Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 5 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: w którym miesiącu wasze maluchy przestały jeść w nocy?  (Przeczytany 10009 razy)
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: w którym miesiącu wasze maluchy przestały jeść w nocy?
« Odpowiedz #10 : Maj 14, 2010, 15:37:32 »

A u nas mimo ze butla to ciaglo sie to i ciaglo przez prawie poltorej roku! Od kilku miesiecy odsypiam Uśmiech

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
ita
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #11 : Maj 14, 2010, 22:09:14 »

Nasz Kacper przestał budzić się w nocy na jedzonko bardzo wcześnie, jak miał skończone 3 miesiące Mrugnięcie, niestety nie trwało to długo Smutny. Miesiąc później zaczął znowu się budzić i je raz w nocy do tej pory. Ma teraz 6 miesięcy i zastanawiam się czy powinnam jakoś odzwyczaić go od nocnego karmienia (od 2 tygodni jest na sztucznym mleku) czy poczekać, aż sam będzie na to gotowy? Mam wrażenie, ze budzi się w nocy na jedzenie bo w ciągu dnia je za mało, bądź omija jedno karmienie. Czytałam, że niektóre mamy podają w nocy wodę i po jakimś czasie dziecko nie budzi się już na karmienie. Szczerze mówiąc mam co do tego mieszane uczucia - czy przypadkiem nie pozbawiłabym mojego maluszka potrzebnego posiłku?
Dzieci: Kacperek (27 miesięcy);
agstar
uzależniona(y)

« Odpowiedz #12 : Maj 15, 2010, 08:10:44 »

Gdzieś czytałam, że dziecko jak skończy pół roku, to już nie potrzebuje nocnych karmień, bo to co zje w dzień wystarczy mu na noc (zresztą moja koleżanka zastosowała to na swojej córce i udało jej się to). Trzeba tylko dać sytą kolację, np. kaszkę, i to powinno wystarczyć, a jak się obudzi w nocy, to wodę do picia. Ale ja Michała mojego karmiłam piersią w nocy (bo w dzień przestałam jak miał 9 mies.) do 19 miesiąca. Myślę, że to kwestia indywidualna i każdy rodzic wie co dla swojego dziecka najlepsze.
Dzieci: Michałek (3 lata);
kokos
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #13 : Maj 15, 2010, 11:06:12 »

Ita, polecam wątek Nocne Karmienie. Znajdziesz tam różne sposoby na nocnych podjadaczy Uśmiech
Podaobnie jak Agstar, uważam,że jest to kwestia bardzo indywidualna. Poobserwuj dziecko i zobacz na przykład czy rzeczywiście jest głodne i potrzebuje się po prostu najeść czy tylko sobie ciumka i zasypia. Jeśli to drugie to myślę, że to kwestia czasu i nie będziesz już musiała karmić w nocy...co niestety nie zawsze równa się końcom pobudek....
pozdrawiam Uśmiech
Dzieci: Krzyś (30 miesięcy);
SARAH
osesek
*

« Odpowiedz #14 : Maj 17, 2010, 11:06:04 »

Od 4 miesiaca zycia kolo 22:00 ostatnia butla ,mala od 3 tyg. byla na butelce,apetyt jej zawsze dopisywal,w wieku 4 tyg. wypijala po 120-150ml. 
bety74
osesek
*

« Odpowiedz #15 : Maj 17, 2010, 11:32:43 »

Ok 15 m-ca, trochę to trwało zanim synek do tego dorósł, wcześniej budził sie kilka razy w nocy ale powiedziałam dosyć, pierwszych kilka nocy nie było łatwo, budził sie z płaczem, wody nie chciał, mocno go przytulałam i po jakimś czasie zasypiał i tak pare razy.Po chyba trzech nockach tez sie budził ale zaczął juz pic wode co go troche uspokajało i oczywiście przytulanko, a po kilku nastepnych nockach czasami wcale sie nie budził a czasami tylko po to by sie napic wody.Oczywiście niezbędny przy oduczaniu był smoczuś.
Pozdrawiam
UśmiechUśmiechUśmiechUśmiechUśmiechUśmiechUśmiech
Dzieci: Mateusz (3 lata);
Liranna
osesek
*

« Odpowiedz #16 : Maj 18, 2010, 09:24:26 »

Moja córeczka przestał jeść w nocy jak skończyła 3 miesiąc  Uśmiech
Dzieci: Julianna (29 miesięcy);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 08, 2010, 12:59:12 »

Zainteresowal mie stary temat z maja.Tydzien temu prubowalam dac synkowi w nocy wode zamiast cyca,spotkalam sie z wielkim protestem,nastepnej nocy bylo to samo.Na razie odpuscilam sobie.Moze maly nie jest jeszcze gotowy na odstawienie cyca w nocy(ani w dzien).Rzadko kiedy przespi cala noc,najczesciej budzi sie raz lub dwa razy w nocy-zawsze na cyca.A gdy wychodza mu zabki(a wychodza mu jak grzyby po deszczu),budzi sie pare razy w nocy i tez chce oczywiscie cyca.
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 08, 2010, 14:52:06 »

Moje dziecię gdzieś końcem 2 miesiąca zaczęła zasypiać o 19 i budziła się o 7 rano (na butelce). Teraz zasypia po 19, lub godzine pozniej i budzi sie troche wcześniej bo ok 6, czasem o 5. Nikt nie mógł nam uwierzyć Uśmiech ale rutyna i codzienne wieczorne rytuały działają cuda Uśmiech 
Dzieci: Ola (27 miesięcy);
BabyFant
nowa(y)

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 22, 2010, 19:40:11 »

Nasz Bartuś przestał jeść w nocy po 2 miesiącach,wcześniej musiałam wstawać żeby go nakarmić. Teraz spokojnie przesypia całą noc Uśmiech
Strony:
1 2 3 4 5 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.