Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: Wafle ryżowe  (Przeczytany 2409 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
magawi
osesek
*

Wafle ryżowe
« : Czerwiec 10, 2010, 11:19:20 »

Dałybyście dziecku wafelki ryżowe zamiast biszkoptów, żeby nie przyzwyczajać dziecka do słodyczy? Dawała, któraś wafelki ryżowe (...) dziecku? dobre sa?
Ivy
super mama

Odp: Wafle ryżowe
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 10, 2010, 11:32:44 »

Oczywiście że tak.
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 10, 2010, 12:08:26 »

Wafelki ryzowe? Zobacze czy maja takie tu w sklepie i kupie.Ja daje malemu czasem chrupki kukurydziane bez soli bez niczego.
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 10, 2010, 12:18:28 »

dawałam i takie okrągłe grube co wyglądają ja styropian np z dodatkiem pestek z dyni albo słonecznika i takie cieniutkie prostokątne też ryżowe
Dzieci: Ulka (6 lat);
karlinka
super mama

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 10, 2010, 12:23:33 »

Bardzo dobre są, wraz z mężem się nimi zajadamy, ale Dominik trochę poskubie i wyrzuca, z biszkoptami robi zresztą to samo  Chichot
"Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"

Dzieci: Dominik (3 lata);
ita
sympatyczka(k) forum
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 10, 2010, 22:07:37 »

Przyznam, że  jeszcze nie podawałam, jakoś tak sobie pomyślałam, że może trochę za suche i mały się zakrztusi. To chyba też zależy jakie ...
A właśnie od kiedy dawałyście swoim maluchom biszkopty? Mój synek próbował ze 2 razy, ale niewiele skosztował. Obawiam się też, że przyzwyczaję go do słodkiego smaku...
Dzieci: Kacperek (27 miesięcy);
*aneta*
uzależniona(y)

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2010, 12:35:55 »

Jak najbardziej! Napewno sa duzo zdrowsze niz biszkopty. Moj maly je bardzo lubi, w UK sa dostepne takie malutkie dla dzieci ale te "duze" sa identyczne i nawet woli wlasnie te bo jest co potrzymac Uśmiech Ja biszkopty pominelam gdy byl jeszcze maly, kiedys tam mu dalam ale nie posmakowalo. Woli chrupki kukurydziane dla dzieci, paluszki takie grube bez soli, wspomniane wafle no i postna bulke oczywiscie, im wieksza tym lepsza, zawsze ma taka w rece na zakupach Chichot

Dzieci: Alex (3 lata); Alicia (13 miesięcy);
Ivy
super mama

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 11, 2010, 14:01:49 »

a propos bułki to mi się przypomniały zakupy z moją córą (córka jechała w wózku zakupowym) jak to zakupiłam bułkę paryską i przy kasie okazało się że do połowy Szok wyjadła środek......małe długie rączki Duży uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
sylwana
uzależniona(y)

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 11, 2010, 14:12:51 »

a propos bułki to mi się przypomniały zakupy z moją córą (córka jechała w wózku zakupowym) jak to zakupiłam bułkę paryską i przy kasie okazało się że do połowy Szok wyjadła środek......małe długie rączki Duży uśmiech
Chichot Chichot Chichot Chichot

kurcze co jest w tych suchych bułkach - Ulka miała taki okres ze jechała na diecie małysza - suchy chleb lub bułka, banan i jeszcze jabłko i woda, wszystko inne było beee i powodowało szczelne zaciskanie ust
Dzieci: Ulka (6 lat);
lukasek
rozmowna(y)

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 11, 2010, 16:12:27 »

Tak samo jak Twoja corka Sylwano,miala corka mojej kuzynki przez pewien okres.
Dzieci: Kacper (28 miesięcy);
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.