Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: klaps - dac czy nie dac?  (Przeczytany 6599 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ivy
super mama

Odp: klaps - dac czy nie dac?
« Odpowiedz #10 : Marzec 11, 2009, 08:55:23 »

wiecie co...ja mam taki sposób (pomaga i mnie i Hani...obie mamy chwilkę żeby ochłonąć Uśmiech ) mówię jej że liczę do 3 i jak nie przestanie psocić...to będzie kara albo klaps...pewnie nie powinnam straszyć klapsem  Z politowaniem ale za każdym razem liczenie działa i ani razu nie doszłam do 3  Duży uśmiech Duży uśmiech

oooo...właśnie tak zaczęłam robić...tyle że moja mała jak ja mówię raz dwa to ona TRZY :)ale działa a poza tym ja też się uspokajam Uśmiech i już Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
mefka
nowa(y)

« Odpowiedz #11 : Maj 04, 2009, 09:37:26 »

Ja też nie jestem jeszcze na tym etapie bo dopiero spodziewam się dziecka (jeszcze 5 miesięcy:)) ale podczytuje sobie rozmaite rzeczy o dzieciach, ciąży itp. I zauważam, że faktycznie na rozmaitych portalach dla rodziców spotykam rady by unikać karanie dzieci poprzez klapsy. No i zastanawiam się od jakiegoś czasu czy to nowy trend w psychologii rozwojowej, który za jakiś czas przeminie, czy faktycznie jest to takie szkodliwe?
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #12 : Maj 04, 2009, 11:14:59 »

trend?Co?
nie rozmawiamy o tym czy w tym sezonie modna jest bluzka w groszki czy w prazki

jak dla mnie sprawa jest oczywista - bez wzgledu na wiek nikt nie lubi byc karany cielesnie i nie ma tu roznicy czy dostanie sie klapsa w pupe w wieku 5 lat czy w twarz w wieku 30 wychodzac w nocy z klubu - boli tak samo

a calosc i tak weryfikuje zycie - czasami zwycieza po prostu bezradnosc Smutny
Ivy
super mama

« Odpowiedz #13 : Maj 07, 2009, 15:40:14 »

Ja też nie jestem jeszcze na tym etapie bo dopiero spodziewam się dziecka (jeszcze 5 miesięcy:)) ale podczytuje sobie rozmaite rzeczy o dzieciach, ciąży itp. I zauważam, że faktycznie na rozmaitych portalach dla rodziców spotykam rady by unikać karanie dzieci poprzez klapsy. No i zastanawiam się od jakiegoś czasu czy to nowy trend w psychologii rozwojowej, który za jakiś czas przeminie, czy faktycznie jest to takie szkodliwe?
Czy kara cielesna jest szkodliwa?? Twoje pytanie mnie szokuje..............nie wiem jakie lektury czytasz na szczescie masz jeszcze czas do porodu..........pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #14 : Maj 08, 2009, 11:41:05 »

IVY - masz bardzo trafny tekst w stopce.

No i zastanawiam się od jakiegoś czasu czy to nowy trend w psychologii rozwojowej, który za jakiś czas przeminie, czy faktycznie jest to takie szkodliwe?

trendy to mogą być buty, albo desenie na tkaninie

Dzieci: Ulka (6 lat);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.