Nag��wek Nag��wek SklepPortal
Strony:
1 2 Do dołu
Wyślij
AutorWątek: kremy na rozstępy  (Przeczytany 4019 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
iwonka24l
nowa(y)

kremy na rozstępy
« : Czerwiec 25, 2010, 13:28:15 »

Zna ktoś jakieś dobre kremy na rozstępy, a przede wszystkim skuteczne?
aneta0316
nowa(y)

Odp: kremy na rozstępy
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 25, 2010, 13:51:33 »

Witam,ja używałam mase kremów przeiwko rostępom i żaden nieposkutkował!!Mam je na udach,pośladkach i łydkach :(SĄ OKROPNE!!!! miały kolor bordowy bardzo powoli bledną.Więc niewierze w ich cudowne działanie.Jestem ósmy miesiąc po porodzie a one dalej są widoczne:(Więc nieumiem pomóc ale życze powodzenia:)
Dzieci: Paweł (27 miesięcy);
Colorati
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2010, 16:51:45 »

Nie wiem czy mam rcję, ale mi się wydaje, że dość dobry jest Palmers (koniecznie butelka z kobietą z brzuszkiem - dostępne na allegro) i Daxa Perfecta Extra SLim
Ivy
super mama

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 25, 2010, 18:42:40 »

Z rozstępami to ciężka sprawa jeżeli już sie pojawiły. Można zapobiegać ich powstaniu, ale gdy już się utworzą to można jedynie zmniejszyć ich widoczność ale nie zlikwidować. Przede wszystkim nie musi to być kosmetyk bardzo drogi ponieważ najważniejszy jest sposób nakładania kremu czy maści a nie sam krem. Najlepsze rezultaty osiąga się gdy kosmetyk wmasujesz w miejsca w których masz rozstępy. I oczywiście najlepiej dwa razy dziennie Uśmiech Masować trzeba kilka minut. Ten masaż jest najważniejszy. Bardzo istotny jest też rodzaj rozstępów. Różowe i fioletowe można w ten właśnie sposób (masaż plus kosmetyk) rozjaśnić, wybielić. Całkowite usunięcie nie jest możliwe ale tak jak napisałam rozjaśnienie tak. Staną sie mniej widoczne. Najgorsze są biało perłowe rozstępy. Na nie niestety nie ma wpływu żaden drogi i rewelacyjny kosmetyk. Tylko zabiegi.
Pozdrawiam i życzę super efektów Uśmiech
Współczesny rodzic często nie wychowuje dziecka, ale je hoduje. Jak piękny egzotyczny kwiat....
Dzieci: Córka (5 lat); Syn (3 lata);
andzia17052007
rozmowna(y)

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 26, 2010, 09:31:18 »

Ja mam taki sam problem, tylko u mnie są jedynie na brzuszku, ale nie na środku tylko na "boczkach" ja je tak nazywam bo po porodzie zrobiły mi sie takie nad bioderkami wystające ciałko i własnie tam na lewym boku zrobiły mi sie takie 2cm 3 rozstepy, sa  takie różowawe, wiec nie zbyt widac ale jednak widac. Przez cały okres ciąży wmasowywałam oliwke dla niemowląt w brzuszek. Jedynie powtały te bo miedzy 8-9 miesiacem dzidzius baaardzo urosł i to szybko i tak sie zrobilo. sprobuje ktoregos z tych kremow moze je chociaz rozjasni i nie bede az tak widoczne bo jak tu sie zaprezentowac na plazy w bikini Chichot pozdrawiam

Dzieci: Aleksandra (33 miesiące);
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2010, 13:33:04 »

ja używałam od 4 mca ciąży krem z AA mama i ja czy coś w tym stylu. jak mi się skończył to smarowałam się jakimś zwykłym balsamem ujędrniającym i rozstępów nie mam nie wiem czy to sprawa smarowania czy po prostu predyspozycji ciała. Jak karmiłam to piersi smarowałam Perfecta mama. ALe tak od czasu do czasu jak sobie przypomniałam i jest ok więc mogę powiedzieć że jest skuteczny
Dzieci: Ola (27 miesięcy);
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 26, 2010, 21:08:41 »

i tak jak napisała Ivy, nie tak bardzo istotny jest rodzaj kremu jak to, że masujesz skórę - ja właśnie tak robiłam, zwykłym balsamem, ale masowałam dość mocno i długo, szczypałam skórę itp.
Ewi86
entuzjastka(a) forum

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 27, 2010, 08:34:49 »

Ja tak samo mam mega rozstępy. Są na brzuchu, udach i biodrach. Na brzuchu są najgłębsze, ale na biodrach i udach są dłuższe.  Smutny W czasie ciąż używałam oliwki przeciwko rozstępom i masowałam skórę, ale i tak w ostatnich miesiącach pojawiły się rozstępy. Teraz zastanawiam się jak z nimi walczyć i nie wiem czy jeśli karmię piersią to czy mogą stosować wszystkie kosmetyki na rozstępy czy są jakieś wyjątki?  Co? Może któraś z was się orientuje.
Dzieci: Emil (22 miesiące);
mamaoli
rozmowna(y)

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 27, 2010, 12:58:14 »

Wiem że trzeba uważać bo niektóre składniki przenikają do pokarmu. Ja stosowałam krem Perfecta mama i było tam napisane że jest bezpieczny i mogą go używać kobiety w ciąży i karmiące piersią, ale przed karmieniem trzeba umyć brodawki. Musisz czytać etykiety czy jest tam wzmianka dot. kobiet karmiących i pytać w aptece na pewno doradzą.
olapomir
nowa(y)

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 28, 2010, 14:17:18 »

Ja stosowałam krem firmy Dax Cosmetics i mi jak najbardziej służył. Nie jest zbyt drogi, a jest skuteczny, polecam! Możesz porównać ceny i zamówić przez np. cenkowo.pl
Strony:
1 2 Do góry
Wyślij

Skocz do:  

copyright © osesek.pl Osoba zamieszczająca wypowiedzi naruszające prawo lub prawa osób trzecich może z tego tytułu ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. Osesek.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.