Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Ciekawe zabawki  (Przeczytany 9860 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kokos
entuzjastka(a) forum

Ciekawe zabawki
« : Marzec 01, 2010, 07:16:58 »

Witam Uśmiech
Do tej pory nie korzystaliśmy z bardziej "rozbudowanych" zabawek. W użyciu były wszelkiego rodzaju gryzaki, grzechotki, mata, bujaczek czyli podstawa dla malutkiego bobasa. Z racji tego, że mój bobas już duży Mrugnięcie chciałabym kupić mu coś bardziej, powiedzmy, efektownego Uśmiech
Wiem, że każde dziecko inne itd., ale może są zabawki które u Was sie sprawdziły i możecie polecić ?
Pozdrawiam
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
andzia17052007
rozmowna(y)

Odp: Ciekawe zabawki
« Odpowiedz #1 : Marzec 01, 2010, 09:13:19 »

Witam  Kokos Uśmiech
U mojej córki sprawdzily sie różnego rodzaju ksiażeczki. Małe, duże, fikuśne w kształcie, dzwiękowe... itp.i wiadomo nie drogie bo po co wydawac na zabawke jedna okolo 50 czy 100 zl jak dziecko sie pobawi i rzuci w kąt... ja książeczki kupuje po 5zł czasami jak sa większe i bardziej ozdobione to do 10 zł kosztują. wiadomo ze była jeszcze mala jak jej zaczełam kupywać książeczki, ale tylko z trardymi stronami bo jak ostatnio kupilam tylko w twardej obudowie to juz jedna kartke wyrwała - siłaczka Mrugnięcie Gdy dałam jej pierwsza książeczke do raczki to ogladała ja, a pozniej juz przekladanie stron i ogladanie rysunkow stało sie uwielbiane przez Ole Uśmiech Sprawdziła sie również, takie piramidki plastikowe. Gdzie jest stojak i takie okrągle "obwarzanki" Uśmiech i uklada jej od najmniejszej do największej, sprawia to ze dziecko koordynuje swoje ruchy Uśmiech świetna ta zabawka i niedroga Uśmiech około 10 zl do 20zł góra Mrugnięcie Może troszke pomoglam. Pozdrawiam

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : Marzec 01, 2010, 12:56:20 »

Witam! Zabawki, to temat rzeka  Uśmiech U nas powodzeniem cieszyła się zabaweczka do której trzeba wrzucić klocek, a gdy się uda gra muzyczka (nie jest to sorter, na ten  przyjdzie czas ok. 12 miesiąca, ta zabaweczka ma 1 duży otwór) dziecko szybko łapie, że trzeba wrzucić klocek i ma z tego dużą frajdę. Jedną z ulubionych zabaweczek małego jest grający żółw z kuleczkami, gdy naciśnie się go za głowę gra muzyczka, kręci się tarcza a na niej kuleczki i migocą światełka. Zabaweczka jest od 5 miesiąca, u nas zawitała trochę później i do tej pory cieszy się powodzeniem, nie wiem co w niej widzi, ale bardzo mu się podoba, to że po pociągnięciu żółwia za głowę gra muzyczka, nosi wszędzie tego żółwia i nawet na nim siedzi  Duży uśmiech. Fajne też są takie klocki które każdą ściankę mają inną, coś tam można pokręcić, coś odsłonić itp. ogólnie dzieci lubią takie zabawki przy których mogą trochę pomajstrować, pokręcić, ponaciskać, poprzesuwać  Uśmiech Z takich prostych zabawek mamy takie kubeczki można je wkładać jeden w drugi lub zbudować z nich wieżę, Dominik je uwielbia. No i samochodziki, gdy nauczył się raczkować kładł rączkę na samochodziku i wraz z nim przemierzał mieszkanie   Uśmiech Teraz już jest duży i samochody jeżdżą po meblach, mają jakieś wyścigi no i pierwszym wyrazem dźwiękonaśladowczym jaki wymawia to "brrrumm" , no i piłeczki które można turlać i klocuszki w których zamknięte są różne przedmioty, można je oglądać, grzechotać nimi, pokręcić i wieżę zbudować...i jeszcze tak długo by można  Chichot Książeczki i obręcze również posiadamy i Dominiś bardzo je lubi, u nas hitem okazały się książeczki dźwiękowe. I tylko maskotki nie wzbudziły większego zainteresowania, ani wcześniej ani teraz no może ich czas jeszcze nadejdzie, jak na razie tylko te które wydają jakieś dźwięki potrafią go choć na chwilę zainteresować. Te zabaweczki, które opisałam kupiliśmy mu gdy był jeszcze malutki, a bawi się nimi do dziś   Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2010, 17:31:37 »

