|
kokos
|
 |
« : Marzec 03, 2010, 09:02:18 » |
|
Witam Jeśli została Wam "pamiątka" po ciąży i myślicie, że tylko z Wami natura nie obeszła się zbyt łaskawie...mnie to baaardzo pomogło.... http://theshapeofamother.com/...cała prawda... Pozdrawiam
|
|
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
|
|
|
|
karlinka
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2010, 11:50:50 » |
|
O rety! Po obejrzeniu tych zdjęć głupio się czuje, że narzekałam iż w moim odczuciu skóra na brzuchu nie jest już tak jędrna jak niegdyś  A o rozstępach już nie wspomnę, mnie udało się ich uniknąć...od dziś żadnych żali 
|
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"  Dzieci: Dominik (3 lata);
|
|
|
ksz30
nowa(y)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2010, 17:43:48 » |
|
Mnie również zostało trochę ciałka, w sumie 6 kg -oponka i krągłe bioderka. Co do rozstępów to udało mi się ich uniknąć - codziennie wmasowywałam w uda, pośladki, piersi i przede wszystkim brzuszek "tony" kremów - po obejrzeniu tych zdjęć cieszę się, że to robiłam systematycznie i ich uniknęłam.
|
|
Dzieci: Tymcio (30 miesięcy);
|
|
|
|
sylwana
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 04, 2010, 16:13:39 » |
|
no tak można sobie "humor poprawić"
|
|
Dzieci: Ulka (6 lat);
|
|
|
|
andzia17052007
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 12, 2010, 09:48:11 » |
|
Wspólczuje tym dziewczynom.
Ale szczerze mówiąc myslalam ze po urodzeniu dziecka wroce do formy, ale to wiadomo zostanie tu i tam.. ale nie spodziewałam sie ze az tak sie zmienie :/
|
|
Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
|
|
|
malinka
osesek
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 12, 2010, 09:51:45 » |
|
chyba nie powinnam tego oglądać  czy mamy wpływ na to żeby nie mieć takich "pamiątek" po ciąży?
|
|
|
|
|
|
andzia17052007
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 14, 2010, 10:19:01 » |
|
chyba nie powinnam tego oglądać  czy mamy wpływ na to żeby nie mieć takich "pamiątek" po ciąży? Poprostu dbaj o siebie jak najlepiej. I jesli chodzi o jedzenie jak i o pielęgnacje swojego ciała. Ja cała ciaze po kąpieli wmasowywałam sobie najwyklejsza oliwke dla niemowlat w brzuszek. przez okres ciazy powoli rósł mi brzuszek ale pomiedzy 8-9 miesiacem bardzo mi przybrało na wadze choc przytylam tylko 8 kg i zrobily mi sie 2 male rozstepy na biodrze i tyle a tak to swietnie, wrocilam do formy sprzed ciazy 
|
|
Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
|
|
|
|
kokos
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 14, 2010, 11:00:46 » |
|
Ja nie robiłam nic specjalnego (do czego nie namawiam). Stosowałam jedynie oliwkę do smarowania brucha i starałam sie pilnować diety, aby za dużo nie przytyć. Jadłam regularnie i zdrowo. Myślę, że w moim przypadku fakt, że pracowałam do końca ciąży i jakoś drastycznie nie spała moja codzienna aktywność fizyczna, również wpłynął na faky, że waga nie skoczyło mocno w górę. Poza tym indywidualna kondycja skóry i jej skłonności do powstawania rozstępów czy żylaków ma duże znaczenie dla naszego wyglądy podczas i po ciąży. Pozdr
|
|
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
|
|
|
|
marti
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 14, 2010, 11:48:59 » |
|
Gratuluję dziewczynom, które nie mają rozstępów po ciąży.Ja mam cały brzuch w rozstępach :(Stosowałam od 3 miesiąca ciązy krem zapobiegający rozstępom!!!i nic to nie dało, niestety.Skóra takiego naciągnięcia niewytrzymała pomimo nawilżenia i natłuszczenia.To chyba genetyczne uwarunkowanie decyduje czy kobieta będzie je miała czy nie.Sama nie wiem 
|
|
Dzieci: Stasio (3 lata);
|
|
|
|
karlinka
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 14, 2010, 12:10:06 » |
|
Według mnie duże znaczenie mają tutaj uwarunkowania genetyczne, ja przytyłam naprawdę dużo 24 kg czyli zwiększyłam masę ciała o trochę ponad 50%, a rozstępów nie mam. Używałam wprawdzie oliwki dla dzieci i specjalnych kremów, ale mam wrażenie, że gdybym miała skłonności do rozstępów, to żadna oliwka by nie pomogła. Dodam jeszcze, że moja mama urodziła trójkę dzieci, przy każdym przytyła dość dużo, żadnych kremów nie używała, a rozstępów nie ma.
|
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"  Dzieci: Dominik (3 lata);
|
|
|