Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Jak się relaksujecie?  (Przeczytany 4295 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MoniaM
sympatyczka(k) forum
**

Jak się relaksujecie?
« : Marzec 19, 2010, 14:05:58 »

Witam!

Od jakiegoś tygodnia zdarza mi się tutaj na forum coś napisać i przeczytać, ale w sumie to się nawet nie przywitałam z Wami. Może dlatego, że pierwszy raz jestem bywalczynią internetowego forum i chyba brak mi sieciowej ogłady Mrugnięcie.

W ramach spóźnionego przywitania zatem zapraszam do nowego wątku. Wiadomo, że macierzyństwo wiąże się z wielkim trudem, zmęczeniem i brakiem wolnego czasu dla siebie. Ale przecież jakoś przeżyć trzeba i pozwolić sobie na chwilę przyjemności, żeby nie zwariować i być zadowoloną mamą. Jak Wy to robicie i co jest Waszą odskocznią?

Może czytanie odpowiedzi przy pysznej kawce lub herbatce stanie się szansą chwilowego choćby odprężenia i nabrania sił. Zapraszam do dzielenia się swoimi sposobami na relaks.

Dodam, że czekamy właśnie na kilkudniową wizytę moich Rodziców (mieszkamy daleko od siebie), więc następnym razem mogę mieć czas, żeby spokojnie napisać, dopiero pod koniec przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam i życzę WIOSNY W SERCACH!!!

karlinka
super mama

Odp: Jak się relaksujecie?
« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2010, 15:46:58 »

Witaj Monia! Dla mnie to też jest pierwsze internetowe forum i ze wstydem przyznaję, że ja również nie bardzo się z forumowiczkami przywitałam  Mrugnięcie
Dla mnie odskocznią od rzeczywistości od zawsze były książki...był czas, że czytałam 3-4 tygodniowo, no teraz na takie "szaleństwa" nie ma już czasu i jeśli jedną na tydzień przeczytam to jest dobrze  Uśmiech W każdym bądź razie bez książek nie wyobrażam sobie życia  Chichot
Wspólnie z mężem lubimy też oglądać dobre filmy.
Odpoczywam i nabieram sił  spacerując zwłaszcza w tak piękne, słoneczne dni jak dziś, a od jakiegoś czasu również przeglądanie forum stało się dla mnie swego rodzaju relaksem, a może to już nałóg  Duży uśmiech Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Marzec 19, 2010, 18:09:55 »

Czesc Uśmiech

Moim relaksem jest czas kiedy Moj Mały Skarb spi sobie spacznie na popoludniowej drzemce Uśmiech Jest wtedy chwila, gdy mogę siąść i wziąść jakąś książke do reki i choc pare kartek przeczytac (tak jak poprzedniczka Uśmiech ) choc tez odskocznia jest spacerek z Oleńka i moim mężem Uśmiech uwielbiam takie momenty beztroski Uśmiech mozna wtedy odleciec  Mrugnięcie  pozdrawiam

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Marzec 19, 2010, 22:27:47 »

Dobry temat nam tu zapodajesz MoniaM na powitanie! Rowniez Ciebie witam cieplutko w naszej baaaardzo milej grupie Buziak
I nie przejmuj sie, bo tak naprawde to nawet nikt nie pomyslal zeby taki watek utworzyc, gdzieby sie to kazdy nowy Osesek mogl przedstawic z grubsza i przywitac Z politowaniem Tak wiec pedze do Hyde Parku popelnic takowy Spoko
A co do relaksu to chyba wszystko zalezy od wieku naszych maluchow i na co nam pozwola hmmm...
Z czasem u mnie teraz ciezko mimo ze nie pracuje i w calosci poswiecam sie Alexowi i domowi(tzn.na etacie kury domowej Duży uśmiech), ale czasami udaje mi sie wyczarowac mala chwileczke dla siebie. Ostatnio jednym z milszych dni tygodnia jest poniedzialek, kiedy to wieczorem spotykam sie ze znajoma, ktora ma syna w wieku Alexa. Dzieciaki przypadly sobie do gustu i bawia sie naprawde super a my mamy ok 2-3 godzin na babskie posiedzonko. Szczerze polecam, rozmowa z kims w podobnej sytuacji zyciowej czasami czyni cuda Mrugnięcie
Wiosna nastala wiec do naszych cotygodniowych(przewaznie niedzielnych) zajec relaksacyjnych wchodza pomalu wypady w trojke jak tylko mozliwe to za miasto, jak Andzia pisze, dla mnie rownie wazne jest mile spedzanie czasu razem. Czasami wybieramy sie na porzadniejsza wycieczke, typu farma, zoo, przerozne miejsca gdzie dzieciaki moga sie wyszalec, ale czasami jest to tylko zwykle karmienie kaczek w parku, plac zabaw albo basen ale za kazdym razem jest super.
A pozatym to raz na naprawde jakis czas uda nam sie z mezem ogladnac jakis film, ksiazke czytam jedna na miesiac bo anglojezyczne i wolniej troche to idzie no i po calym dniu przewaznie jest to kilka stron po czym mnie nie ma Zawstydzony
A i zapomnialabym calkiem, na Osesku naszym tez sie mozna czasami calkiem niezle zrelaksowac Uśmiech

