Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Czapka - tak czy nie?  (Przeczytany 5875 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
agstar
uzależniona(y)

Odp: Czapka - tak czy nie?
« Odpowiedz #20 : Lipiec 21, 2010, 08:23:01 »

A ja Michałowi zakładałam taką z uszami jak był mały, nawet jak miał rok i był olbrzymem, to udało mi  się znaleźć taką z uszkami. Były to bardzo cienkie czapeczki z bawełenki z siateczką. Bałam się o uszy. Nawet jak kupiłam czapkę z daszkiem, to doszywałam mu uszka z troczkami do wiązania pod szyją. Teraz jak ma dwa lata, traktuję go juz jak doroślaka i chodzi w normalnej czapce z daszkiem, albo kapelutku w pełnym słońcu, a w cieniu bez nakrycia głowy. Może to moja przesadna troska, ale na uszy mi nie chorował (nadmienię, że ja jako dziecko chorowałam na uszy i wiem jaki to ból, bo jeszcze pamiętam te pulsujące szpile wbijające się w ucho).
Dzieci: Michałek (3 lata);
dk37_2009
nowa(y)

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 07, 2010, 08:01:05 »

U nas czapka obowiązuje jak jest b.wietrznie, zimno lub dziecko przebywa na słońcu- bo do tego stworzono nakrycia głowy :)W innych przypadkach nie stosujemy.Wyznaję zasadę,że dziecko ubieram tak jak siebie a że nie stosuję nakryć głowy bez powodu... Uśmiech
Sardusia
rozmowna(y)

« Odpowiedz #22 : Wrzesień 07, 2010, 17:03:13 »

moj Maly nosil czapeczke zaleznie od pogody, np jak bylo zimno albo jak bylo duze slonce. Moja babcia czesto narzekala ze chce przeziebic dziecko bo go tak lekko ubieram - na szczescie moja babcia nie miala zbyt wiele do powiedzenia jesli chodzi o mojego synka. moja mama wprawdzie mieszka daleko ale zgadzala sie z tym jak ubieralam Olivera.
czasem czapeczki sa potrzene ale bez przesady! 
w Stanach Amerykanki, podobnie jak Angielki, ubieraja swoje male dzieci dosc skapo i wogole nie nosza czapeczek chyba ze dziecko jest malenkie i jest zimno na dworze Uśmiech
Dzieci: Oliver Adam (32 miesiące);
didi
rozmowna(y)

« Odpowiedz #23 : Wrzesień 07, 2010, 19:59:44 »

36 stopniowy upal,zero wiatru, w wozku z postawiona budka i parasolem lezy male palczace dziecko, na jego glowce bawelniane czapka, ktora okrywa jego cala glowke- masakra. Pomyslalam, ze i jego matce ten zar uderzyl do glowy i chyba nie mysli zbyt racjonalnie. Wiele mam majac na uwadze dobro dziecka, wyzadza mu tak naprawde krzywde. Nie trzeba czytac opaslych ksiazek, aby wiedziec pewne rzeczy, wystarczy zdrowy rozsadek. U nas czapka w zimie i jak wieje, latem parasolka. Pozdrawiam.
Dzieci: synek (6 lat); córka (24 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #24 : Wrzesień 17, 2010, 22:41:52 »

naczytalam sie tutaj o czapkach i dalo mi to do myslenia.A poniewaz chce hartowac mojego malego,od lata zaczelam ubierac mu czapke tylko wtedy gdy jest zimno,bardzo wietrznie i gdy slonce silnie grzalo.Na poczatku balam sie o jego uszki,ale maly byl i jest zdrow jak ryba,wiec teraz bez obaw nie zakladam mu czapki gdy nie trzeba.
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
Strony:
1 2 3 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.