Nag��wek Nag��wek SklepPortal
reklama

Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Jedno jedzonko dla mamy,taty i malucha  (Przeczytany 4309 razy)
*aneta*
uzależniona(y)

Odp: Jedno jedzonko dla mamy,taty i malucha
« Odpowiedz #10 : Marzec 31, 2009, 14:15:17 »

Monique fajnie to sobie wymyslilas z tymi sloiczkami,a ja co drugi dzien zupke gotuje... Ile taki pasteryzowany sloiczek moze postac???

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (16 miesięcy);
Monique
rozmowna(y)

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 01, 2009, 08:48:00 »

Monique fajnie to sobie wymyslilas z tymi sloiczkami,a ja co drugi dzien zupke gotuje... Ile taki pasteryzowany sloiczek moze postac???
Nie mam zielonego pojęcia Szok!!!!! Ja robię ogólnie tak około1-2,5 litra różnych mieszanek, bazą są ziemniaczki, marchewka, pietruszka i mięsko  potem dodaję inne rozdrobnione składniki, w zależności co Madzia może już jeść Duży uśmiech. Z tego wszystkiego wychodzi mi różnie  ok15 słoiczków, więc nie siedzi to długo w lodówce - góra 3 tygodnie. Może jest na forum jakiś dietetyk lub technolog żywienia to nam pomoże  Duży uśmiech? A ha, zapomniałam wam dziewczyny wcześniej wspomnieć, że jak będziecie pasteryzować słoiczki, to nie dokręcajcie za mocno, zostawcie trochę luzu, żeby mogło wyjść powietrze. Ja za pierwszym razem dokręciłam za mocno i wieczka mi się nie wklęsły (w moich słoiczkach są te nakrętki, które przy otwieraniu robią "klik" Mrugnięcie)! Dopiero po zapastryzowaniu dokręćcie wieczka na maksa - jeśli się da, bo czasem tak sę zassą, że nie trzeba już dokręcać  Chichot. Nie lejcie też za dużo wody do garnka, bo woda wrząc podnosi się i może się dostać do środka - wystarczy poziom do 2/3 wysokości słoiczka! Kiedy otworzycie słoik, to zawsze same najpierw spróbujcie czy jego zawartość jest dobra. Jeden mi nie trzymał i był zepsuty! No i koniecznie po wyjęciu z pasteryzacji odwróćcie słoiki do góry dnem żeby wypchnąć z nich resztę powietrza Chichot. Powodzenia

Dzieci: Madzia (3 lata);
u-boot
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 22, 2009, 21:24:06 »

to bardziej deserowe danio niz obiadowe, ale przetestowalem ostatnio i jest OK, na dodatek niezla zabawa byla przy przygotowywaniu Uśmiech

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LwTonmCnqpQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LwTonmCnqpQ</a>
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

logowanie

Zapomniałeś hasła?
logowanie ostatnie posty logowanie
logowanie

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.