Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 3 4 5 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: w którym miesiącu wasze maluchy przestały jeść w nocy?  (Przeczytany 10006 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kinga
Gość
Odp: w którym miesiącu wasze maluchy przestały jeść w nocy?
« Odpowiedz #30 : Lipiec 23, 2010, 17:55:20 »

Od początku karmiłam Olę sztucznym mlekiem i choć urodziła się duża - 4350g, to wcale dużo nie je. A całe noce zaczęła przesypiać po 5 tygodniu życia. Dziś ma 5 miesięcy, przed snem ,około 20:00 zjada 150 - 180ml mleka zagęszczonego kleikiem i na śniadanie budzi się dopiero o 7:00 rano:)
aster25_83
nowa(y)

« Odpowiedz #31 : Lipiec 24, 2010, 13:31:23 »

Witam!Jestem nowa na forum.Jestem mamą 3 miesięcznej Oleńki.Ze spaniem raczej nie mamy problemu,mała ok 20 jest kąpana po czym dostaje jeść i zasypia.Śpi tak do 4 rano,to ja czasem boję się że jest głodna a nie dopomina się.No ale takie uroki macierzyństwa-zawsze coś będzie niepokoić. Mrugnięcie
Ania85
osesek
*

« Odpowiedz #32 : Sierpień 03, 2010, 15:18:31 »

Moj Alanek ma 7,5 miesiąca i nadal budzi się w nocy do jedzenia 2 razy  Smutny
Dzieci: Alan (25 miesięcy);
Ania_T29
Gość
« Odpowiedz #33 : Sierpień 04, 2010, 10:11:32 »

Mój synek ma 6 m-cy i budzi się 3 razy w nocy:( za dwa tygodnie wracam do pracy i nie wiem jak to będzie:)
gocha870
Gość
« Odpowiedz #34 : Sierpień 04, 2010, 14:46:36 »

Moja mała w 2 miesiącu już nie jadła w nocy. Znajome mamy mówił, że przez sen powinnam dawać, bo jest za malutka, żeby nie jeść w nocy. Zrobiłam tak jak mówiły-mała budziła się z krzykiem, wypluwał smoczka z butelką. Próbowałam ją karmić tak jeszcze ze 3 noce i było to samo, więc przestałam ją karmić w nocy. Dzisiaj ma 15 miesięcy i jest pogodnym, bardzo ruchliwym dzieckiem:))) Myśl, że dzieci same dają znać kiedy nie chcą jeść w nocy. Chichot
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #35 : Sierpień 04, 2010, 14:53:52 »

Ja też tak uważam. Według mnie wmuszanie dzieciom jeść w nocy czy w dzień prowadzi tylko do ich otyłości. Niemowlęta same wiedzą ile pokarmu potrzebują, tak jak i dorosły człowiek - w końcu odczuwają głód. Mój synek skończył 4 miesiące i budzi się 2 razy na jedzenie, ale na początku budził się częściej. Po prostu co jakiś czas znika mu jakaś pobudka na jedzenie. Jakiś czas temu jadł tylko raz, ale niestety zaczął znowu się budzić dwa razy. Być może to dlatego, że rosną mu ząbki i potrzebuje bliskości.
Dzieci: Emil (22 miesiące);
mariac18
nowa(y)

« Odpowiedz #36 : Sierpień 05, 2010, 13:48:17 »

Moja córcia jeszcze się budzi w nocy żeby zjeść i ma prawie 7 miesięcy i karmie ja piersia.
Dzieci: Julianna (25 miesięcy);
Tosca
rozmowna(y)

« Odpowiedz #37 : Sierpień 05, 2010, 17:59:02 »

Mój Marek ma prawie 8 misięcy. Już przesypiał noce, ale odkąd ząbkuje, też zaczął ponownie budzić się na mleczko. Na szczęście zazwyczaj popije kilka łyków i znowu zasypia, ale czasami budzi się pełe energii do zabawy. Odkąd zaczął raczkować, jak tylko otworzy oczy stoi na czworakach, a to nie sprzyja zasypianiu...  Mrugnięcie
Dzieci: Marek (25 miesięcy);
rena
Gość
« Odpowiedz #38 : Sierpień 06, 2010, 15:07:18 »

moj maly karmiony sztucznie przestal budzic sie w nocy przed skonczeniem 3 miesiaca,teraz o 8 rano domaga sie jedzenia:) Uśmiech
edy
Gość
« Odpowiedz #39 : Sierpień 06, 2010, 21:12:19 »

Moj synek za kilka dni skonczy 10 miesiecy i ciagle 1-2 razy w nocy chce mleczka.Doradzano mi dawac wode zamiast mleka aby go oduczyc jedzenia w nocy,na poczatku dawalo rezultaty,ale odkad zaczal zabkowac domagal sie mleka,zloscil sie na wode,wiec sie poddalam i daje mu mleko.
Jak rozmawiam z innymi matkami to doszlysmy do wniosku ze chlopcy sa bardziej wymagajacy niz dziewczynki w wiekszosci;dziewczynki sa bardziej niezalezne,samodzielne.
Strony:
1 2 3 4 5 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.