Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Fotelik rowerowy- jaki i od kiedy?  (Przeczytany 9229 razy)
elo
sympatyczka(k) forum
**

Odp: Fotelik rowerowy- jaki i od kiedy?
« Odpowiedz #10 : Maj 03, 2010, 16:33:41 »

poczytalam wasze odpowiedzi i wg mojego doswiadczenia moge podpowiedziec wam nastepujace rzeczy

1.NIE MA MOWY O ZAKUPACH NA ALLEGRO (TZN przez internet)
koniecznie  z rowerem wybieracie sie do sklepu np sportowego i tam dobieracie na miejscu fotelik i obsluga od razu go instaluje
czesto w rowerach damskich jest problem z instalacja,ale obsluga powinna sobie z tym poradzic, a wy w domu juz niekoniecznie
2.w Polsce dozwolone sa tylko foteliki montowane z tylu (na bagazniku lub nad tylnym kolem)  i przodem do kierunku jazdy
3.duza wygode zapewnia material wyscielajacy oparcie i siedzisko
4.po zakupie fotelika, dziecko tez wezcie do sklepu w celu dobrania wlasciwego rozmiaru kasku
5.kask z tylu troche zaokraglony aby dziecko nie musialo odchylac glowy do przodu jak sie oprze o fotelik

wg mnie to sa najwazniejsze rzeczy

my kupilismy fotelik jak nasza mala skonczyla poltora roku, od razu bardzo polubila jazde w nim, teraz juz stopniowo zwiekszamy dlugosc tras, bo dla tak malych dzieci godzinna przejazdzka to juz wystarczajaca mordega
a poza tym uwazam,ze o trasach po wertepach jeszcze dlugo trzeba zapomniec ze wzgledu na budowe i delikatnosc dziecka, na wertepy jeszcze przyjdzie czas
fotelik nie ma az takiej amortyzacji i ze wzgledu na wygode i przyjemnosc doznan dziecka jak i jego zdrowia

za fotelik zaplacilismy ok 150zl a kask ok 60-70zl
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #11 : Marzec 26, 2011, 21:15:57 »

Witam, kolejny sezon, powtórne wątpliwości...
 Prawie dokładnie rok temu pisałam tu o swoich wątpliwościach związanych z zakupem fotelika na rower. Wtedy nie kupiłam, ale w tym roku kupie na pewno.
 Czy są na forum osoby, które mi w tym pomogą? napiszcie jakie Wy macie, i czy polecacie, bądź nie i dlaczego.
 Mieszkam w mieście, często będę musiało przejechać ruchliwą jezdnią zanim wjadę na ścieżkę rowerową, bardzo się obawiam o bezpieczeństwo swojego dziecka. Wiem, że przed nieszczęściem nie uchroni nas nawet najlepszy sprzęt, ale muszę mieć pewność, że ze swojej strony włożyłam wiele starań by dziecko było bezpieczne i czuło się komfortowo.
 Dziękuję za pomoc.
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
kasik
rozmowna(y)

« Odpowiedz #12 : Marzec 26, 2011, 23:12:18 »

Szukałam informacji dla siebie, znalazłam fajną stronę, może ktoś też skorzysta:
http://www.bangla.pl/sport-turystyka/foteliki-na-rower-c176.htm
Dzieci: Hubert (34 miesiące);
morelka
nowa(y)

« Odpowiedz #13 : PaĹşdziernik 05, 2011, 12:11:47 »

Mnie się ten zarąbiście podoba: romer jockey  Ale zanim zakupię wolę zapytać: miał ktoś z nim do czynienia? Dobrze się spisuje?
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.