Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: ciemiączko  (Przeczytany 1648 razy)
MoniaM
sympatyczka(k) forum
**

ciemiączko
« : Marzec 18, 2010, 10:47:14 »

Czy zarastaniu ciemiączka przedniego może towarzyszyć żółty, łuszczący się naskórek w okolicy czółka? Moja córcia ma skończone 10 miesięcy i jakiś tydzień temu zauważyłam tego typu zmiany na jej skórze. Mam wątpliwości, bo ostatnio wprowadziłam jej kaszkę z mlekiem modyfikowanym, a do tej pory takiego mleka nie jadła, bo gdy była maleńka stwierdzono u niej alergię białkową. Na razie innych zmian nie obserwuję (kiedyś ta skaza objawiała się wysypką na brzuszku i łuszczącymi się uszkami, przez krótki okres czasu także ciemieniuchą, ale na czubku główki). Nie wiem, czy teraz te zmiany to kwestia reakcji na alergeny, czy coś normalnego przy zarastaniu ciemiączka. Jak to było u Waszych pociech?
A przy okazji - jak długo trzeba podawać dziecku witaminę D4? Z góry dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem.
karlinka
super mama

Odp: ciemiączko
« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2010, 22:22:07 »

Witaj! Nic mi nie wiadomo, aby zarastaniu ciemiączka towarzyszyły jakieś zmiany. U nas zarosło nie wiadomo kiedy i u  wszystkich znanych mi dzieci wyglądało to podobnie. Ja bym obstawiała, że zmiany które opisujesz mają związek z alergią, no ale pewności nie mam  Uśmiech pozdrawiam
A z tą witaminą D to sama się zastanawiam, ja jeszcze podaję  Uśmiech
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.