Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 5 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: w którym miesiącu wasze maluchy przestały jeść w nocy?  (Przeczytany 10007 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MoniaM
sympatyczka(k) forum
**

Odp: w którym miesiącu wasze maluchy przestały jeść w nocy?
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 22, 2010, 21:18:06 »

Ja w zeszłym tygodniu już definitywnie odstawiłam córcię od piersi. Mała ma 13 miesięcy. O dziwo obyło się bez większych protestów. Mam wrażenie, że lepiej teraz śpi, nie budzi się tak często, a jeśli nawet, to udaje się ją smoczkiem i przytuleniem uspokoić, więc jest super. Idzie spać po 19, a wstaje ok. 7-8. Czuję, że się wysypiam w końcu:) HURRRRA!
Justa
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 22, 2010, 21:55:39 »

Gratulacje Monia. Wprawdzie osobiscie uwazam, ze karmienie piersia po ukonczeniu przez dziecko 12-u miesiecy to przesada, ale wiele forumowiczek tak robi, wiec nie chce sie narazac  Język  Mrugnięcie Karolina tez powoli przestaje sie "obzerac" w nocy. Teraz pije tylko raz w srodku nocy, co jest bardzo duzym postepem, dluzej tez spi. Tylko pozazdroscic tym mamom, ktore spokojnie spia od kiedy malec skonczyl 2 miesiace. Pozdrawiam.
Dzieci: Karolinka (3 lata); Natalia (8 miesięcy);
elmat3
Gość
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 25, 2010, 20:55:47 »

moja mała przestała jeść w nocy jak skończyła 3,5 miesiąca. jest karmiona sztucznie i może dlatego. idzie spać o ok. 21.30 i śpi do 4.30,5.00 rano. potem dostaje butle i zasypia tak do 7.30, 8.00
blackmera
nowa(y)

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 30, 2010, 22:50:04 »

Moja malutka najpierw budziła się w nocy 3 razy, potem gdy skończyła 3 miesiące już tylko 2 razy: o północy i o 4 rano. A po skończeniu 4 miesięcy przestała budzić się w nocy i przesypia mi po 12-14 h bez przerw Uśmiech Od kąpieli wieczornej do ok 8-9 rano Uśmiech Wiem jestem straszną szczęściarą Uśmiech Znajomi twierdzą, że nie wiem co to znaczy posiadać dziecko  Mrugnięcie Ale i ja i mąż jesteśmy śpiochami niesamowitymi więc taka kumulacja genów u dziecka nie mogła dać innego efektu Uśmiech
Blog o moim dzieciaczku... od 14 tygodnia ciązy
http://milenkowiec.blogspot.com/
Dzieci: Milenka (25 miesięcy);
monikadz
nowa(y)

« Odpowiedz #24 : Lipiec 01, 2010, 10:53:28 »

moja córeczka przestała jesc w nocy jak odstawilam ja od piersi mieła wtedy 10 miesiecy i nawet nie protestowała teraz ma 13 miesiecy i czasami sie budzi ale wystarczy że ja przytule i zasypia odrazu.pozdrawiam
Dzieci: natalia (32 miesiące);
renata
Gość
« Odpowiedz #25 : Lipiec 08, 2010, 19:08:20 »

a mój synek już od 4 miesiąca przesypiał noc (ok 19 dostawał butlę, a następna ok 6 rano).Bywały wyjątki, ale wtedy oszukiwał go troszkę wodą i znów zasypiał bez problemu. dodam, że karmiłam piersią tylko przez 3 miesiące, a jak miał prawie 4 to już na dobranoc zaczęłam zagęszczać mleko kaszką ryżową i to dało takie efekty. polecam spróbować. Moim zdaniem najważniejsza jest cierpliwość:)
ala
Gość
« Odpowiedz #26 : Lipiec 09, 2010, 08:39:10 »

Moja corcia byla karmiona mlekiem modyfikowanym i praktycznie pod koniec drugiego miesiaca robila 5.6godzinne przerwy nocne.A od trzeciego miesiaca moge powiedziec ze przesypiala ok.7godzin w nocy i z jej wiekiem sen sie wydluzal nawet do 12 godzin bez jedzonka,dodam ze mala spala sama tak wiec nie mialam problemu z nauka spania oddzielnie.Pozdrawiam wszystkie mamy i zycze cierpliwosci Uśmiech
Aniap
nowa(y)

« Odpowiedz #27 : Lipiec 09, 2010, 14:09:18 »

Witam, mój synek przestał jeść wnocy jak miał 8 mc. Zaczęłam rozcięczać mu mleko... zwykle jak wypijał 210ml (7 łyżeczek mleka) to wsypywałam 5 na 210ml i tak co trzy dni zmniejszałam ilość mleka , aż w końcu jednej nocy wypił samą wodę i to był ostatni raz kiedy chciał jeść w nocy:) pozdrawiam i powodzenia
dagmarkaka
Gość
« Odpowiedz #28 : Lipiec 10, 2010, 13:17:32 »

Jula ma 8,5 miesiaca, wciaz karmie piersia wiec wciaz wstaje w nocy, srednio co 4 godziny, mniej wiecej do 6 miesiaca przesypiala cala noc, potem tak jakby zaczela wiecej cycolic
renia6669
nowa(y)

« Odpowiedz #29 : Lipiec 23, 2010, 14:31:17 »

Na początku karmiłam piersią i to był dramat.Mała była cały czas głodna i strasznie płakała,więc bardzo szybko przeszłam na butelkę bo już na początku 2 miesiąca i wtedy było wszystko ok.Pod koniec 2 miesiąca mała zaczęła przesypiać całe noce i tak jest do dzisiaj.Dostaje butelkę o 20ej i śpi do 7-8ej Uśmiech.Mała ma 3 miesiące.
Dzieci: Natalia (21 miesięcy);
Strony:
1 2 3 4 5 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.