Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: jaki termometr dla dziecka  (Przeczytany 9778 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arkades
nowa(y)

jaki termometr dla dziecka
« : Kwiecień 20, 2010, 13:42:02 »

Witam,
muszę kupić termometr dla 1 mies. dziecka i po przeczytaniu paru wątków i posłuchaniu różnych opinii wśród znajomych jestem zdezorientowany... Najbliższy byłem chyba temu: http://allegro.pl/item990716679_ultramed_termometr_do_czola_ucha_10w1_promocja.html
ale teraz już po prostu sam nie wiem...
Proszę o pomoc i opinie osób, które mają już ten problem z głowy - czyli jaki na pewno wyeliminować np. ze względu na duże przekłamania?
sylwana
uzależniona(y)

Odp: jaki termometr dla dziecka
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 20, 2010, 14:07:11 »

ja termometrom do czoła nie bardzo ufam (to moje subiektywne odczucie nie poparte żadnym doświadczeniem)
wybrałam termometr do ucha i się sprawdza już 5 lat - co prawda trzeba pamiętać by odjąć 5 kresek ale to nie jest problem
pierwszy termometr kupiłam na allegro i niestety musiałam go zwrócić bo robił błędy w pomiarach - po tym doświadczeniu kupiłam termometr w aptece znanej marki i jestem zadowolona 
Dzieci: Ulka (6 lat);
arkades
nowa(y)

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 20, 2010, 14:31:08 »

a mogłabyś zdradzić model lub chociaż markę?  Uśmiech
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 20, 2010, 15:00:51 »

nie pamiętam na pewno ale chyba braun .. tak to musi być braun,
ja ma taka wersje termometru do ucha z wyświetlaczem, pamięcią chyba 10 ostanich pomiarów, pipczeniem jak skończy sie mierzyć; a wyświetlacz mam bez podświetlania i gdybym teraz kupowała to bym kupiła z podświetleniem; to jednak w nocy jak się dziecku mierzy przydatna funkcja - choć pamietam ze wtedy jak kupowałam to różnica w cenie była dość duża pomiędzy tym z poswietleniem a bez

Dzieci: Ulka (6 lat);
arkades
nowa(y)

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 20, 2010, 15:54:37 »

dzięki  Uśmiech jednak potwierdza się opinia, że warto zapłacić więcej, ale markowy termometr mierzy dokładniej i nie trzeba się zastanawiać czy trzeba odjąć czy dodać 1 - 1,5 stopnia.
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 20, 2010, 20:58:42 »

Witam
ja mam termometr ALPHAMED 4temp. Kupiony w aptece za około 100zł.
Mierzy temp. na czole i w uchu. Pomiar szybki i dokładny, nie trzeba nic odejmować, ale warto się dobrze zagłębić w instrukcję, żeby wyszło ok.
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
Julka
Gość
« Odpowiedz #6 : Maj 19, 2010, 13:36:14 »

a ja kupiłam termometr AC 322 firmy Mescomp douszno-czołowy i jestem z niego zadowolona Mrugnięcie Mierzy szybko ( 1-2sec), daje precyzyjne pomiary (weryfikowałam za pomocą rtęciowego) i ma kolorowy wyświetlacz.
Polecam gorąco  Spoko Spoko Spoko
rafal11
Gość
« Odpowiedz #7 : Maj 19, 2010, 15:08:30 »

mam taki sam, moje dziecko znalazło dla niego inne zastosoawnie, używa go jako sygnalizatora drogowego w zabawie w samochodziki, więc za jednym zamachem kupiłem zabawkę:)
Andrzej_3
Gość
« Odpowiedz #8 : Maj 21, 2010, 08:57:22 »

Jeśli chcesz kupić naprawdę fajny termometr to polecam również jak koleżanka wcześniej AC 322 Mescomp , mi również ktoś polecił i jestem zadowolony , a dziecko nie ma stresu przy pomiarze temperatury
Dominika
Gość
« Odpowiedz #9 : Sierpień 13, 2010, 11:55:40 »

witam,

a ja mam termometr tej firmy o której piszecie (tzn Mescompu), ale inny model - AC880. Zobaczyłam taki w szpitalu w Gdańsku i skusiłam się na zakup w sklepie medycznym do użytku domowego.
Mam małe dzieci i powiem że jest to bardzo fajny  gadżet - mierzy temperaturę bezdotykowo, można też zmierzyć temperaturę w pokoju oraz temp. pokarmów i wody do kąpieli  Uśmiech
Polecam, jest droższy od zwykłych, ale warto ! Spoko
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.