z zabawkami to jest kłopot, moja Ulka w wieku Twojego Krzysia nie lubiła zabawek które wydawały dźwięki, grały i świeciły za to szafkę kuchenną i zabawę garnkami, sitkami i drewnianymi szpatułkami uwielbiała. Właściwie lubiła bawić się przedmiotami codziennego użytku - obijanie łyżeczki o łyżeczkę, międlenie centymetra krawieckiego itp to hity
miała jedna ulubiona grzechotkę i pluszowego misia.
Lubiła też się bawić taką zabawa kubek w kubek - gdzie można wkładać je od największego do najmniejszego, piłeczkami różnych rozmiarów, bączkiem, a i jeszcze miała takiego szeleszczącego kwiatka z materiału, którego niemiłosiernie tarmosiła i właśnie takie szeleszczące rzeczy ja fascynowały - gazeta na przykład Uśmiech.
miałam tez taką bardzo fajna książkę formatu a 4 w której były obrazki z fakturami różnych materiałów do dotykania super sprawa (poszukam może mamy jej szczątki gdzieś jeszcze to pstryknę fotki, bo to u nas był hit)

Dzieci: Ulka (6 lat);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Marzec 08, 2010, 10:45:03 »

Dziewczyny dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi i rady Uśmiech
Póki co wstrzymam się więc w inwestowanie w drogie zabawki i zostaniemy przy tym co mamy...mój synek raczej nie pała entuzjazmem do zabawek grająco-świecąco-grzechoczących...za to uwielbia piloty, telefony, zegarki, lusterka, moje stare kolorowe plastikowe bransoletki i generalnie wszystko co okrągłe, a no i tubki:)
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
anemone
nowa(y)

« Odpowiedz #5 : Sierpień 26, 2010, 20:35:39 »

w sumie to dobrze, przynajmniej jest kreatywny i wyobraźnię ma  Duży uśmiech
Ivy
super mama

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 01, 2010, 09:10:13 »

A może macie jakieś pomysły na prezent dla 4 latki i 2 latka?
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 01, 2010, 11:02:22 »

Dwulatek zapewne zachwyci się jakimś pojazdem, zestawem narzędzi albo jakimś urządzeniem typu wyrzynarka czy piła, przynajmniej moje dziecko takimi sprzętami się zachwyca, a że jeszcze nie mamy to planujemy zakup  Duży uśmiech Fajne są klocki w tym również drewniane. W ogóle drewniane zabawki są świetne my ostatnio zaopatrujemy się w zabawki w Ikei  Uśmiech Ale póki co u nas największym hitem jest piesek fisher price "mały  snoopy", Dominik dostał go na dzień dziecka i póki co nie rozstaje się z nim, "łał łał" jeździ z nami w wózki, mały prowadza go na smyczy,przywiązuje do krzesełek, przytula, kładzie spać, a od czasu do czasu bierze pieska, tak aby łapki były do przodu i wydaje dźwięki jakiegoś urządzenia, nie bardzo wiemy co to jest, ale to bardzo ważna zabawa  Chichot A może kup mu bębenek, albo układankę? Pomysłów jest masa zależy jakie zabawki już ma w domu.
Na czteroletnich panienkach się nie znam, ale dość fajne są tablice do pisania, puzzle, klocki i pewnie masa innych rzeczy, ale może lepiej jak się w tym temacie wypowiedzą znawczynie małych dziewczynek   Mrugnięcie
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 01, 2010, 11:12:31 »

Właśnie mój problem polega na tym, że mój 2 letni synek wszystkie te zabawki już "zaliczył" po siostrze....ale bębenka nie mamy Duży uśmiech
Mam czas do 1.10 to może jeszcze ktoś podrzuci jakiś pomysł Mrugnięcie
A jak lubicie zabawki z ikea to polecam http://allegro.pl/my_page.php?uid=13956624 -często mają zabawki których nie ma w sklepie.
Pozdrawiam
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 03, 2010, 14:18:44 »

to i ja coś od siebie dorzucę
klocki przestrzenne - można z nich zbudować naprawdę fajne duże budowle
klocki chyba to się nazywa gwiazdki - z tego tez powstają niesamowite budowle
lupa
kalejdoskop
waga - tak dwu ramienna
kasa sklepowa z monetami
koraliki do nawlekania
takie plansze do przewlekania i nauki sznurowania
puzzle
i takie klocko puzzle
gry planszowe - np grzybobranie, albo miód i misie - to z granny albo skubane kurczaki
tak zabawa w skojarzenia - dziecko ma kilkanaście planszy i musi do dopasować do siebie dwa odpowiednie elementy - i jak dopasuje dobrze to pojawia się dźwięk - kurcze jak to się nazywa Co? - zapominałam na śmierć
takie układanki - przestrzenne gdzie trzeba w odpowiedni sposób ułożyć np zamek w różnych konfiguracjach zgodnie z podanym na rysunku schematem
pojazd -laweta w komplecie z samochodzikami
bębenek, cymbałki
kręgle
albo taki krzyżak - który ma na ramionach patyki i celuje się na nie kółkiem

Ivy jak już kupisz to się koniecznie pochwal  Uśmiech
Dzieci: Ulka (6 lat);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.