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
gonialbn
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 19, 2010, 23:55:52 »

Jak tylko mam okazje to dosypiam z moją córcią,a ostatnio to w pracy odpoczywam,do konca ciąży ćwiczyłąm joge i teraz mi jej strasznie brakuje,ale wieczorami mój mąż nie chce zostawać sam z naszą córcią więc zrezygnowałam z regularnych ćwiczeń,a sama nie mam na tyle silnej woli żeby w domu ćwiczyć,zwykle komputer wygrywa.
Dzieci: Córka (34 miesiące);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Marzec 25, 2010, 15:01:54 »

Karlinka a takim razie jesteś odpowiedzialna  Duży uśmiech za dział kulturalna rodzina http://forum.osesek.pl/index.php/board,19.0.html- pisz koniecznie co  ostatnio czytałaś i co warto przeczytać.
Dzieci: Ulka (6 lat);
MoniaM
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #6 : Marzec 27, 2010, 17:51:29 »

No, wreszcie mam czas, żeby i coś od siebie napisać na podany temat.

Podobnie, jak dla Was moim sposobem na relaks są: książki, filmy, spacery w słońcu, a jak nie ma pogody, to nawet w deszczu, byleby z domu wyjść.

Mam o tyle trudną sytuację, że jestem z Małą prawie cały dzień sama, bo mąż pracuje do 18. Czasem dłużej, a mieszkamy daleko od rodziców i teściów, więc samodzielność i autonomie przypłacamy czasem przemęczeniem. Do tego nasza córcia należy do tych ruchliwych, co nie pośpią za długo. Najczęściej dwie drzemki po pół godziny, choć zdarza się ostatnio dłużej.

Dzisiaj byłam u fryzjera i okazało się, że muszę długo czekać w kolejce. Byłam wniebowzięta!!!  Duży uśmiech Miałam ze sobą książkę i oderwałam się zupełnie od domu i codziennej monotonii. Super sprawa!!! A i tata z dzidzią poradził sobie bardzo dobrze. Wszyscy zadowoleni  Uśmiech

Inne moje sposoby na relaks, to mail/ sms do przyjaciółki - taki głębszy, o życiu, o tym, co w duszy gra, a nie o byle czym. No i kąpiel, długa, z pianą, pachnąca...Polecam!!!

PS. Dzięki za pomysł z Powitalnią! Jakoś się tak przytulnie zrobiło na tym Forum i gościnnie.
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Maj 11, 2010, 17:07:09 »

Witam, świetny wątek.

Moją chwilą dla siebie jest pisanie z Wami oczywiście gdy malutka moja śpi. Mam wtedy chwile by coś tu napisać i przemyśleć...

Drugą moja odskocznią od domu jest wyskok na miasto na zakupy, wizyta  fryzjera, zamowiona wizyta u kosmetyczki... męża wtedy szlak trafia bo musi siedzieć z naszą Olą w domu sam i wtedy już mi nie wchodzi na głowę tylko jemu Uśmiech

Po trzecie, ja nadal się uczę,zaocznie , więc soboty i niedziele od 8 do 14 spedzam w szkole, choc musze siedziec w szkole to wiadomo myśle jak tam moja córcia ale to chwila relaksu jak dla mnie Uśmiech

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #8 : Maj 11, 2010, 19:56:52 »

a ja sie relaksuje jazda na rowerze. ostatnio prawdziwa inspiracja stal sie dla mnie film ktory zalaczam ponizej - zona w strachu, zaczela mi przypomianc ze jestem jedynym zywicielem rodziny Uśmiech

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o</a>
malinka
osesek
*

« Odpowiedz #9 : Maj 12, 2010, 09:38:18 »

koleś z mam talent wysiada przy nim, matko ale akrobacje  Szok, wcale się nie dziwie że żona się boi ja też bym się bała.
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.