Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: poród  (Przeczytany 1736 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kasssssia
osesek
*

poród
« : Maj 28, 2010, 11:13:23 »

cześć dziewczyny mam pytanie:D jakie macie wrażenia z poorodu? jak długo u was trwał? dużo sie o tym mówi jedne mają "lekko" drugie męczą sie godzinami. Ja na przykład miała skurcze prawie 24h było strasznie lekarz w ostatniej fazie prawie na mnie leżał , koszmarne naciecie dopiero po miesiacu siedzialam na tylku a po 2 m-cach doszłam do siebie. Ale zdziwilo mnie to jak bardzo byłam świadoma w tracie poroda pomimo takiego bólu jak juz urodzilam i dowiedzialam sie ze z dzieckiem wszystko wporządku zapytalam polożnej( bo zostałyśmy chwile same w pokoju) czy mogła by zapytac mojego narzeczone czy ktoś wyszedł z psem na pole:D jak ona to usłyszala to prawie ze śmiechu sie przewróciła . Mówiła ze pierwszy raz sie spotkała z tym ze kobieta po takim porodzie jest w stanie myśleć o czymś innym:D
Dzieci: Julka (24 miesiące);
andzia17052007
rozmowna(y)

Odp: poród
« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2010, 16:12:57 »

Cześć Uśmiech
Ja wrażenia mam dobre, juz mineło troche czasu Uśmiech u mnie trwał 7 godzin poród z czego 6,5 godziny bole i skurcze a pozniej sam porod Uśmiech zaczeło mi sie spokojnie, o 11 spościli mi wody płodowe bo nie chciały odejsc i zaczeło sie, to byl moj pierwszy porod wiec nie wiedzialam czego mam sie spodziwac, ale dałam rade. Najgorsze dla mnie bylo przypomnienie sobie co sie bedzie ze mna działo, bo naogladałam sie pelno filmow na interecie...  ze mna bylo troszke ciezko bo stracilam duzo krwi podczas porodu, dawali mi z 5-6 kroplowek na wzmocnienie , mieli przetaczać krew ale obyło sie bez tego Uśmiech

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
sylwana
uzależniona(y)

Odp: poród
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2010, 11:49:50 »

tu mamy długi watek na temat wspominek z opisami wrażeń w trakcie porodu http://forum.osesek.pl/index.php/topic,58.0.html
Dzieci: Ulka (6 lat);
Strony:
1 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.