Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: biegunka po zmianie mleka  (Przeczytany 5405 razy)
ajania
osesek
*

biegunka po zmianie mleka
« : Luty 11, 2010, 00:46:08 »

Moja Patrycja ma prawie 1,5 roku.Od trzeciego miesiąca życia karmiona była mlekiem modyfikowanym Enfamil.Trzy kolejne próby(ostatnia 2 tygodnie temu)przejścia na inne mleko modyfikowane kończyły się biegunką,która ustępowała dopiero wtedy,kiedy wracałam do podawania Enfamilu.Córka jest zdrowym dzieckiem nie ma alergii i dobrze reagowała na wszystkie wprowadzane pokarmy.Próbowałam różnych mieszanek:Bebilon.Nestle junior,Hipp Plus i za każdym razem po kilku dniach podawania nowego mleka pojawia się biegunka.Co może być przyczyną takiej sytuacji? Szok
Ajania
Dzieci: Alicja (13 lat); Patrycja (3 lata);
m271
rozmowna(y)

Odp: biegunka po zmianie mleka
« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2010, 14:40:35 »

Spróbuj podać mleko Humana 2 Plus z bananami albo kolejny numer 3, zawarte w mleczku banany normalizują stolce,,,byc może to mleczko zaakceptuje. A jak to nie pozostaje Ci tylko Enfamil Uśmiech
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
Joanna80
Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat.
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 25, 2010, 10:57:49 »

A czy wprowadzalas mleko stopniowo?
Mi dopiero teraz udalo sie przestawic mala na bebilon3, a probowalam juz 3krotnie i za kazdym razem konczylo sie rozwolnieniem. Podobno bylo to winą wanili, ktora sie znajduje w 3 i mala do tej pory jej nietolerowala. Na szczescie udalo sie i powoli zwiekszam jej dawke mieszajac ciagle z 2, ale wszystko jest na dobrej drodze Uśmiech
Dzieci: Pola (3 lata);
wanilina
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2011, 11:11:09 »

niestety~!!! zauważyłam czytając skład mleka waniliowego dla dzieci,że dodawana jest wanilina, która jest jednym ze składników trutki na szczury. Jakim cudem została dopuszczona do użytku spożywczego i to jeszcze dla dzieci to nie wiem  - być może przyczyną biegunki jest i ona. ja mojemu szkrabowi gotuję wodę z kaszką np. manną dodaje kawałeczek laski wanilii a na końcu dodaje mleko w proszku do gotowej papki. nie robię tego często bo karmie go jeszcze piersią  - postanowiłam do 2 roku życia czyli jeszcze do wiosny.

myślę ze to żaden problem zrobić dziecku zdrowy posiłek poświecić chwilkę by posiłek był zdrowy i smaczny.
marta18
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2011, 10:07:17 »

u nas było podobnie. dopiero bebiko powyżej roku nam podpasowało. pediatra poleciła dodatek kaszki ryżowej 1 łyżeczka, a moze za szybko przechodzicie na nowe mleko. my przez kilka dni zastępujemy 1 miarke starego mleka nowym itd, cała zmiana mleka trwała 2 tyg. wcześniej jedliśmy nan i przejścia z 1 na 2 itd trochę krótsze około tygodnia

Dzieci: Jasio (27 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.