Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Mleko mamy + kaszka.  (Przeczytany 1868 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kasik
rozmowna(y)

Mleko mamy + kaszka.
« : Luty 22, 2010, 18:51:02 »

Drogie mamy, mam do Was prośbę. Chodzi o to, że ja karmię synka piersią, ale czasem jak muszę wyjść zostawiałam mu moje mleko w butelce. Jednak syn nigdy nie lubił jeść przez smoczek, a czym starszy to już w ogóle się sprzeciwia. Chce podać mu moje mleko łyżeczką, ale sam płyn to ciężko, więc wymyśliłam że będę zagęszczać je kaszką tą bez gotowania do której dodaje się tylko mleko. Kupiłam kaszkę ryżową z malinami Bobo Vita. Próbowałam już dwa razy, wsypuje określoną, albo i większą ilość kaszki, troszkę zgęstnieje a po chwili robi się znowu jak woda! Nie da się zrobić kaszki na moim mleku! Zachodzi chyba jakaś reakcja.
 Bardzo Was proszę, sprawdźcie czy też tak jest w waszym przypadku.
 Czym można zagęścić mleko mamy. 
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
Ivy
absolutnie zadomowiona

Odp: Mleko mamy + kaszka.
« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2010, 19:29:45 »

Niestety to norma.poszukaj na forum bo już pisałyśmy właśnie o tym problemie.nigdy taka gęsta nie wyjdzie.ale spokojnie można nią karmić:)
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #2 : Luty 22, 2010, 19:36:16 »

znalazłam tamten wątek ale to właśnie Tobie dziewczyny radziły co i jak Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #3 : Luty 22, 2010, 19:45:15 »

Hej Kasik, w wątku o którym pisze Ivy jest wypowiedź magdy70, dziewczyna pisze, że kobiece mleko zawiera aminokwasy i one rozpuszczają kaszkę. A próbowałaś dodać do kaszki kleik ponoć zagęszcza. Ja choć karmię małego cycem do robienia kaszek na moim mleku tylko się przymierzałam, trochę o tym czytałam i jakoś tak podałam mleczną. Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Luty 22, 2010, 20:05:20 »

Oki, przepraszam za zamieszanie, wtedy jak pytałam to chciałam się dowiedzieć czy w ogóle są jakieś kaszki które nie są na mleku modyfikowanym, więc można by było je przygotować na mleku mamy. Nie zwróciłam uwagi na wypowiedź koleżanki, że są aminokwasy i i tak nic się nie uda.
 Teraz już wszystko jasne. Dziękuję za wyjaśnienia.
 Pozdrawiam Uśmiech
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.