Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: 1 trymestr alkohol  (Przeczytany 5190 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nieświadoma
Gość
1 trymestr alkohol
« : Maj 05, 2010, 09:41:44 »

Witam! Spóźnia mi się okres zrobiłam test i był pozytywny. Nie planowałam, ale i tak się cieszę. Martwi mnie jedno! Nieświadoma tego, że jestem w ciąży piłam alkohol!!!!  Z obliczen wynika że byłabym teraz w 7-8 tyg ciąży! Od razu jak zobaczyłam 2 krechy zaczełam brać kwas fioliowy! wizyte u gina mam dopiero na 21 maja! jestem przerażona boję się że dziecku może coś być. Miałyście taką sytuacje?
sylwana
uzależniona(y)

Odp: 1 trymestr alkohol
« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2010, 10:48:11 »

miałyśmy  Chichot,
nic się nie martw, wiele przyszłych mam nieświadomych swego stanu robiły rzeczy których robić nie powinny i rodzą śliczne zdrowe bobasy  Duży uśmiech
jak się bardzo denerwujesz zawsze możesz zapisać się do innego lekarza np prywatnie żeby nie czekać aż do 21 maja

a najlepiej nie denerwuj się tylko relaksuj, zdrowo dożywiaj i pij dużo wody niegazowanej - o diecie ciężarnej możesz sobie poczytać tu http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/dieta-ciezarnej.html
Dzieci: Ulka (6 lat);
nieświadoma
Gość
« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2010, 11:09:03 »

No właśnie ja chodzę prywatnie, ale trzeba ok. miesiąca na wizytę czekać Język ale lekarz jest świetny i nie chcę go zmieniać Uśmiech uspokoiłaś mnie trochę Mrugnięcie dziękii. Uśmiech
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Maj 05, 2010, 11:11:35 »

nie chodziło mi żebyś zmieniała tylko wiesz dla uspokojenia  Uśmiech
ja swojej lekarki też bym nie zamieniła
kasssssia
osesek
*

« Odpowiedz #4 : Maj 05, 2010, 12:03:43 »

tez bym sie nie martwila a ja tez zaszlam w ciąże powiedzmy z zaskoczenia:D i tak trafilo ze w maju kilkoro z naszych przyjaciół obchodzi urodziny ( a wtedy zaszlam w ciąze) i wypilam kilka drinków czy lampek wina ( niewiedzac ze jestem w ciąży) mam teraz zdrowa i śliczną córeczkę wiec myśle że nie powinno to zaszkodzić Twojemu dzidziusiowi:D
Dzieci: Julka (24 miesiące);
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Maj 05, 2010, 15:23:46 »

Miałam takie same obawy o zdrowie mojego dzidziusia kiedy dowiedziałąm się, że jestem w ciąży!Dowiedziałam się wcześnie już w 5 tygodniu, ale pech chciał, że byłam na urodzinach u koleżanki (jak potem obliczyłam w 2 tygodniu!)i poprostu popiłam tam...Strasznie potem się martwiłam, na szczęście urodziłam zdrowe, śliczne dzieciątko:)Podejrzewam, że wiele wiele kobiet takie coś przerabiało.Uniknąć można tego planując ciążę:)
Dzieci: Stasio (3 lata);
Daki
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Maj 06, 2010, 16:00:47 »

A do którego miesiąca szacunkowo można pić okazyjnie alkohol bez szkody dla dziecka?! Wiem, że pijąc automatycznie alkohol dostaje się do krwiobiegu dziecka... i każda rozsądnie myśląca mama zaniecha jego spożycie. Ale pytam tak orientacyjnie, znacie jakieś wiarygodne badania na ten temat?!

Dzieci: Luiza (13 miesięcy);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #7 : Maj 06, 2010, 16:50:46 »

Ja również nie świadoma tego ze jestem w ciąży wypilam 3 piwa (akurat byłam nad morzem) lecz na drugi dzien zwijalam sie z bólu brzucha od razu po przyjezdzie do domu zrobilam test bo cos ze mną było nie tak Mrugnięcie  i traf chciał 2 krechy Mrugnięcie od razu do lekarza potwierdził to no i z pytaniem do niego czy to nie zaszkodzilo a on ze nie, moge byc spokojna Uśmiech a co do picia alkoholu w ciąży, ja moze jestem staroświecka ale nie powinnaś pic. Moze to nie szkodzi bardzo dziecku jak to badanie wykazują ale ja nie żaluje ze nie piłam.. a wogule jak mój mąż choć troche wypił spał na podłodze bo sam zapach wywoływał u mnie mdłości   Chichot 

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #8 : Maj 06, 2010, 17:52:27 »

Cześć! To się pewnie większości kobiet zdarza  Uśmiech Ja również nie wiedząc o ciąży piłam jakieś piwa, a później zastanawiałam się czy nie zaszkodzi, na szczęście urodziłam zdrowego synka. A odpowiadając na pytanie Daki, to z tego co czytałam alkoholu w ciąży nie powinno się pić wcale, choć słyszałam też opinię, że odrobina wina zwłaszcza czerwonego nie zaszkodzi, żadnych konkretnych badań nie umiem przytoczyć. Mi zdarzyło napić się symbolicznie wina, ale ilość była naprawdę minimalna, bałam się wypić coś więcej. Pozdrawiam
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #9 : Maj 06, 2010, 18:19:27 »

Daki nie ma czegoś takiego jak bezpieczna dawka alkoholu w ciąży
polecam Ci do przeczytania
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/dieta-ciezarnej/804-dieta-przyszsej-mamy-czego-unikac.html
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/dieta-ciezarnej/775-alkohol-w-ciazy-szkodzi.html
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/dieta-ciezarnej/765-kobiety-w-ciazy-nie-powinny-pic-nawet-lampki-wina.html
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.