Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Z lozeczka do lozka, z lozka do lozka...  (Przeczytany 1705 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
*aneta*
uzależniona(y)

Z lozeczka do lozka, z lozka do lozka...
« : Marzec 19, 2010, 22:56:08 »

Moj syus zadomowil sie na cacy w naszym lozku i jakos tak w trojke sie do tego przyzwyczailismy. Wiadomo, niewygodnie czasami ale milutko jak talala, szczegolnie rano Duży uśmiech
Wkoncu stwierdzilismy ze czas na zmiany. Dwa miesiace temu maz wzial synka do jego pokoju, wreczyl mu srubokret i oznajmil ze robimy duze lozko dla Alexika (mamy takie lozeczko, ktore przerabia sie na lozko). No i po godzinie majsterkowania powstalo LOZKO! Alex wniebowziety bo ma swoje wlasne lozko, przez dwa dni pokazywal je kazdemu, kto sie napatoczyl Chichot
No i od razu zabralam sie za wprowadzanie lozka w zycie. Samo usypianie poszlo latwo, na poczatku po umyciu zebow biegl do naszej sypialni ale po kilku dniach prosto do siebie, czasami zasypia w ciagu 15 a czasami 50 minutach, czasami bajka, kolysanka, i tak spi ze 4 godziny a potem w odstepach godzinnych slysze "mamooooooo". No i tak chodze po pare razy, zanim zasnie to ja sie rozbudzam, zanim ja zasne to on sie obudzi, za 3-4 razem przenosze go do siebie, ze dwa razy przespal cala noc. Ostatnio nawet juz nie chce zeby go zabierac do nas(jak przychodze i lezy to znaczy ze zostaje, a czasami siedzi gotowy z misiami to znaczy ze sie stesknil Duży uśmiech).
Tylko to wstawanie po pare razy do niego mnie wykancza, bo czasami spie tylko te dwie godziny na poczatku i z godzinke nad ranem. Mamy noworodkow, karmiace w nocy sa chyba bardziej wyspane ode mnie???!!!
I co tu robic mam,co Co?

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
sylwana
super mama

Odp: Z lozeczka do lozka, z lozka do lozka...
« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2010, 14:58:45 »

Aneta ma dla Ciebie dwie wiadomości jedną zła i druga dobrą
Ulka miała dokładnie to samo z zasypianiem żadnego problemu a w nocy kilkukrotne budzenie się i to trwało do mniej więcej 4 roku życia - to jest ta zła wiadomość
ja tez czasem z Ulką zasypiałam czasem zabierałam ja do dużego łózka

dobra wiadomość  ze to mija choć i teraz zdarza się jej budzić a to bo coś się przyśniło a to się miś zgubił a to kołderka uciekła a to coś uwiera

ja przez długi czas szukałam rożnych przyczyn tych nocnych pobudek i wiesz jednym z elementów był zbyt twardy materac teraz kładę na materacu cienka kołderkę i na to prześcieradło i Ulce się lepiej śpi

choć oczywiście głównym problemem była tęsknota za rodzicami,
Inne przyczyny które usuwałam w miarę obserwacji gubienie smoczka i misia, zbyt ciepło w pokoju, uwierająca piżamka i zbyt twardy materac - eliminując po kolei kolejne przeszkody budziła się coraz rzadziej
Dzieci: Ulka (7 lat);
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: Z lozeczka do lozka, z lozka do lozka...
« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2010, 10:39:30 »

A to zes mnie pocieszyla Sylwana Płacz Do 4 roku powiadasz? W sumie to juz sie przyzwyczailam do tego budzenia i nawet jak mu sie czasami zdarzy pospac to ja sie i tak budze Smutny Co do tychb twoich eliminacji to ja tez juz probowalam rozne rzeczy zmieniac i wiesz do czego doszlam, ze jak Alex nie poje dobrze na kolacje to albo sie obudzi za pare godzin bo jest glodny albo... spi cala noc Z politowaniem Zdazylo sie tak kilka razy ze zwymiotowal po kolacji bo za bardzo wariowal z tata i potem juz nie chcial nic jesc tylko mleczko i spal ladnie. Ale przeciez nie bede mu zabraniac jedzenia kolacji zeby sobie pospac, probowalam dawac mu ja wczesniej ale bez skutkow. Chyba tylko czekac pozostalo...

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.