Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Odpowiedni czas na braciszka lub siostrzyczke?  (Przeczytany 1927 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Justa
entuzjastka(a) forum

Odpowiedni czas na braciszka lub siostrzyczke?
« : Marzec 26, 2010, 23:00:17 »

Pytanie jest proste. Kiedy wg Was jest najlepiej rodzic 2-gie dziecko? Karolinka bedzie miala 15 miesiecy, ja nie pracuje, ale chce wrocic do pracy. W lipcu wychodze za maz i mysle, ze po slubie mozna zaczac majstrowac drugie. Jakie sa wasze doswiadczenia, tzn zazdrosc rodzenstwa, Wasze zmeczenie, zblizenie wiekiem lub roznica wieku itp itd.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (11 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: Odpowiedni czas na braciszka lub siostrzyczke?
« Odpowiedz #1 : Marzec 27, 2010, 10:26:14 »

tutaj troche dyskutowalismy na ten temat Mrugnięcie

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2010, 17:26:12 »

Dzieki, Aneta. Poczytalam, i wynika z tego, ze chyba mozna by zaczac dzialac latem  Duży uśmiech Ty w zeszlym roku, wyczytalam, planowalas ciaze, czy tez dziecko na ta wiosne. (Mam nadzieje, ze cos nie pokrecilam...). I jak? Troszke pozno zapisalam sie na forum, jestem zdecydowanie w tyle we wszystkich tematach. Ale, chyba niedlugo zaczne lykac kwas foliowy  Duży uśmiech. Acha, no i ciekawe co na to moj facet, moze Karolinka juz tak mu daje w kosc, ze zmieni temat co do kolejnego potomka  Buzia na kłódkę Hmm, sadze jednak, ze bardzo chcialby miec syna. Buzka  Buziak
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2010, 15:08:49 »

Tak Justa ja, tzn. my chcielismy bardzo i planowalismy tak zeby miec drugie dziecko gdy Alex bedzie dwulatkiem, ale nie wyszlo Płacz
No i koniecznie ze swoim facetem porozmawiaj o tym, powinniscie razem podjac decyzje, jego zdanie tez sie liczy, czasami my chcemy a oni wola jeszcze poczekac troche, chociaz czesto tak jest, ze to mezczyzna popedza kobiete Mrugnięcie

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2010, 21:12:55 »

Oh, tak mi przykro, Anta. Moze wkrotce bedziecie mieli super prezent od losu i jeszcze zaznacie smaku rodzicielstwa po raz drugi, zycze Wam z calego serca. Ja oczywiscie nie podejme decyzji sama. Juz nie raz o tym z mezem rozmawialismy, i on sam uwazal, ze zaraz po slubie powinnismy poszerzyc rodzinke. On ma duzo starsza siostre i uwaza, ze lepiej od razu robic drugie, tzn tak mowil kilka miesiecy temu Uśmiech Karolinka tez byla planowana, mimo, ze bez slubu. I to tez moj maz wtedy zdecydowal, ze byl juz czas Uśmiech Jeszcze raz zycze powodzenia w staraniach Buziak
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.