|
m271
|
 |
« : Luty 15, 2010, 16:05:48 » |
|
Witam, mam pytanie do mam, które karmią swoje maluchy butelką,,,,czy są tu jakieś mamy zmuszone karmić swojego malucha mieszankami bezmlecznymi tz. Nutramigenem lub Bebilonem Pepti?  Jeśli tak to chętnie dowiem się o wasze doświadczenia na temat karmienia tymi specyfikami. Pozdrawiam serdecznie
|
|
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
|
|
|
|
kalinowska.m3@wp.pl
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2010, 14:53:57 » |
|
Ja swoje bliźniaczki karmię bebilonem pepti bo niestety mają AZS i dopiero bebilon pepti zmniejszył objawy
|
|
|
|
|
|
m271
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2010, 18:18:15 » |
|
Witam, ja moją małą 5 miesięcy karmiłam piersią potem dostała mleko modyfikowane Humana a od pewnego czasu karmię ja Bebilonem Pepti gdyż miała podejrzenie skazy białkowej tz. suche, czerwone i jakby polakierowane policzki,,,czasem też szorstkie łokcie i kolanka. Mam pytanie jak Twoje dzieciaczki akceptują smak tego mleczka? bo moja Helenka różnie czasem wypija bez oporów 210 ml a czasem jest zwykła batalia.... Dodam, że to mleczko stosujemy od około tygodnia i stąd moja wiedza na ten temat jest raczej mała  a na tym forum chyba nie ma jednak mam z takimi problemami. Pozdrawiam
|
|
Dzieci: Ola (8 lat); Helenka (33 miesiące); Jan (11 miesięcy);
|
|
|
|
kalinowska.m3@wp.pl
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 02, 2010, 19:03:22 » |
|
Tak mojemałe akceptująsmak pepti, jak trzeba było przejsc na pepti 1 to na 2 było napisane zeby łączyc pepti 1 z pepti 2 nie wiem dlaczego. Ja tego nie robiłam bo jak chciałam podac pepti 2 to juz nie miałam pepti 1, ale bez problemu jadły
|
|
|
|
|
|
pluszak78
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2010, 12:15:36 » |
|
Witam, Jestem mamą 9 miesięcznej Lenki,córka od 3 miesiąca miała ciągle jakieś wysypki, to na buźce, to na szyjce, na pleckach. Chodziłam do dermatologa, zapisywane miała maści robione (czasem nawet steryd). Fakt znikało jej, ale po miesiącu znów wracało. Podaje jej cały czas BEBILON PEPTI II, no i jakby sie poprawiło. Ale od 4 miesiecy podaję kropelki ZYRTEC (one sa takie przecialergiczne), oraz ciałko po kapieli kremuje tylko kremem z firmy ADERMA EXOMEGA - Krem na bazie wyciągu z owsa Rhealba - kosztuje około 70zł, ale jest dość wydajny, oraz kąpie ją dwa razy w samej wodzie na trzeci dzień wlewam HERMAL. Poprawa jest znaczna, w sumie wszystko jej poznikało. Teraz pomimo, że wprowadzam jej urozmaicone jedzonka małej nic nie wychodzi. Tylko przy buźce (ale ona wszystko bierze do buzi, cały czas ząbkuje i to dlatego).
|
|
|
|
|
|
anula
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 03, 2010, 15:32:06 » |
|
witam cie serdecznie moj synek nie mogl jesc nutramigenu bardzo wymiotowal jego alergia miala mozna powiedziec lagodny przebieg chodz problemy byly ciagle my sprobowalizmy bebilon ha i nam akurat pomogl czytalam duzo opini o nutramigenie i mamy raczej odradzaly te mieszanke uwazam ze duzo zalezy od pediatry i naszej intuicji
|
|
|
|
|
|
magda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 04, 2010, 16:56:25 » |
|
Witam, Chciałam się dowiedzieć czegoś więcej od mamy Lenki:) na temat tej alergii bo mój mały też od trzeciego miesiąca ma problemy ze skóra w tych samych miejscach wychodzą czerwone plackowate plamy i nie mogę się ich pozbyć. Też używam a-dermy i niby było na początku troszkę lepiej ale po tygodniu znowu wróciło do tego samego stanu. Nie wiem czy mogę spróbować podać małemu zyrtek sama czy muszę konsultować z lekarzem? I jak bym mogła prosić o opisanie zmian skórnych trochę bardziej szczegółowo. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Doris
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 06, 2010, 21:07:19 » |
|
witam, ja ze swoją córcią Zosią (5 miesięcy) od samego początku tzn od 4 tyg życia jestem na preparacie odżywczym (bo to się nawet mleko nie nazywa). Na początku była Humana HA potem Bebilon pepti i w końcu wylądowałyśmy na Nutramigenie 1 - teraz przechodze powoli na 2. Zosia Nutramigen je chętnie i pomimo, że je go tylko 5x150 (a powinna niby 210) przybiera na masie bardzo ładnie. Mój pediatra odradzał mi zyrtek dla takich niemowlaków, bo to ponoć za wcześnie, wzamian za to daje małej Ketotifen - taki syropek dla niemowlaków właśnie odczulający- niestety na receptę. Dodatkowo kąpiel w Oilatum (choc ja mam na ten preparat uczulenie  ). No i obowiązkowo dla alergików stara zasada- na zmiany skórne - raz w tygodniu krochmalenie czyli kąpiel w mące ziemniaczanej - skóra dzidzi po takiej kąpieli jest wspaniała a produkt bez chemii!
|
|
|
|
|
|
pluszak78
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 08, 2010, 10:15:31 » |
|
Dermatolog zapisując mi Zyrtec nie mówił nic o tym że Lenka jest zbyt mała.Przyznam że o tym syropie - Ketotifen nie słyszałam, ale dzisiaj mam wizytę to napewno zapytam. I wiecie co dziewczyny chyba zapeszyłam pisząc że Lence wszystko poznikało, bo trzy dni temu znowu zauwazyłam w zgięciach łokci czerwone plamki, na nózkach i w koło szyi. Plamki są wieczorem zaczerwienione, a znów rano prawie niewidoczne. Sądzę że ją to może swędzieć, gdyż rączką trze o ciałko i drapie się pod szyją. Normalnie już mnie to uczulenie wkurza. Robi mnie w konia. Pojawia sie a potem znika. Kiedyś jadłymy piasek z piaskownicy a dzisiaj gdzie się z kimś nie spotka to każdy mówi o alergii u swojego dziecka. Mogę też podejrzewać, że uczulenie mogło wyjść od syropu Flegamina o smaku truskawkowym - podaje jej gdyz dopadł ją jakis straszny kaszel. Zobaczymy co powie pediatra po dzisiejszej wizycie. W krochmalu też kąpałam i poprawa była.
|
|
|
|
|
|
aniaa
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 13, 2010, 22:15:11 » |
|
cześć mój synek ma 6 miesięcy i ma skaze białkowa od urodzenia i pije mleko bebilon pepti. jeżeli cos mu zaszkodzi to wyskakuja kropki jeżeli tego produktu nie dostaje dalej to kropki znikaja po kapielach w oilan a jeżeli dostaje dalej to robi się to szorstkie, takie szorstkie plamki. jeżeli moge w czyms pomóc to pytajcie.
|
|
Dzieci: amelka (5 lat); alan (32 miesiące);
|
|
|