Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Co dla dziecka na komary?  (Przeczytany 4958 razy)
anna9
osesek
*

Odp: Co dla dziecka na komary?
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 22, 2010, 15:22:22 »

ja polecam Bros - jest dla dzieci i działa super! od razu na kleszcze i na komary.
BabyFant
nowa(y)

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 22, 2010, 19:31:18 »

Szczerze mówiąc to nigdy go nie używaliśmy,na komary oraz kleszcze najlepszy jest Rajd,psikam nim także swoje dziecko.
blackmera
nowa(y)

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 30, 2010, 23:24:50 »

Polecam "Antisol - Płyn odstraszający owady, od 1 miesiąca życia ". Na etykiecie piszą, że odstrasza komary, kleszcze, osy, pszczoły, wszy, muchy i meszki.
Testowałam wczoraj na mojej 6 miesięcznej córeczce. Miałyśmy piknik na łące na której było mnóstwo komarów.
Działa ładnie ale krótko. Obserwowałam np komara który podlatywał do jej rączki na odległość 10 cm i odlatywał i tak kilka razy, ale się nie zbliżył.
Niestety środek ma krótką żywotność na skórze. Po około pół godziny komary przedarły się przez barierę ochronną i musiałam popsikać ją od nowa.
Generalnie polecam. Działa skutecznie mimo że krótko.
Można go stosować także na buzię dziecka.
Ja kupiłam go w Smyku. W Tesco na dziale dziecięcym tez kiedyś widziałam.
Blog o moim dzieciaczku... od 14 tygodnia ciązy
http://milenkowiec.blogspot.com/
Dzieci: Milenka (29 miesięcy);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #13 : Lipiec 03, 2010, 10:20:14 »

Mi znajomi polecili spray Zjaja, działa odstraszająco na komary, kleszcze, meszki, pszczoły i osy. Psikałam nim już Dominika i faktycznie komary omijały go z daleka  Uśmiech Przeznaczony jest dla dzieciaczków po 12 miesiącu życia. Dla całkiem małych bobasów przeznaczony jest też preparat chicco, znajomi mówili, że działa dobrze, ale ja sama go nie wypróbowywałam.
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
dagmarkaka
Gość
« Odpowiedz #14 : Lipiec 15, 2010, 12:25:03 »

my uzywamy wlasnie chicco, polecono nam go w aptece, od pierwszych dni zycia, pachnie mocno cytrynowo, na razie komary trzymaja sie od nas z daleka, ufff, cena ok 20zl
mili
Gość
« Odpowiedz #15 : Lipiec 26, 2010, 19:39:48 »

my oprócz "Antisolu", który na razie jest skuteczny, przy łóżeczku Natalki mamy w kontakcie małe ultradźwiękowe urządzenie odstraszające komary i muchy, które jest w pełni bezpieczne dla dzieci bo nie zawiera żadnych środków chemicznych, urządzenie wyprodukowane dla Chicco ("Zanza Stop"- zamówione na interneci)
mili
Gość
« Odpowiedz #16 : Lipiec 26, 2010, 19:41:43 »

Zapomniałam dodać że można go używać od 1 dnia życia, nasza mała ma już prawie rok i od początku to urządzenie jest u nas i się sprawdziło Uśmiech
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.