Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Nadżerka  (Przeczytany 5206 razy)
andzia17052007
rozmowna(y)

Nadżerka
« : Marzec 16, 2010, 13:31:13 »

Witam  Uśmiech
Mam takie pytanie. Gdy gdy bylam w ciazy na pierwszym badaniu ginekologicznym lekarz wykryl nadżerke. Powiedzial ze po porodzie trzeba sie tym zajac. Urodzilam w maju zeszlego roku coreczke, i gdy bylam na zdjeciu szwow nic nie wspomnial o tej nadzerce. Martwie sie bo czasami mnie pobolewa w dole brzucha  i boje sie czy to moze byc wlasnie nadzerka czy cos innego.

Dzieci: Aleksandra (3 lata);
andzia17052007
rozmowna(y)

Odp: Nadżerka
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 24, 2010, 15:55:06 »

Witam ,czy mógłby mi jakiś lekarz odpowiedzieć na moje pytanie  Uśmiech Uśmiech

Katarzyna Lewicka
Ekspert na forum

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 26, 2010, 09:34:12 »

Szanowna Pani!

Tzw. potocznie nadżerka szyjki macicy nie zawsze wymaga leczniea,gdyż często jest to stan fizjologiczny-proszę zgłośic się do swojego lekarza,żeby Panią dokładnie zbadał i wyjaśnił czy wymaga Pani z tego powodu aktualnie leczenia.Jeżli ma Pani bóle podbrzusza, to raczej nie są one związane z nadżerką-trzeba Panią zbadac żeby znaleśc przycztnę tych dolegliwości. Uśmiech
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 30, 2010, 20:23:20 »

Dziękuję bardzo o udzielenie mi informacji Uśmiech pozdrawiam

mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 18, 2010, 21:42:44 »

Witam, na początku ciąży lekarz stwierdził nadżerkę i bez niczego przepisał mi solcogyn i kazał przyjść na zabieg wykonany tym lekiem. Nie zauważył ciąży, sama się domyśliłam - od razu zmieniłam lekarza i nie poszłam oczywiście na żaden zabieg, choć lek do tej pory leży w szafce. Na kolejnych badaniach żaden lekarz nie stwierdzał nadżerki, czy to na wizytach kontrolnych czy podczas pobytu w szpitalu, więc o to nie pytałam i prawdę mówiąc, nie myślałam o tym. Niedawno miałam robioną cytologię i wyszła grupa ASCUS (odpowiada trójce), przy badaniu pani dr nie stwierdziła nadżerki więc stwierdziła że to zapalenie i przepisała mi Globulki dopochwowe, Macmiror, Gynoflor i Gynalgin. Używam też pierścień antykoncepcyjny Nuvaring i pani dr powiedziała że nie muszę go wyjmować. Jestem ponad tydzień po okresie i wczoraj wystąpiło u mnie krwawienie. Czy powinnam się nipokoić i pójść do lekarza czy to może sprawka leków lub pierścienia i nie ma się czym przejmować (dodam, że to mój pierwszy pierścień). Bardzo proszę o poradę. Bo nie chcę latać z każdą wątpliwością do lekarza szczególnie, że to trochę kosztuje Uśmiech Z góry bardzo serdecznie dziękuję.
Dzieci: Ola (30 miesięcy);
Katarzyna Lewicka
Ekspert na forum

« Odpowiedz #5 : Lipiec 14, 2010, 23:32:48 »

Witam!
Obawiam się niestety,że bez wizyty u ginekologa się nie obejdzie.Stwierdzenie III grupy cytologicznej ze zmianami ASCUS wymaga po leczeniu p/zapalnym-które Pani otrzymała-ponownej weryfikacji cytologicznej i kolposkopowej.
To krwawienie które pojawiło się bez związku z miesiączką może byc spowodowane antykoncepcją, ale również zmianami na szyjce macicy-bez badania ginekologiczneho nie da się tego stwierdzic.
Bardzo serdecznie pozdrawiam : Uśmiech
Katarzyna Lewicka
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.