Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Jak dowiedziałyście się o ciąży?  (Przeczytany 5375 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sylwana
uzależniona(y)

Jak dowiedziałyście się o ciąży?
« : Kwiecień 28, 2010, 13:37:15 »

Czytałam ostatnio jakiś artykuł w który opisywali historie kobiet które dowiadywał się ze są w ciąży przed samymi narodzinami dziecka albo jak już były w zaawansowanej ciąży - jakoś mi w to trudno uwierzyć po moich własnych doświadczeniach w pierwszym trymestrze nudności i wymioty nie dostępowały mnie na krok
O ciąży dowiedziałam w pierwszych tygodniach ciąży się robiąc test ciążowy (co prawda byliśmy na etapie starania się o dzidziusia) i potem potwierdziła to moja lekarka w badaniu USG

a wy jak i kiedy dowiedziałyście się o ciąży ? czy to możliwe żeby przez długie miesiące nic nie odczuwać i nie wiedzieć że się jest w ciąży?
Dzieci: Ulka (6 lat);
karlinka
super mama

Odp: Jak dowiedziałyście się o ciąży?
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2010, 14:01:26 »

Spóźniał mi się okres, źle się czułam,bolały mnie piersi, a ponieważ staraliśmy się o dziecko przyszło nam do głowy, że mogę być w ciąży. Zrobiłam podobnie jak Sylwana, kupiłam test, a po ujrzeniu dwóch kreseczek poszłam do lekarza. Byłam w 8 tygodniu  Uśmiech Nie wyobrażam sobie, że kobieta może przez długie miesiące być nieświadoma faktu, że pod jej sercem rozwija się nowe życie. Fakt nie każda ma mdłości (ja nie miałam), nie każda tyje w tak zawrotnym tempie co ja i podobno w skrajnych przypadkach kobiety przez część ciąży mają okres, ale żeby do 9 miesiąca nie czuć ruchów dziecka Co? . Nie pojmuję  Szok
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 29, 2010, 11:29:19 »

Jest taki program na Discovery travel&living "Ciąża z zaskoczenia", jak oglądałam pierwsze odcinki to byłam w szoku! Pokazane są historie kobiet, które nie wiedziały, że są w ciąży i najczęściej dowiadywały sie o tym dopiero podczas porodu...brr...no i przy okazji wyjaśniane są przyczyny tej "niewiedzy".

..u mnie było typowo - 2 kreseczki na teście, ale też duże zaskoczenie, bo to był początek naszych starań Uśmiech Jednak ginekolog do której się wybrałam, aby potwierdzić ciążę, stwierdziła, że jest to owszem ciąża, ale pozamaciczna-jajnikowa i potrzebna będzie operacja, bo jest to stan zagrożenia życia. Byłam załamana, ponieważ miałam za soba jedno poronienie. Potem był szpital, badania i 3 dni niepewności. Na szczęście okazało sie, że na jajniku jest torbiel, a fasolka jest tam gdzie być powinna i rozwija sie jak należy Uśmiech
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 29, 2010, 13:12:09 »

kokos czyli Krzyś tak? czy nowa fasolka? Chichot
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 29, 2010, 13:58:03 »

Na początku krzysiowej ciąży miałam takie przeboje Uśmiech
na nową fasolkę przyjdzie jeszcze czas Uśmiech
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 29, 2010, 14:11:18 »

Brawo dla Krzysia!
kurcze lekarze mają tyle różnego nowoczesnego sprzętu a jednak mają kłopoty z ustalaniem czy fasolka jest tam gdzie być powinna

ja ciąże miałam leżącą prawie cała i jak byłam na najważniejszym USG to mnie lekarz tak zdenerwował ze przez trzy dni nie spałam bo musie wydawało ze mam za dużo wód płodowych i żebym przyszła za kilka dni do szpitala gdzie on pracuje to on sprawdzi na tym szpitalnym USG czy tez mu się będzie wydawać ze jest problem czy go nie ma
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #6 : Maj 06, 2010, 17:03:41 »

Hej Uśmiech
U mnie było z zaskoczenia Uśmiech Byłam akurat na wypadzie wtedy jeszcze z moim chłopakiem nad morzem na weekend i moim rodzeństwem. Wypiłam chyba z 2-3 piwa i chodzilam non stop "siusiu" moja bratowa z tekstem do mnie ze "ty to napewno jestes w ciazy bo tak siusiu" hehe wtedy ja wyśmiałam ale po powrocie mialam dostac okre, tak sie nie stało tak wiec apteka i test , no i 2 krechy Uśmiech  pozniej dla niedowierzenia znowu i 2 kreseczki  Mrugnięcie z wiadomością do chłopaka on szok ale pozniej strasznie sie ucieszył , całą ciąże myślał ze to bedzie chłopczyk ale jednak dziewczynka Uśmiech a teraz to oczko w głowie tatusia Uśmiech

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Maj 06, 2010, 20:47:39 »

Fajny wątek, muszę przyznać:)Już człowiek zapomniał jak to się wszystko zaczęło Duży uśmiech Spóżniał mi się okres kilka dni, ale też piersi nabrzmiałe i ogólnie takie poczucie, że coś jest inaczej.Jeszcze świadomość, że pozwalaliśmy sobie z mężem...Uśmiech.Wracając z nocnej zmiany z pracy kupiłam test, zrobiłam no i 2 kreski!Potwierdziły tylko moje przeczucia.Popłakałam się ze szczęścia.Póżniej zadzwoniłam do tatusia naszego dzidzia.Eh...Łezka w oku mi się zakręciła dziewczyny:)
Dzieci: Stasio (3 lata);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #8 : Maj 06, 2010, 21:54:59 »

U nas za kazdym razem bylo to wyczekiwane, wiec jak tylko bylo dwa dni spoznienia to test do dziela. I powiem wam dziewczyny, ze kilka dni temu znow zaszla taka potrzeba Buzia na kłódkę, trzymajcie kciuki zeby tym razem bylo dobrze Buziak

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #9 : Maj 07, 2010, 08:07:51 »

U nas za kazdym razem bylo to wyczekiwane, wiec jak tylko bylo dwa dni spoznienia to test do dziela. I powiem wam dziewczyny, ze kilka dni temu znow zaszla taka potrzeba Buzia na kłódkę, trzymajcie kciuki zeby tym razem bylo dobrze Buziak
Anetko całym sercem jestem z Tobą Uśmiech Trzymam mocno za WAS.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.