Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Ciekawe zabawki  (Przeczytany 9861 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sylwana
uzależniona(y)

Odp: Ciekawe zabawki
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 06, 2010, 12:16:59 »

jeszcze mi się przypomniała fajna rzecz
klocki magnetyczne -wykonane są z drewna a do jednej ze ścianek sześcianu przyklejony jest magnes w zastawie są tablice do których przyczepia się te klocki wg schematów lub jak się chce - bardzo fajna zabawa
Dzieci: Ulka (6 lat);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 06, 2010, 12:43:45 »

No to teraz mam o czym myśleć Duży uśmiech
Dzięki Sylwana za tyle pomysłów! Coś z tej wspaniałej listy wybiorę Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 06, 2010, 14:40:07 »

Mój Michał jest fanem kalkulatora z Fisher-Price. Dostał od mojej koleżanki na urodziny (i od znajomej męża, też- zatem mamy sztuk dwie). Okazało się to urządzenie hiciorem jakich mało. Bawi się już trzeci miesiąc z rzędu i wcale mu się nie nudzi. Michałek jest fanem liczb, więc jeśli Twój synek też ma podobne zainteresowania, to polecam. Oprócz tego jeszcze "laptop edukacyjny" (szumna nazwa hehe) i pianinko na baterie. No i sterta książeczek i do tego masa piłeczek(duże, małe średnie- Michał bardzo lubi piłeczki). Kubeczki do układania w piramidkę tez są bardzo dla niego ważne, no i klocki( mamy lego cyferkowe i nauczył się dzięki temu składać klocki, ale też różne kształty i formy drewnianych, którymi też się chętnie bawi). Totalnym niewypałem są : samochody, pluszaki, taczki, zabawki do piasku- bo piach woli mielić w rękach, rowerek- bo woli biegać, a nie jeździć.
Ach, no i tańczące maskotki to też mega frajda. Od mojej mamy dostał tańczącego tygryska, a my na 2 urodziny kupiliśmy mu tańczącą Po. Często się nimi bawi i śmiechu jest cała masa, bo naśladuje ich taniec.
Dzieci: Michałek (3 lata);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 07, 2010, 07:23:47 »

Dzięki dziewczyny za tyle pomysłów. Jetseście niezawodne Duży uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
angii2000
Gość
« Odpowiedz #14 : Luty 18, 2011, 23:25:31 »

Witam,

a ja bym podniosła temat zabawek, gdyż tak jak było pisane jest to temat rzeka Uśmiech. Tak się składa, ze akurat testujemy z moją 7 miesięczną córeczką Cyfrowy Telefonik Fisher Price http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bulnl&id=55697, z którego jestem na prawdę bardzo zadowolona.

Przede wszystkim gra Chichot tzn. co mi się i córci bardzo spodobało to to, że posiada superową funkcję wesołych rymowanych piosenek (wraz z wersją angielską!), kolorowe przyciski po włączeniu których ( a właściwie w naszym przypadku po uderzeniu;) włącza się również muzyczka. Szkoda tyko, że na cyferblacie brakuje cyferki  0, bo starszy dzieciaczek mógłby wybierać "prawdziwe" numery.
       Super jest też to, że Cyfrowy Telefonik po jakimś czasie sam dzwoni. Myślę, że takie edukacyjne zabawki na dłużej zajmą maleństwo, a mama będzie miała chwilkę dla siebie...
angii2000
Gość
« Odpowiedz #15 : Marzec 18, 2011, 21:19:30 »

Witam,

jako drugą zabawkę dostaliśmy do testowania Robaki-Bawiaki i zabawka znów okazała sie strzałem w 10-tkę! Córka ma 8 miesięcy i jest na etapie "pacania" wszystkiego ( i wszystkich) więc można sobie wyobrazić jaką radochę sprawia jej pacanie robaków, które się chowają. Zabawka nie wymaga baterii,ale ma w sobie dźwięki, które dziecko za pomocą różnych guziczków odkrywa. Zabawkę polecam dla maluchów powyżej 6 miesiąca. pozdrawiam angii2000
berrnarda
nowa(y)

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 13, 2011, 21:04:47 »

My właśnie kończymy testować Fisher Price tor wyścigowy Muzyczny wirażKręcą się w nim autka z grzechotkami aż zostaną wypuszczone na rampę zjazdową.   Dzięki niemu odkryłam jak bardzo pomysłowy jest mój syn Uśmiech wrzuca do wirażu książki, buty, czapki, grzechotki.  Ostatnio próbował wirować paczke pieluch, nocnik a nawet kota!!  Co? Spoko
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 15, 2011, 08:55:24 »

My właśnie kończymy testować Fisher Price tor wyścigowy Muzyczny wirażKręcą się w nim autka z grzechotkami aż zostaną wypuszczone na rampę zjazdową.   Dzięki niemu odkryłam jak bardzo pomysłowy jest mój syn Uśmiech wrzuca do wirażu książki, buty, czapki, grzechotki.  Ostatnio próbował wirować paczke pieluch, nocnik a nawet kota!!  Co? Spoko
O rany Duży uśmiech
Dzieci: Michałek (3 lata);
mama_Oli
nowa(y)

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 20, 2011, 19:02:50 »

Strzałem w dziesiątkę w przypadku Oli okazała się pianka Moon Dough - bardzo lekka i miękka, więc się nie męczą rączki. I bezpieczna dla alergików, co ważne. Mała dostała kolorową Magiczną Farmę, którą zapełniła własnoręcznie wykonanymi w foremkach zwierzętami i otoczyła płotkiem. Lepienie jej się nie nudzi, bo każdego dnia farma może wyglądać inaczej. Dla zainteresowanych  https://www.cobi.pl/zabawki/moon-dough-pianka/ polecam jako pomysł sprawdzony!
karlinka
super mama

« Odpowiedz #19 : Lipiec 13, 2011, 17:49:32 »

U nas w tej chwili największym powodzeniem cieszy się ciastolina + akcesoria, gumowy skoczek, no i autko zdalnie sterowane. Nawet w nocy budzi się i pyta gdzie jego autko   Szok A ciastoliną potrafi się zająć przez ponad godzinę. A i jeszcze duplo, niezmiennie od dłuższego już czasu  Duży uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Strony:
1 2 3 4 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.