, bo każde odstępstwo od diety powoduje zatrzymanie spadku wagi a nawet ponowne tycie. Znam osobę, które przez dwa miesiące zrzuciła 8 kg. Nie wiem czy to dużo czy nie. Ja osobiście wolę aktywną formę odchudzania, czyli ruch.
Dzieci: Emil (22 miesiące);
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #58 : Maj 18, 2011, 21:40:36 »

Wśród moich znajomych popularna jest dieta wysokobiałkowa Dukana. Trzeba jej bardzo przestrzegać, bo każde odstępstwo od diety powoduje zatrzymanie spadku wagi a nawet ponowne tycie. Znam osobę, które przez dwa miesiące zrzuciła 8 kg. Nie wiem czy to dużo czy nie. Ja osobiście wolę aktywną formę odchudzania, czyli ruch.

Ja osobiście sprawdziłam tę dietę na sobie, oraz na moim mężu. Nigdy wcześniej nie stosowałam żadnej diety bo wydawało mi się że nie dam rady, że jak bede chciała to i tak zjem. Ale ta dieta daje taką motywacje jak w oczach znikają kolejne gramy, że dałam rade i ja!
 Mąż ma dużyyy brzuszek, nadwage a jeśli się ma wiele do zrzucenia to kg szybciej lecą i jemu w ciągu miesiąca poszło 10kg. Ale potem na miesiąc wyjechał i nie miał go kto pilnowac i waga wróciła ale to z zaniedbania.
 Ja miałam niewiele i 5kg chudłam przez 3miesiące, wiec różnica znaczna.
 Jak każda dieta jest szkodliwa, szczególnie jak ludzie tracą po 20-30kg i wtedy dieta trwa nawet pół roku i więcej, brakuje niektórych składników, a znowu białka jest za wiele i to obciąża organizm. Mówi się o problemach z nerkami w tej diecie. Mnie ani mojego męża to nie spotkało. POLECAM ją i dużo mogłabym o niej pisac:)
Dzieci: Hubert (31 miesięcy);
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #59 : Maj 19, 2011, 07:58:50 »

No to rzeczywiście macie dobre efekty na tej diecie. Zgadzam się co do braków w diecie niektórych składników mineralnych. A jeśli chodzi o Twojego męża, to ja z podobnych względów nie stosuję diet - nie ma mnie kto pilnować, a nie mam chyba w sobie tyle determinacji, żeby się jej trzymać. No może gdybym była poważnie otyła to tak, ale na razie mam tylko parę zbędnych kilo. Jest też taki minus, że jest to dieta, której nie mogą stosować matki karmiące, bo jest zbyt uboga.
Dzieci: Emil (22 miesiące);
Strony:
1 ... 4 5 6 7 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.