Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Co pija wasze dzieci?  (Przeczytany 5088 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
*aneta*
uzależniona(y)

Co pija wasze dzieci?
« : Luty 05, 2010, 22:55:07 »

Dziewczyny, moze to nie jest wielki problem,ale moj Alex pije wode prawie wylacznie,no oprocz mleka. Wiem ze to dobrze dla niego ale chcialabym zeby czasami cos innego tez wypil, szczegolnie gdy wracamy z tego zimna do domu. Soki nie wchodza w gre, jedynie wycisnieta pomarancza i czasami cos typu Kubus. I nie chodzi tu wylacznie o moje zdanie na temat sokow bo Alex tez chyba ma takie same i ich po prostu nie lubi.
Chce sie was mianowicie zapytac o herbatki, nie takie dla dzieci specjalne, bo wyprobowalam juz kilka opakowan i wszystkie wyladowaly w koszu. Natomiast bardzo chetnie maly pije rumianek i zwykla herbate, nieposlodzone na dodatek, wiec daje mu bezkofeinowe, podejrzewam ze chodzi o to ze te herbatki dla dzieci sa slodkie Co? No wlasnie i tak sobie mysle ze moze oprocz tego rumianku i herbaty moglabym mu jakies inne jeszcze swinstwo dawac, tylko nie mam pojecia jakie. Bo widze w sklepach mnostwo herbat przeroznych i owocowych i ziolowych ale nie pisze na nich czy sa wskazane dla dzieci. Moze orientujecie sie bardziej niz pani dietetyk, ktora nie bardzo wiedziala co odpowiedziec Z politowaniem

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
sylwana
super mama

Odp: Co pija wasze dzieci?
« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2010, 23:09:57 »

ja daję i dawałam Ulce:
- kawę inkę raz z mlekiem raz bez
- herbatkę malinową albo z dzikiej róży, hibiskusa,
- miętę,
- herbatę rooibos
te herbatki to najlepiej takie sypkie znaczy nie w torebkach (wybaczcie mi nic słodkiego dziś nie jadłam i mi się trochę plącze)
- miedziankę - czyli wodę z łyżeczką miodu i odrobiną wyciśniętego soku z cytryny
- wodę z cytryną albo wodę z sokiem z mandarynki

a i Ulka jak była młodsza to sok nie mógł mieć w sobie żadnych drobinek owoców więc jak wyciskałam to potem przez gęste sitko przelewałam i piła a jak tylko coś pływało to było blee
Dzieci: Ulka (7 lat);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : Luty 06, 2010, 10:43:57 »

Cześć mój pije tylko wodę niegazowaną no i mleczko z cycusia  Uśmiech Soczki i herbatki dla dzieci są dla niego zdecydowanie za słodkie. Ostatnio się dowiedziałam (kuzynka ma dziecko w moim wieku i rozmawiała na ten temat z p. dietetyk), że należy dzieciom podawać zwykłą herbatę owocową (nie czarną owocową). I ja właśnie zamierzam teraz w sklepie poszukać takiej najzwyklejszej bez żadnych dodatków owocowej herbatki i zaserwować ją małemu, może polubi  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
EmilkaG
osesek
*

« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2010, 10:22:25 »

Cześć a ja zrobiłam duży błąd podajac małem soczek bobofrut z butelki jako pierwszy, teraz nic nie chce pić, ani mleka, ani wody, ani herbatki - istnieje tylko sok, i to z jednej konkretnej butelki jak wleję w inną to też nie wypije, na szczęście daję się trochę oszukać - wlem do buteli wodę , ale muszę dodać chociaż odrobinę soku, tak aby przynajmniej był zapach, no i prubuje nauczyć synka pić herbatki z kubka niekapka, ale to ciązka sprawa Uśmiech
Dzieci: BARTEK (35 miesięcy);
iloneczka2810
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Luty 07, 2010, 13:21:11 »

hej ,a mój synio to straszny żarłok jesli chodzi o picie:D

Dla niego to aby non stop cos pil, daje mu herbatke granulowana co sa w puszkach dla dzieci 1lyzeczka na 100ml to jest za duzo i za slodkie ja to lyczeczke daje na 150;)no i mleko pije z kleikiem ryzowym no i wiadomo mandarynke ssie i nawet zdarza mu sie ze za cytryna sie rwie jak oszalaly zeby pomemlac:D
pozdrowionka Dla Was Mrugnięcie
iloneczka;)
Dzieci: Wiktor (33 miesiące);
iloneczka2810
osesek
*

« Odpowiedz #5 : Luty 07, 2010, 13:21:44 »

no i wode niegazowana ;P
iloneczka;)
jola
osesek
*

« Odpowiedz #6 : Luty 07, 2010, 17:12:41 »

Hej.Moja szwagierka była ostatnio u dentysty ze swoją 2 letnią coreczką,niestety ale na ząbkach pojawił się czarny nalot,dentystka powiedziała że to od picia soczkow i herbatek które daje jej na noc Złość,więc my z moim Maksiem przeszliśmy już na wodę niegazowaną,było ciężko ale udało się Duży uśmiech
Dzieci: Maksymilian (34 miesiące);
iloneczka2810
osesek
*

« Odpowiedz #7 : Luty 08, 2010, 09:19:17 »

wlaśnie najlepsza i najzdrowsza woda ,dużo czytałam na necie na te tematy i jak sie podaje herbate to pisza że z kubka nie z butelki dawaC.
Ale ja sie rozciencza herbate to calkiem inaczej .
Pozdrawiam.
iloneczka;)
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #8 : Luty 08, 2010, 13:25:25 »

U nas na pierwszym miejscu woda. woda z cytrynką.z miodem.herbatka bardzo słaba z miodem. czasem herbatki dziecięce. na noc tylko woda.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
hanula
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : Luty 08, 2010, 23:59:01 »

Hej Chichot
u Nas woda ,czasem bardzo slaba herbatka ,niestety nie ma mowy o soczkach (strasznie pluje i marudzi)
pozdrawiam mamy Mrugnięcie
Dzieci: Mikolaj (14 lat); Alex (35 miesięcy);
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.