Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Co dla dziecka na komary?  (Przeczytany 4958 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kasik
rozmowna(y)

Co dla dziecka na komary?
« : Czerwiec 09, 2010, 18:06:12 »

Witam, niestety, ale ostatnio panujące warunki atmosferyczne skutecznie przyczyniły się do powstania plagi komarów. Mój syn ma teraz skończone 11 miesięcy, pomóżcie, co można stosować żeby ustrzec się przed pogryzieniem? co jest skuteczne i dozwolone dla dzieci w tym wieku?

Dzieci: Hubert (34 miesiące);
lukasek
rozmowna(y)

Odp: Co dla dziecka na komary?
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2010, 18:15:49 »

dobre pytanie,mie to tez interesuje.A zatem dziewczyny doradzcie cos.
Dzieci: Kacper (32 miesiące);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2010, 18:43:43 »

Ja też bym chciała wiedzieć, niestety komary lubią Dominika  Złość
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 09, 2010, 20:54:33 »

Pewnie wszystkie preparaty są powyżej roku. Ja jak dzieci były małe stosowałam witaminę b compleks- 4 tabletki na 3/4 szklanki wody, i tym cudem smarowałam ciałka. Rewelacja.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
marti
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 09, 2010, 20:59:33 »

My ostatnio mieliśmy gorszy problem!A mianowicie mój mały miał kleszcza:(Byliśmy u prababci na wsi i przez pół dnia buszowaliśmy po ogrodzie, wśród skoszonego siana.A wieczorem przy kąpieli pod kolanem znalazłam czarnego kleszcza!Usunęłam go pęsętą i zdezynfekowałam to miejsce.Obserwowałam przez następne dni ale na szczęście nie było zaczerwienienia.Uff,Teraz też zastanawiam się nad jakąś ochroną przed tymi wszystkimi insektami.W tv trąbią o tych szczepieniach na kleszcze...Nie wiem sama czy to naprawdę jest takie skuteczne?Wiecie coś o tym?
Dzieci: Stasio (3 lata);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 09, 2010, 21:51:48 »

Z tego co wiem szczepienie uchroni przed  kleszczowym zapaleniem opon mózgowych, na boreliozę jak na razie szczepionki nie ma. Na szczęście wczesna postać boreliozy nie jest groźna, jeśli po zauważeniu zaczerwienienia zgłosimy się do lekarza i weźmiemy antybiotyk nic nam nie grozi (wiem bo w chwili obecnej takowy zażywam). Na ile skuteczna jest ta szczepionka nie wiem, ale może faktycznie warto się nad nią zastanowić...
Ivy dzięki za tą witaminę b, wypróbuję  Uśmiech

NIANIA Z POWOLANIA
nowa(y)

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2010, 21:06:14 »

Bardzo dobrze jak ciało dziecka pachnie witaminą B, komary nie znoszą tego zapachu
Plagą są też małe bardzo kąsające muszki, te natomiast odgania zapach wanilii - olejek waniliowy dodać do emulsji, kremu do ciała
Oba środki są nieszkodliwe w każdym wieku
sylwana
super mama

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 12, 2010, 10:26:11 »

a ja kupuje w aptece taki specjalny preparat antisol, już po pierwszym miesiącu w psikaczu jest on a komary, meszki i inne owady - sama się nim tez psikałam i jeśli chodzi o komary i meszki działał
Dzieci: Ulka (7 lat);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 21, 2010, 13:03:51 »

Dziś słuchałam radia i usłyszałam, że naukowcy przeprowadzili badania i doszli do wniosku iż witamina b nie działa odstraszająco na komary  Smutny O tym olejku waniliowym też słyszałam, ponoć jest rewelacyjny, ale jeszcze nie próbowałam, ciekawa jestem czy faktycznie działa...A najlepiej to chyba jednak kupić coś sprawdzonego w aptece. Pozdrawiam

Ivy
absolutnie zadomowiona

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 21, 2010, 15:09:34 »

Może łykanie nie działa ale smarowanie takim roztworem jak pisałam owszem tak. A najśmieszniejsze jest to, że parę dni temu na tvn fachowiec właśnie zalecał wit b....hm....najlepiej sprawdzić.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.